ΑρχικήinetΠαιδική σεξουαλική κακοποίηση: Αύξηση περιεχομένου στο διαδίκτυο

Παιδική σεξουαλική κακοποίηση: Αύξηση περιεχομένου στο διαδίκτυο

Ο Michael Oghia βρισκόταν σε τηλεδιάσκεψη Zoom με περίπου 20 ακτιβιστές την περασμένη εβδομάδα, όταν κάποιος εισέβαλε στην οθόνη του παρουσιαστή για να δείξει ένα βίντεο με σαφές πορνογραφικό περιεχόμενο που περιλάμβανε ένα βρέφος (παιδική σεξουαλική κακοποίηση).  

“Μου πήρε μια στιγμή να το επεξεργαστώ”, δήλωσε ο Oghia, υπεύθυνος υπεράσπισης και εμπλοκής στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τις Εξελίξεις στα ΜΜΕ. “Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν πορνό, αλλά μόλις έκανα κλικ, έκλεισα τον υπολογιστή μου. Τι διάολο μόλις είδα;”

Το call του Oghia χακαρίστηκε και εμφανίστηκαν εικόνες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Δεν είναι σίγουρος αν ήταν βίντεο ή live streaming. Όπως είναι λογικό το σοκ του ήταν μεγάλο.

παιδική σεξουαλική κακοποίηση

Η εμπειρία του Oghia είναι ένα ακραίο παράδειγμα ότι έχουν αυξηθεί τέτοια γεγονότα κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού όπως αναφέρουν οι άνθρωποι που παρακολουθούν και προσπαθούν να σταματήσουν την παιδική κακοποίηση και την διάδοση της παιδικής πορνογραφίας.

Και με τις προσπάθειες μετριασμού των γεγονότων να είναι περιορισμένες εξαιτίας της πανδημίας, οι διανομείς υλικού σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών γίνονται πιο τολμηροί, χρησιμοποιώντας μεγάλες πλατφόρμες για να προσελκύσουν κοινό. Ορισμένες πλατφόρμες προειδοποιούν τους χρήστες ότι όταν αναφέρουν αμφισβητήσιμο ή παράνομο περιεχόμενο, η εταιρεία ενδέχεται να μην μπορεί να ανταποκριθεί γρήγορα.

Οι διανομείς εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών ανταλλάσσουν links που περιέχουν τέτοιο υλικό με απλό τρόπο σε πλατφόρμες όπως το YouTube, το Facebook, το Twitter και το Instagram χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένη γλώσσα για να αποφύγουν τα εργαλεία ανίχνευσης των εταιρειών, σύμφωνα με ειδικούς για την ασφάλεια των παιδιών και την επιβολή του νόμου. Ταυτόχρονα, οι αναφορές σχετικά με τη δραστηριότητα σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών σε ανοιχτές τηλεφωνικές γραμμές συμβουλών στον κυβερνοχώρο αυξάνονται κατά μέσο όρο 30% σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με το InHope, ένα δίκτυο 47 εθνικών γραμμών συμβουλών στον κυβερνοχώρο.

Οι αναφορές στο Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Εκμεταλλευόμενα Παιδιά, τον οργανισμό που λαμβάνει ηλεκτρονικές συμβουλές στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων όλων των τεχνολογικών πλατφορμών της Silicon Valley, έχουν υπερδιπλασιαστεί, από 983.734 αναφορές τον Μάρτιο του 2019 σε 2.027.520 αναφορές τον Μάρτιο.

Το Zoom είπε ότι εξέταζε τι συνέβη στο call του Oghia και ότι οποιαδήποτε κακοποίηση παιδιών στην πλατφόρμα της είναι «καταστροφική και τρομακτική» και απαγορεύεται από τις πολιτικές της εταιρείας. Η εταιρεία είπε ότι χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων αυτοματοποιημένων, για να εντοπίσει προληπτικά λογαριασμούς που θα μπορούσαν να μοιράζονται υλικό σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και ότι ειδοποιεί τις νομικές υπηρεσίες όταν χρειάζεται. Το Zoom πλέον ζητάει κωδικό πρόσβασης για όλες τις συναντήσεις. Η συνάντηση του Oghia δεν απαιτούσε κωδικό πρόσβασης.

Το συμβάν συνέβη σε μια εποχή που τα δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι πλατφόρμες βίντεο και μηνυμάτων πλημμύρισαν με υλικό σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών. Η πανδημία του COVID-19 σημαίνει ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο στο σπίτι, οδηγώντας σε μεγαλύτερη ζήτηση για αυτόν τον τύπο περιεχομένου – παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

“Η δραστηριότητα κορυφώνεται στις πλατφόρμες όπου λαμβάνει χώρα και αυξάνεται κατακόρυφα κατά την περίοδο των διακοπών όταν οι άνθρωποι είναι εκτός εργασίας”, δήλωσε ο Brian Herrick, βοηθός επικεφαλής του τμήματος βίαιων εγκλημάτων του FBI κατά των παιδιών και της εμπορίας ανθρώπων.

Επιβεβαίωσε ότι “πολλή δραστηριότητα” έλαβε χώρα σε κωδικοποιημένες συνομιλίες σε γενικές πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά σημείωσε ότι το “πιο ακραίο υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών” κοινοποιήθηκε στο Dark Web.

Οι περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένα εργαλεία για τον εντοπισμό εικόνων και βίντεο που έχουν ήδη κατηγοριοποιηθεί ως υλικό σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, αλλά αγωνίζονται να εντοπίσουν νέο, άγνωστο υλικό και βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις αναφορές των χρηστών.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS