ΑρχικήsecurityΠωλείται η βάση δεδομένων του WeLeakData στο dark web

Πωλείται η βάση δεδομένων του WeLeakData στο dark web

Πωλείται η βάση δεδομένων του WeLeakData στο dark web

Η βάση δεδομένων του WeLeakData.com, το οποίο ήταν ένα από τα μεγαλύτερα data breach forums, τώρα είναι διαθέσιμη για αγορά στο dark web. Εκτός από τις αμέτρητες διαρρεύσεις που υπήρχαν στο forum, η βάση δεδομένων περιέχει και πολλές συνομιλίες από διάφορους hackers που χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες του.

Ο κύριος στόχος του WeLeakData, ήταν η ανταλλαγή ή και η πώληση δεδομένων, καθώς και combolists που χρησιμοποιούνται σε αρκετές credential stuffing επιθέσεις. Χάρη στην καλή ποιότητα και τον μεγάλο όγκο δεδομένων, οι χρήστες προτιμούσαν το WeLeakData σε σχέση με πολλά άλλα παρόμοια forums.

Στα τέλη Απριλίου όμως, για άγνωστους λόγους, το WeLeakData.com έκλεισε. Πολλοί από τους χρήστες θεωρούν ο διαχειριστή της σελίδας συνελήφθη. Άλλοι χρήστες νομίζουν ότι απλά η σελίδα πουλήθηκε σε άλλον διαχειριστή. Ωστόσο, από τότε μέχρι και σήμερα, αρκετοί αναζητούν να αγοράσουν την βάση δεδομένων του WeLeakData, δημοσιεύοντας διάφορα posts σε πολλά άλλα underground forums στο dark web.

Πρόσφατα, σε ένα νέο report της εταιρίας Cyble, έγινε γνωστό ότι η βάση του vBulletin forum του WeLeakData, πλέον είναι διαθέσιμη για αγορά σε διάφορα σημεία του dark web. Μετά την απόκτηση της βάσης, η Cyble επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα των στοιχείων. Όπως οι περισσότερες βάσεις δεδομένων, και αυτή περιέχει ονόματα, κωδικούς πρόσβασης, IP διευθύνσεις κ.α.

Η Cyble αναφέρει ακόμα, ότι τα στοιχεία που υπάρχουν στη βάση, μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα για αναγνώριση και εντοπισμό διάφορων hacker, ή και για cyber security έρευνες.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα άνοιξε μια νέα σελίδα με το όνομα Leaksmarket.com, η οποία περιέχει τα ίδια στοιχεία με το WeLeakData.

Λίγο αργότερα, η Cyble πρόσθεσε όλα τα στοιχεία της βάσης, στο amibreached.com. Σε αυτό, οι χρήστες μπορούν να δουν αν δικά τους δεδομένα έχουν διαρρεύσει και υπήρχαν στην βάση του WeLeakData.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS