ΑρχικήinetMelinda Gates: "Ο Trump δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία"

Melinda Gates: “Ο Trump δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία”

H Melinda Gates, τοποθετείται ξεκάθαρα όσον αφορά τη διαχείριση της κυβέρνησης Trump για την πανδημία του κοροναϊού, η οποία έχει σκοτώσει από την Δευτέρα πάνω από 80.000 Αμερικάνους. Πριν από δύο δεκαετίες δημιούργησε μαζί με τον σύζυγό της Bill, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο και συνιδρυτή της Microsoft, το ίδρυμά τους για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προβλημάτων υγείας.

Melinda Gates: "Ο Trump δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία"

«Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουμε έλλειψη ηγεσίας σε ομοσπονδιακό επίπεδο, και είναι πολύ απογοητευτικό. Το να έχουμε 50 πολιτειακές λύσεις δεν είναι αποτελεσματικό. Δεν βγάζει νόημα και κοστίζει ανθρώπινες ζωές», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη η συμπρόεδρος του «Bill and Melinda Gates» στο Yahoo Finance. Ανέφερε, επίσης, ότι το Αμερικάνικο σύστημα ελέγχου του κοροναϊού είναι εξίσου απογοητευτικό.

«Εάν είχαμε ένα καλό σύστημα ελέγχου και εντοπισμού, όπως έχει η Γερμανία, θα μπορούσαμε να επαναφέρουμε σταδιακά όλο και περισσότερα τμήματα της οικονομίας. Οι άνθρωποι δε θα αγωνίζονταν τόσο για να βάλουν ένα γεύμα στο τραπέζι τους. Η έλλειψη πράξεων πλήττει την χώρα και προκαλεί ζημιά που δεν χρειάζεται. Είμαι απίστευτα απογοητευμένη που το βλέπω αυτό.»

Ανέφερε επίσης στο Yahoo Finance: «Ο Bill και εγώ γίναμε πιο δυνατοί. Γνωρίζουμε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δεν είναι τέλειος, αλλά έχουμε συνεργαστεί μαζί τους πάνω από 20 χρόνια. Όταν βρίσκεσαι σε μία κρίση, και ξέρεις ότι ένας συνεργάτης είναι καλός και αξιόπιστος, υποστηρίζεις αυτό που είναι σωστό και υπερασπίζεσαι τους συνεργάτες σου.»

Melinda Gates: “Ο Trump δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία”

Επηρεάστηκε και ο σύζυγός της, καθώς στοχοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κριτική που έκανε στην αντίδραση της κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε ως πολύ αργή.

«Ευτυχώς βλέπουμε πολλούς κυβερνήτες να ανεβαίνουν, όχι μόνο για να κάνουν το σωστό για τη χώρα τους, αλλά και για να βοηθήσουν περιφερειακούς κυβερνήτες. Και έτσι καταλαβαίνουμε ποιοι είναι αυτοί που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, κάνουν καλά αυτό που κάνουν, μιλούν ο ένας στον άλλον και βεβαιώνουν ότι ο προστατευτικός εξοπλισμός θα μοιραστεί ισότιμα. Πώς βεβαιώνεσαι ότι ο εξοπλισμός θα μοιραστεί ισότιμα; Το μεταφέρεις πρώτα στους εργαζόμενους στον τομέα τις υγείας και μετά στις ευπαθείς ομάδες», είπε επαινώντας μερικούς κρατικούς και τοπικούς υπουργούς.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS