ΑρχικήinetΗ Ford θα κατασκευάσει 50,000 αναπνευστήρες τις επόμενες 100 ημέρες

Η Ford θα κατασκευάσει 50,000 αναπνευστήρες τις επόμενες 100 ημέρες

Τη Δευτέρα, η Ford δήλωσε ότι θα κατασκευάσει 50.000 αναπνευστήρες σε περίοδο 100 ημερών, αρχής γενομένης από τις 20 Απριλίου, για να ανταποκριθεί στην κρίσιμη ζήτηση που προκαλείται από την πανδημία του κοροναϊού (COVID-19).

Η Ford συνεργάζεται με τη GE Healthcare για να παράγει έναν απλουστευμένο τύπο αναπνευστήρα, GE / Airon Model A-E. Λειτουργεί με πίεση αέρα και δεν απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια. Ο σχεδιασμός του αναπνευστήρα έχει εγκριθεί από το FDA από το 2004 και πωλείται στην τιμή των $ 7.000. Η GE Healthcare σκοπεύει να χορηγήσει άδεια για τη συσκευή και να εξασφαλίσει την έγκρισή της για την κατασκευή της από τη Ford, και η αυτοκινητοβιομηχανία θα φτιάχνει τις συσκευές με δική της σύμβαση.

Η Ford δήλωσε ότι θα κατασκεύαζε τους αναπνευστήρες στο εργοστάσιο της Rawsonville Components στο Michigan. Θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγή σε 30.000 μονάδες το μήνα, όπως απαιτείται.

“Η Ford θα παράσχει τις δυνατότητες κατασκευής της για την ταχεία κλιμάκωση της παραγωγής και η GE Healthcare θα προσφέρει την κλινική τεχνογνωσία της και θα παράσχει άδεια για το τρέχον σχέδιο του αναπνευστήρα από την Airon Corp. – μια μικρή, ιδιόκτητη εταιρεία ειδικευμένη σε προϊόντα υψηλής τεχνολογίας για την υποστήριξη της πνευματικής ζωής” είπε σε μια δήλωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ford, Jim Hackett, πρόσθεσε: “Οι ομάδες των Ford και GE Healthcare, που δουλεύουν δημιουργικά και ακούραστα, βρήκαν έναν τρόπο να παράγουν αυτό τον ζωτικής σημασίας αναπνευστήρα γρήγορα και σε σημαντικούς αριθμούς”.

Ο Hackett τόνισε ότι η παραγωγή δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τη συνεργασία της United Auto Workers.

Μεγιστοποίηση της παραγωγής σε 7,200 αναπνευστήρες την εβδομάδα

Η Ford δήλωσε ότι αρχικά θα συνεργαστεί με την Airon με έδρα τη Φλόριντα για να ενισχύσει την παραγωγή σε αυτή την κατάσταση πριν ξεκινήσει να δουλεύει στο Michigan. Η αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ανέστειλε όλες τις αμερικανικές κατασκευές οχημάτων πριν από περίπου δύο εβδομάδες, δήλωσε ότι θα μπορούσε να έχει έτοιμους 1.500 αναπνευστήρες μέχρι τα τέλη Απριλίου, 12.000 μέχρι το τέλος Μαΐου και 50.000 μέχρι τις 4 Ιουλίου, με το εργοστάσιο της Rawsonville να δουλεύει όλο το εικοσιτετράωρο και αφού έχει στελεχωθεί με   500 εθελοντικά μέλη του UAW. Η πλήρης παραγωγή θα ήταν 7.200 αναπνευστήρες την εβδομάδα.

Η Ford σημείωσε ότι αυτή η νέα προσπάθεια συμπληρώνει την προσπάθεια της Ford να ενισχύσει την παραγωγή των υφιστάμενων αναπνευστήρων της GE Healthcare. Ο Tom Westrick, επικεφαλής της υπηρεσίας ποιότητας της GE Healthcare, περιέγραψε την δέσμευση ως “διττή προσέγγιση”. Η εταιρεία προσπαθεί επί του παρόντος να διπλασιάσει την παραγωγή ενός εκλεπτυσμένου αναπνευστήρα που παράγει στο Wisconsin. Τώρα, βοηθά τη Ford να φτάσει στην μέγιστη ταχύτητα παραγωγής στη συσκευή Airon.

Η Ford και η General Motors έκλεισαν την παραγωγή οχημάτων πριν από αρκετές εβδομάδες, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, συνεργάστηκαν με κατασκευαστικές εταιρείες αναπνευστήρων για να επεκτείνουν γρήγορα την κλίμακα με την οποία μπορούν να συναρμολογηθούν οι συσκευές.

Σε τηλεδιάσκεψη με τα μέσα ενημέρωσης μετά την ανακοίνωση, ο Adrian Price, διευθυντής της βασικής μηχανικής κατασκευής της Ford, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους σε λίγες εβδομάδες για να μπορούν να φτιάξουν τους αναπνευστήρες Airon.

Σε μια δήλωση, ο Συντονιστής Νόμου για την Παραγωγή Άμυνας του Λευκού Οίκου Peter Navarro δήλωσε ότι η Ford και η GE κινούνται γρήγορα “για φέρουν τους αναπνευστήρες όσο το δυνατόν ταχύτερα στην πρώτη γραμμή του πολέμου ενάντια στον κορωναϊό”.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Donald Trump επιτέθηκε στην GM λέγοντας της ότι κινείται πολύ αργά, κατά την άποψή του, στην παραγωγή των αναπνευστήρων, παρόλο που η GM συνεργάστηκε με την Ventec, για να κάνει περισσότερα. Ο Trump παρότρυνε επίσης τη Ford να κατασκευάσει περισσότερους αναπνευστήρες.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS