ΑρχικήinetΝέα ενημέρωση για τα Windows 7 υποστηρίζει το Edge Chromium

Νέα ενημέρωση για τα Windows 7 υποστηρίζει το Edge Chromium

Το τελευταίο πράγμα που θα περίμεναν οι χρήστες των Windows 7, είναι ότι θα λάμβαναν ξανά μία ενημέρωση για το λειτουργικό τους σύστημα. Ωστόσο είναι αλήθεια. Η Microsoft προσφέρει το Edge Chromium για Windows 7 και 8.1 στα πλαίσια της κυκλοφορίας του νέου της web browser.

Windows 7

Το νέο Edge που βασίζεται στο Chromium, το οποίο κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το έτος, είναι ήδη διαθέσιμο για τα Windows 7 μέσω μίας επιλογής μη αυτόματης λήψης. Ωστόσο, το πρόγραμμα περιήγησης διατίθεται τώρα ως ενημέρωση, μέσω της εγγενούς υπηρεσίας Windows Update που είναι ενσωματωμένη στο λειτουργικό σύστημα.

Όπως αποκάλυψε το γερμανικό site WindowsArea με ένα screenshot που ανέβασε, η διεπαφή χρήστη του Windows Update δείχνει τη νέα ενημερωμένη έκδοση του Edge (KB4567409), η οποία έχει μέγεθος περίπου 80MB.

Σύμφωνα με τη Microsoft, το νέο Edge Chromium θα συνδεθεί στη γραμμή εργασιών και θα προστεθεί ως συντόμευση επιφάνειας εργασίας στα Windows 7. Ωστόσο, δεν θα αντικαταστήσει τον Internet Explorer ούτε θα αλλάξει το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο σύστημα.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η υποστήριξη των Windows 7 τερματίστηκε από τον Ιανουάριο του 2020, όταν η Microsoft σταμάτησε να κυκλοφορεί νέες ενημερώσεις ασφαλείας και χαρακτηριστικά για το λειτουργικό σύστημα, ώστε να ωθήσει περισσότερους χρήστες προς τα Windows 10. Ωστόσο, τον ίδιο κιόλας μήνα έλαβε μια ενημερωμένη έκδοση εκτός προγράμματος, για την επιδιόρθωση ενός σφάλματος που επηρέαζε την ταπετσαρία.

Η Microsoft κατάφερε να κάνει το πρόγραμμα περιήγησης Edge συμβατό με τα παλαιότερα λειτουργικά της συστήματα, αφού στράφηκε στον πηγαίο κώδικα του Chromium. Η εταιρεία επιβεβαίωσε προηγουμένως ότι η υποστήριξη του Edge στα Windows 7 θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο του 2021.

Επομένως, εάν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το νέο πρόγραμμα περιήγησης και την παλαιότερη έκδοση των Windows, έχετε τουλάχιστον ένα ακόμη έτος πριν να επιλέξετε να μεταβείτε στα Windows 10 ή σε κάποια άλλη εναλλακτική.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS