ΑρχικήbusinessΕργασία από το σπίτι: Αποφύγετε αυτά τα 9 λάθη

Εργασία από το σπίτι: Αποφύγετε αυτά τα 9 λάθη

Με την εξάπλωση του Covid-19, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού προτιμά να εργάζεται από το σπίτι. Η εργασία από το σπίτι χρειάζεται όμως πειθαρχία και υπευθυνότητα, καθώς η επιχείρηση που εργάζεστε σας εμπιστεύεται πολλά δεδομένα και κρίσιμες πληροφορίες. Σας παρουσιάζουμε 9 τεχνολογικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε ενώ εργάζεστε από το σπίτι.

1. Αποφύγετε την αποθήκευση της δουλειάς σας στο προσωπικό σας Google Drive ή το email σας.

Η αποθήκευση επίσημων δεδομένων στον προσωπικό σας λογαριασμό είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε διαρροές δεδομένων, κάτι που μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες τόσο για εσάς όσο και για τον εργοδότη σας.

2. Η αποφυγή χρήσης VPN ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα η σύνδεση σας να είναι προσβάσιμη από χάκερς.

Δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στην πρακτική της εργασίας από το σπίτι, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες το δίκτυο σας να χακαριστεί, καθώς οι χάκερς στοχεύουν οικιακά δίκτυα με την χρήση ransomware. Επομένως, συνιστάται να επιλέξετε μια υπηρεσία VPN για να προστατεύσετε το οικιακό σας δίκτυο από τους χάκερς.

3. Μην ξεχνάτε να κλειδώνετε τον φορητό υπολογιστή σας.

Ξεχάσατε να κλειδώσετε το laptop σας ενώ πήγατε να πάρετε έναν καφέ.

Μπορεί το παιδί σας να στείλει ένα τυχαίο email στον προϊστάμενό σας ή να πραγματοποιήσει μια τηλεφωνική κλήση στους συναδέλφους σας.

Δεν θέλετε να συμβεί αυτό σωστά; Θυμηθείτε να κλειδώνετε το laptop σας ενώ βρίσκεστε μακριά, ακόμη και αν είναι για λίγα λεπτά.

4. Μην χρησιμοποιείτε το ίδιο πρόγραμμα περιήγησης για εργασίες γραφείου και προσωπική χρήση.

Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο πρόγραμμα περιήγησης για την εργασία σας και για προσωπική περιήγηση. Με αυτό τον τρόπο διατηρείτε την ιδιωτικότητα σας.

5. Σταματήστε να μοιράζεστε φωτογραφίες από την εργασία σας στα κοινωνικά μέσα.

Μοιράζοντας φωτογραφίες του χώρου σας κατά την εργασία από το σπίτι μπορεί να πηγαίνετε ενάντια στους κανόνες της εταιρείας σας ή μπορεί να αποκαλύψετε ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες από την οθόνη του υπολογιστή σας.

εργασία απο το σπίτι

6. Μην μοιράζεστε τα στοιχεία σας σχετικά με την εργασία σας από το σπίτι στα κοινωνικά μέσα.

Συζητώντας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αποφύγετε να μιλάτε για την εργασία σας ή να δημοσιεύετε αστεία σχετικά με αυτήν. Ίσως ο εργοδότης σας δεν το εκτιμήσει.

7. Αν εσείς και ο/η σύζυγος χρησιμοποιείτε Η/Υ για την εργασία σας, μην μοιράζεστε τους φορητούς υπολογιστές σας.

Κατά την εργασία από το σπίτι είναι σίγουρο πως δεν θα θέλατε να μπερδευτούν τα επαγγελματικά σας δεδομένα με εκείνα του/της συζύγου σας.

8. Μην αποθηκεύετε τα προσωπικά και επαγγελματικά σας δεδομένα στην ίδια μονάδα δίσκου ή στους ίδιους φακέλους.

Διατηρείτε πάντα διαφορετικούς φακέλους για τις προσωπικές και τις επαγγελματικές σας ανάγκες. Επίσης, αποφύγετε να διατηρείτε τα προσωπικά σας αρχεία στον υπολογιστή του γραφείου, καθώς το τμήμα πληροφορικής της εταιρείας σας μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά.

9. Αποφύγετε τη χρήση κοινωνικών μέσων στο ίδιο πρόγραμμα περιήγησης ενώ εργάζεστε.

Όντας διαχειριστής αρκετών social media, ίσως να μένετε ενεργός σε πολλούς λογαριασμούς την ίδια στιγμή κατά την εργασία από το σπίτι. Σίγουρα δεν θα θέλατε να σχολιάσετε στα προφίλ των φίλων σας μέσω του εταιρικού σας λογαριασμού.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS