ΑρχικήsecurityCSIRO: Νέα τεχνική για τον εντοπισμό φωνητικών spoofing επιθέσεων

CSIRO: Νέα τεχνική για τον εντοπισμό φωνητικών spoofing επιθέσεων

spoofing

Η ομάδα Data61 του Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO), στην Αυστραλία, μαζί με τη Samsung Research και το Πανεπιστήμιο Sungkyunkwan της Νότιας Κορέας, έχουν σχεδιάσει και αναπτύξει μια λύση για την προστασία των χρηστών από φωνητικές spoofing επιθέσεις.

Η λύση αυτή ονομάζεται “Voice liveness detection” (Void) και όπως λέει και το όνομά της έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει αν η φωνή, που ακούγεται, προέρχεται όντως από άνθρωπο. Έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνεται σε smartphone ή σε λογισμικό φωνητικής βοήθειας και είναι σε θέση να εντοπίζει τη διαφορά μεταξύ “ζωντανής” ανθρώπινης φωνής και φωνής που αναπαράγεται μέσω ηχείου, μια τακτική που ακολουθούν πολλές φορές οι hackers για να παραστήσουν κάποιον άλλον και να ξεγελάσουν τα συστήματα.

Σύμφωνα με τη Data61, το Void χρησιμοποιεί deep learning μοντέλα για τον εντοπισμό του φωνητικού spoofing και βασίζεται σε πληροφορίες από φασματογραφήματα, μια οπτική αναπαράσταση του φάσματος συχνοτήτων, ώστε να ανιχνευτεί αν η φωνή είναι όντως “ζωντανή”.

Ο ερευνητής της CSIRO Data61, Muhammad Ejaz Ahmed, εξήγησε πως οι spoofing επιθέσεις γίνονται όλο και πιο συχνές καθώς οι φωνητικές τεχνολογίες χρησιμοποιούνται πλέον για αγορές στο διαδίκτυο, πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, αποστολή μηνυμάτων, έλεγχο έξυπνων οικιακών συσκευών και πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες.

“Παρόλο που το φωνητικό spoofing είναι γνωστό ως μια από τις ευκολότερες επιθέσεις, καθώς περιλαμβάνει απλώς την εγγραφή της φωνής του θύματος, είναι απίστευτα δύσκολο να εντοπιστεί επειδή η ηχογραφημένη φωνή έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τη πραγματική φωνή του θύματος”, είπε.

“Το Void είναι μια τεχνολογία που αλλάζει το παιχνίδι και επιτρέπει πιο αποτελεσματική και ακριβή ανίχνευση, που βοηθά στην αποφυγή κατάχρησης των φωνητικών εντολών των ανθρώπων”.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης του Void, έγιναν πολλές δοκιμές. Σύμφωνα με τη Data61, η νέα τεχνική κατάφερε να εντοπίσει με ακρίβεια σχεδόν όλες τις απάτες. Επιπλέον, εντόπισε επιθέσεις, οκτώ φορές πιο γρήγορα από άλλες deep learning τεχνικές.

Τα αποτελέσματα από τις δοκιμές έχουν δημοσιευτεί σε ένα ερευνητικό έγγραφο με τίτλο, “Void: A fast and light voice liveness detection system”, το οποίο θα παρουσιαστεί σε συνέδριο, τον Αύγουστο.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS