Τρίτη, 26 Μαΐου, 03:31
Αρχική security Εργασία από το σπίτι: Αποφύγετε αυτά τα 9 λάθη

Εργασία από το σπίτι: Αποφύγετε αυτά τα 9 λάθη

Με την εξάπλωση του Covid-19, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού προτιμά να εργάζεται από το σπίτι. Η εργασία από το σπίτι χρειάζεται όμως πειθαρχία και υπευθυνότητα, καθώς η επιχείρηση που εργάζεστε σας εμπιστεύεται πολλά δεδομένα και κρίσιμες πληροφορίες. Σας παρουσιάζουμε 9 τεχνολογικά λάθη που πρέπει να αποφύγετε ενώ εργάζεστε από το σπίτι.

1. Αποφύγετε την αποθήκευση της δουλειάς σας στο προσωπικό σας Google Drive ή το email σας.

Η αποθήκευση επίσημων δεδομένων στον προσωπικό σας λογαριασμό είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε διαρροές δεδομένων, κάτι που μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες τόσο για εσάς όσο και για τον εργοδότη σας.

2. Η αποφυγή χρήσης VPN ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα η σύνδεση σας να είναι προσβάσιμη από χάκερς.

Δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στην πρακτική της εργασίας από το σπίτι, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες το δίκτυο σας να χακαριστεί, καθώς οι χάκερς στοχεύουν οικιακά δίκτυα με την χρήση ransomware. Επομένως, συνιστάται να επιλέξετε μια υπηρεσία VPN για να προστατεύσετε το οικιακό σας δίκτυο από τους χάκερς.

3. Μην ξεχνάτε να κλειδώνετε τον φορητό υπολογιστή σας.

Ξεχάσατε να κλειδώσετε το laptop σας ενώ πήγατε να πάρετε έναν καφέ.

Μπορεί το παιδί σας να στείλει ένα τυχαίο email στον προϊστάμενό σας ή να πραγματοποιήσει μια τηλεφωνική κλήση στους συναδέλφους σας.

Δεν θέλετε να συμβεί αυτό σωστά; Θυμηθείτε να κλειδώνετε το laptop σας ενώ βρίσκεστε μακριά, ακόμη και αν είναι για λίγα λεπτά.

4. Μην χρησιμοποιείτε το ίδιο πρόγραμμα περιήγησης για εργασίες γραφείου και προσωπική χρήση.

Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο πρόγραμμα περιήγησης για την εργασία σας και για προσωπική περιήγηση. Με αυτό τον τρόπο διατηρείτε την ιδιωτικότητα σας.

5. Σταματήστε να μοιράζεστε φωτογραφίες από την εργασία σας στα κοινωνικά μέσα.

Μοιράζοντας φωτογραφίες του χώρου σας κατά την εργασία από το σπίτι μπορεί να πηγαίνετε ενάντια στους κανόνες της εταιρείας σας ή μπορεί να αποκαλύψετε ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες από την οθόνη του υπολογιστή σας.

εργασία απο το σπίτι

6. Μην μοιράζεστε τα στοιχεία σας σχετικά με την εργασία σας από το σπίτι στα κοινωνικά μέσα.

Συζητώντας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, αποφύγετε να μιλάτε για την εργασία σας ή να δημοσιεύετε αστεία σχετικά με αυτήν. Ίσως ο εργοδότης σας δεν το εκτιμήσει.

7. Αν εσείς και ο/η σύζυγος χρησιμοποιείτε Η/Υ για την εργασία σας, μην μοιράζεστε τους φορητούς υπολογιστές σας.

Κατά την εργασία από το σπίτι είναι σίγουρο πως δεν θα θέλατε να μπερδευτούν τα επαγγελματικά σας δεδομένα με εκείνα του/της συζύγου σας.

8. Μην αποθηκεύετε τα προσωπικά και επαγγελματικά σας δεδομένα στην ίδια μονάδα δίσκου ή στους ίδιους φακέλους.

Διατηρείτε πάντα διαφορετικούς φακέλους για τις προσωπικές και τις επαγγελματικές σας ανάγκες. Επίσης, αποφύγετε να διατηρείτε τα προσωπικά σας αρχεία στον υπολογιστή του γραφείου, καθώς το τμήμα πληροφορικής της εταιρείας σας μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά.

9. Αποφύγετε τη χρήση κοινωνικών μέσων στο ίδιο πρόγραμμα περιήγησης ενώ εργάζεστε.

Όντας διαχειριστής αρκετών social media, ίσως να μένετε ενεργός σε πολλούς λογαριασμούς την ίδια στιγμή κατά την εργασία από το σπίτι. Σίγουρα δεν θα θέλατε να σχολιάσετε στα προφίλ των φίλων σας μέσω του εταιρικού σας λογαριασμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....