ΑρχικήsecurityΤα updates Ιουνίου των Windows 10 προκαλούν σφάλματα στο LSASS

Τα updates Ιουνίου των Windows 10 προκαλούν σφάλματα στο LSASS

Φαίνεται πως τα updates του Ιουνίου έχουν προκαλέσει πρόβληματα κρασαρίσματος στο σύστημα Local Security Authority Subsystem Service (LSASS), προκαλώντας αναγκαστική επανεκκίνηση σε ορισμένες συσκευές των Windows 10.

Το LSASS είναι υπεύθυνο για την επιβολή πολιτικής ασφαλείας σε συστήματα Windows και χρησιμοποιείται από το σύστημα για την προσθήκη καταχωρίσεων στο αρχείο καταγραφής ασφαλείας, καθώς και για τον χειρισμό των συνδέσεων του χρήστη, των αλλαγών σε κωδικούς πρόσβασης και της δημιουργίας access token.

Όταν αποτύχει να λειτουργήσει το LSASS, ο χρήστης θα χάσει αμέσως την πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς που είναι διαθέσιμοι στο μηχάνημα, θα εμφανιστεί ένα σφάλμα και το μηχάνημα θα αναγκαστεί να κάνει επανεκκίνηση.

Windows 10 LSASS

Οι συσκευές που τρέχουν Windows 10 1809 ή νεότερη έκδοση επηρεάζονται

Η Microsoft εξηγεί ότι το LSASS ενδέχεται να αποτύχει να λειτουργήσει σε ορισμένες συσκευές εμφανίζοντας το σφάλμα:

Το γνωστό θέμα προστέθηκε σήμερα από τη Microsoft στις καταχωρίσεις των αθροιστικών ενημερώσεων KB4557957 και KB4560960 που δημοσιεύθηκαν ως μέρος της ενημερωμένης έκδοσης αυτού του μήνα, καθώς και στις καταχωρήσεις των προαιρετικών ενημερώσεων KB4567512 και KB4567523 που διόρθωσαν ένα προηγούμενο θέμα που προκαλούσε προβλήματα εκτύπωσης.

Ενώ αυτές οι ενημερώσεις μπορούν να εφαρμοστούν μόνο σε Windows 10 εκδόσεις 1903 ή μεταγενέστερες, οι χρήστες έχουν επίσης αναφέρει ότι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με συσκευές που εκτελούν πλήρως ενημερωμένες εγκαταστάσεις Windows 10, έκδοση 1809.

“Έχουμε κάποια μηχανήματα στον domain μας που κρασάρουν κατά τη σύνδεση”, είπε ένας χρήστης. Εμφανίζεται αυτόματα το μήνυμα “Ο υπολογιστής σας θα επανεκκινήσει αυτόματα σε ένα λεπτό” και στη συνέχεια αναγκάζονται να κάνουν επανεκκίνηση. Μετά την επανεκκίνηση, μπορούν να συνδεθούν ξανά και να συνεχίσουν να δουλεύουν μέχρι την επόμενη μέρα.”

Η Microsoft δεν έχει κάνει ακόμη κάποια επίσημη ανακοίνωση

Η Microsoft δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει επίσημα αυτό το ζήτημα και ούτε υπάρχει ακόμη επίσημη επιδιόρθωση για αυτό το πρόβλημα.

Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη επιδιόρθωση για αυτό, οι χρήστες που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές τους εξαιτίας του κρασαρίσματος του LSASS, μπορούν να απαλλαγούν από το πρόβλημα απεγκαθιστώντας τις αθροιστικές ενημερώσεις του Ιουνίου 2020.

Πριν καταργήσετε την εγκατάσταση των δύο αθροιστικών ενημερώσεων, πρέπει πρώτα να γνωρίζετε ότι καταργείτε επίσης τον μετριασμό για ζητήματα ασφαλείας που επηρεάζουν τη συσκευή σας Windows 10.

Η Microsoft λέει στις λεπτομέρειες των δύο ενημερώσεων ότι μπορούν να αφαιρεθούν “επιλέγοντας το View εγκατεστημένων ενημερώσεων στον πίνακα ελέγχου προγραμμάτων και δυνατοτήτων.”

Εάν θέλετε παρόλα αυτά να προχωρήσετε σε κατάργηση, πρέπει να ακολουθήσετε αυτήν τη διαδικασία:

  1. Επιλέξτε το κουμπί έναρξης ή την αναζήτηση επιφάνειας εργασίας των Windows και πληκτρολογήστε update history και επιλέξτε View your Update history.
  2. Στο παράθυρο διαλόγου Settings/View update history, επιλέξτε Uninstall Updates.
  3. Στο παράθυρο διαλόγου Installed Updates, βρείτε και επιλέξτε τα KB4560960 ή KB4557957 και επιλέξτε το κουμπί Uninstall.
  4. Επανεκκινήστε τη συσκευή σας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS