ΑρχικήsecurityCOVID-19 Ινδονησία: Στοιχεία χιλιάδων ασθενών πωλούνται στο dark web

COVID-19 Ινδονησία: Στοιχεία χιλιάδων ασθενών πωλούνται στο dark web

COVID-19

Οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας Cyble ανακάλυψαν πάνω από 230.000 αρχεία ασθενών με COVID-19, εκτεθειμένα στο dark web. Οι ασθενείς προέρχονταν από την Ινδονησία.

Κατά τη διάρκεια μιας από τις συχνές αναζητήσεις-παρακολουθήσεις σε deep web και dark web, οι ερευνητές της εταιρείας εντόπισαν έναν hacker που πουλούσε μια βάση δεδομένων με στοιχεία και αρχεία ασθενών με COVID-19.

Ο hacker προσφέρει πάνω 230.000 αρχεία ασθενών σε μία από τις αγορές του dark web.

Τα δεδομένα των ασθενών, που πωλούνται στο dark web, περιλαμβάνουν το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου, στοιχεία ιθαγένειας, την ημερομηνία διάγνωσης, το αποτέλεσμα των εξετάσεων, την ημερομηνία που βγήκε το αποτέλεσμα και πολλά άλλα.

Η Cyble ανέλυσε τα δεδομένα που βρήκε στο dark web και επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά τους. Επιπλέον, πέρασε τα δεδομένα στην υπηρεσία παρακολούθησης και ειδοποίησης για παραβιάσεις δεδομένων, AmiBreached.com.

“Η Cyble έχει αποκτήσει, επικυρώσει και κρατήσει τα δεδομένα στην πλατφόρμα παρακολούθησης AmiBreached.com. Τα άτομα που ανησυχούν για την έκθεση των πληροφοριών τους μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα για να εξακριβώσουν τους κινδύνους”, λέει μια ανάρτηση, που δημοσιεύτηκε από τη Cyble.

dark web

Οι ερευνητές ασφαλείας της Cyble συνιστούν σε όλους τους χρήστες να είναι πολύ προσεκτικοί, και να έχουν στο νου τους τα παρακάτω:

  • Ποτέ μην κοινοποιείτε προσωπικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών πληροφοριών μέσω τηλεφώνου, email ή SMS
  • Χρησιμοποιήστε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης και εφαρμόστε τον έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων, όπου είναι δυνατόν
  • Παρακολουθείστε τακτικά τις οικονομικές σας δραστηριότητες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να μείνετε ασφαλείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια ύποπτη συναλλαγή, επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζά σας
  • Ενεργοποιήστε τη δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης λογισμικού στον υπολογιστή σας, σε κινητά και άλλες συνδεδεμένες συσκευές
  • Χρησιμοποιήστε αξιόπιστα λογισμικά προστασίας από ιούς στις συνδεδεμένες συσκευές σας, συμπεριλαμβανομένων PC, Laptop, Mobile

Με τα παραπάνω βήματα, οι χρήστες μπορούν να αποφύγουν την έκθεση των δεδομένων τους στο dark web αλλά και να αποτρέψουν άλλες απάτες.

Οι άνθρωποι, που ανησυχούν για την έκθεση των δεδομένων τους στο dark web, μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα AmiBreached.com, ώστε να δουν αν βρίσκονται πράγματι σε κίνδυνο.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS