ΑρχικήinetΠρογραμματιστές: Αυτές είναι οι χώρες στις οποίες αμείβονται περισσότερο

Προγραμματιστές: Αυτές είναι οι χώρες στις οποίες αμείβονται περισσότερο

Παρόλο που λίγοι προγραμματιστές είναι σε θέση ή επιθυμούν να εργαστούν απομακρυσμένα και πολλοί θα αναγκαστούν να εργάζονται από το σπίτι εξαιτίας του κορονοϊού, ορισμένα νέα δεδομένα δείχνουν πώς οι μισθοί των προγραμματιστών ποικίλουν σε διάφορες χώρες.

Η πλατφόρμα κατάρτισης προγραμματιστών CodinGame ρώτησε 20.000 προγραμματιστές σε 125 χώρες για τον ετήσιο μισθό τους και δημιούργησε μια κατάταξη με τις 10 χώρες στις οποίες οι προγραμματιστές πληρώνονται περισσότερο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι Η.Π.Α. είναι η χώρα όπου οι προγραμματιστές είναι πιο πιθανό να λάβουν τον μεγαλύτερο μισθό, με έναν μηχανικό λογισμικού να κερδίζει κατά μέσο όρο 95.744 δολάρια ετησίως. Το Σιάτλ ξεχωρίζει ως η αμερικανική πόλη όπου οι προγραμματιστές πληρώνονται περισσότερο, με μέσο μισθό 105.735 δολαρίων. Η πόλη φιλοξενεί αρκετούς εργοδότες μεγάλων επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft.

Στην λίστα ακολουθεί η Γερμανία, αλλά με μια σημαντική πτώση σύμφωνα με τα στοιχεία – με τον μέσο όρο των 61.000 δολαρίων, ακολουθούμενη από προγραμματιστές του Ηνωμένου Βασιλείου που λαμβάνουν μισθό 59.326 δολαρίων.

Ακολουθούν ο Καναδάς (57.000 δολάρια), η Γαλλία (47.000 δολάρια), η Πολωνία (40.000 δολάρια), η Ισπανία (37.000 δολάρια), η Βραζιλία (32.000 δολάρια), η Ουκρανία (31.000 δολάρια) και η Ρωσία (30.000 δολάρια).

Τα χρήματα δεν είναι το παν όμως. Οι πιο ευτυχισμένοι προγραμματιστές βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και τις Η.Π.Α., ακολουθούμενοι από αυτούς στη Βραζιλία και τη Γερμανία.

Η έρευνα ανέφερε επίσης ότι η εταιρία, ο τομέας και η εμπειρία έχουν μεγάλη επίδραση στους μισθούς των προγραμματιστών, με μηχανικούς λογισμικού στον κλάδο της ασφάλισης, ακολουθούμενοι από τους κλάδους των μέσων ενημέρωσης και της υγειονομικής περίθαλψης να αποτελούν τις πιο καλοπληρωμένες ειδικοτήτες. Η CodinGame ανέφερε ότι υπάρχει διαφορά 25% μεταξύ των μισθών των μηχανικών λογισμικού σε αυτές τις βιομηχανίες και εκείνων που εργάζονται σε κλάδους όπως το δημόσιο.

Περίπου το 28% των ερωτηθέντων έχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών. Το 26% έχει πτυχίο πανεπιστημίου. Το 21% δήλωσε ότι δεν είχε επίσημα προσόντα και το 2% δήλωσε ότι κατέχει διδακτορικό. Οι περισσότεροι προγραμματιστές δήλωσαν ότι τα προσόντα τους αφορούν την επιστήμη των υπολογιστών. Οι Python, JavaScript, Java, C# και C++ αναφέρθηκαν ως αγαπημένες γλώσσες προγραμματισμού.

Αν και οι μισθοί σε ορισμένες χώρες – όπως οι Η.Π.Α. – μπορεί να είναι υψηλότεροι, η αγοραστική δύναμη μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Ως αποτέλεσμα, όσοι διαθέτουν χαμηλότερους μισθούς σε τοποθεσίες με φθηνότερο κόστος ζωής μπορούν να τα καταφέρνουν εξίσου καλά.

Επίσης, με την απομακρυσμένη εργασία και το freelancing αυξάνεται η δημοτικότητα μεταξύ των προγραμματιστών και τα πραγματικά κέρδη μπορεί πραγματικά να αυξηθούν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπορούν να εξασφαλίσουν υψηλούς μισθούς καθώς εργάζονται σε εταιρείες που εδρεύουν σε πόλεις υψηλού κόστους όπως το Παρίσι, το Σιάτλ, το Σαν Φρανσίσκο ή το Βερολίνο.

Η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να έχει κάποια επίδραση καθώς οι οργανισμοί συνηθίζουν να εργάζονται εξ αποστάσεως, μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο στο μέλλον οι εργόδοτες να απορρίπτουν αιτήματα από το προσωπικό που θέλει να εργαστεί από το σπίτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν ρωτήθηκε τι έχει σημασία κατά την εξέταση μιας προσφοράς εργασίας, οι ερωτηθέντες προγραμματιστές στην έρευνα της CodinGame έβαλαν τον μισθό στην τρίτη θέση, πίσω από τις «τεχνικές προκλήσεις» και τις «ευέλικτες ώρες εργασίας». Τα χρήματα είναι σημαντικά, αλλά για τους προγραμματιστές δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS