ΑρχικήinetBill Gates: Τι χρειάζεται για να σταματήσει ο Covid-19 και να "ανοίξει"...

Bill Gates: Τι χρειάζεται για να σταματήσει ο Covid-19 και να “ανοίξει” η οικονομία;

Bill Gates

Ο δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος Bill Gates δημοσίευσε χθες ένα blog post, στο οποίο περιέγραψε τι πρέπει να κάνει ο κόσμος προκειμένου να σταματήσει η πανδημία Covid-19 και να ανοίξει ξανά η οικονομία.

Ο Gates είπε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στις θεραπείες, τα εμβόλια, τις εξετάσεις και τον εντοπισμό επαφών των θυμάτων και των ασθενών. Πρέπει, επίσης, να εξεταστούν οι πολιτικές για να “ανοίξει” η παγκόσμια οικονομία. Ο Gates συγκρίνει την πανδημία με έναν πόλεμο.

“Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, εκπληκτικές καινοτομίες, συμπεριλαμβανομένων των ραντάρ, των αξιόπιστων τορπιλών και του code-breaking, βοήθησαν στο να τελειώσει ο πόλεμος γρηγορότερα”, δήλωσε ο Gates. “Αυτό είναι το ίδιο με την πανδημία“. Ο Gates έχει χαρακτηρίσει την εξάπλωση του ιού ως “εφιαλτικό σενάριο”.

Covid-19 Οικονομία

Εδώ είναι αυτά που είπε ο Gates για τους πέντε τομείς καινοτομίας που απαιτούνται:

Θεραπεία: Ο Bill Gates αναγνώρισε ότι πολλές θεραπείες μπορεί να αποτύχουν, αλλά είπε ότι είναι αισιόδοξος. Σίγουρα, κάποιες από αυτές θα φέρουν θετικά αποτελέσματα και θα αντιμετωπίσουν σε ένα βαθμό τον Covid-19. Ο κόσμος θα χρειαστεί μια θεραπεία που να είναι τουλάχιστον 95% αποτελεσματική, ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται ασφαλείς σε δημόσιες συγκεντρώσεις, όπως ποδοσφαιρικούς αγώνες ή συναυλίες. Επισήμανε τις δυνατότητες χρήσης του πλάσματος αίματος ή αντισωμάτων, αντιικών και υδροξυχλωροκίνης.

Εμβόλια: Σύμφωνα με τον Gates, ο μόνος τρόπος για να επιστρέψουν οι άνθρωποι σε μια φυσιολογική κατάσταση, είναι μέσω εμβολίου. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι συνήθως χρειάζονται περίπου πέντε χρόνια για να κυκλοφορήσει ένα εμβόλιο για μια νέα ασθένεια. Είπε, όμως, ότι γίνεται πολλή δουλειά και ότι είναι αισιόδοξος για την κυκλοφορία ενός εμβολίου κατά τους επόμενους 18 μήνες. Θα μπορούσε ενδεχομένως να βγει και πιο γρήγορα ή και πιο αργά.

Εξετάσεις: Ο Bill Gates είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να δώσουν προτεραιότητα και να επιταχύνουν την διαδικασία των εξετάσεων για τον Covid-19, ώστε να βγαίνουν τα αποτελέσματα σε μια μέρα. Επίσης, είπε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πρέπει να έχουν πρόσβαση στις εξετάσεις, και ότι οι ασυμπτωματικοί θα πρέπει να περιμένουν να εξεταστούν πρώτα τα άτομα που έχουν συμπτώματα. Επιπλέον, οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να εξετάζονται στο σπίτι, ακόμα και αν οι εξετάσεις χρειάζεται να σταλούν στο εργαστήριο για ανάλυση.

Ανίχνευση επαφών: Ο Gates τόνισε ότι τα άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με κάποιον ασθενή, πρέπει να έχουν προτεραιότητα στις εξετάσεις και να μείνουν στο σπίτι τους απομονωμένοι. Πιστεύει ότι οι περισσότερες χώρες θα ακολουθήσουν τον τρόπο ανίχνευσης επαφών της Γερμανίας, όπου οι θετικοί στον κορωνοϊό αναφέρουν με ποιους ανθρώπους ήρθαν σε επαφή. Οι ειδικοί έχουν μια βάση δεδομένων για να επιβεβαιώσουν ότι έχουν μιλήσει με όλους τους ασθενείς.

Οικονομία: Ο Bill Gates πιστεύει ότι οι περισσότερες αναπτυγμένες χώρες θα εισέλθουν στη δεύτερη φάση της πανδημίας Covid-19 τους επόμενους δύο μήνες. Σε αυτή τη φάση, ο κόσμος είναι ημι-φυσιολογικός, αν και οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να κρατούν αποστάσεις. Οι χώρες θα πρέπει να παίρνουν παράδειγμα από τις άλλες, για να κρίνουν πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ανοίξουν ξανά οι αγορές. Οι ειδικοί θα πρέπει να πάρουν αποφάσεις με βάση τους κινδύνους και τα οφέλη.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS