ΑρχικήinetΙαπωνία: Περιορισμοί σε ξένους, που θέλουν να επενδύσουν σε τεχνολογικές εταιρείες

Ιαπωνία: Περιορισμοί σε ξένους, που θέλουν να επενδύσουν σε τεχνολογικές εταιρείες

εταιρείεςΜετά τους περιορισμούς, που έχουν θέσει διάφορες χώρες, στη Huawei και άλλες κινεζικές εταιρείες, για λόγους ασφαλείας, ήρθε και η σειρά της Ιαπωνίας να κάνει κάτι παρόμοιο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, οι περιορισμοί έχουν να κάνουν με τους ξένους επενδυτές. Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι θα θέσει πιο αυστηρούς νόμους, τους οποίους θα πρέπει να ακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν αγορές σε εγχώριες τεχνολογικές εταιρείες και οργανισμούς τηλεπικοινωνιών.

Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ την 1η Αυγούστου και αφορούν επενδύσεις σε 20 συγκεκριμένες βιομηχανίες. Οι ξένοι επενδυτές θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την ιαπωνική κυβέρνηση και να πάρουν ειδική άδεια, αν θέλουν να αγοράσουν ιαπωνική εταιρεία, που εντάσσεται σε αυτές τις βιομηχανίες.

Η έγκριση από την κυβέρνηση είναι απαραίτητη στις περιπτώσεις που οι επενδυτές θέλουν να αγοράσουν το 10% (ή παραπάνω) μιας εταιρείας. Αν η κυβέρνηση θεωρήσει ότι κάποια από αυτές τις επενδύσεις μπορεί να είναι επικίνδυνη για τη χώρα, δεν θα δοθεί έγκριση. Η ιαπωνική κυβέρνηση ονόμασε αυτού του είδους τις επενδύσεις ως “απειλή για την εθνική ασφάλεια”.

Ιάπωνες υπουργοί ανέφεραν ότι στις μέρες μας, οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο είναι πολλοί. Γι’ αυτό το λόγο, η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει κάποια μέτρα για να αποφύγει οτιδήποτε θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας. Ένα από τα μέτρα αφορά στην προστασία των τεχνολογικών εταιρειών, γ’ αυτό και η Ιαπωνία αποφάσισε να είναι πιο αυστηρή με τις ξένες επενδύσεις.

Οι βιομηχανίες, που εντάσσονται στους νέους κανόνες, είναι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, κατασκευαστικές εταιρείες, καθώς και κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων.

Αυτοί οι κανόνες δεν είναι κάτι νέο για την Ιαπωνία. Από παλιά, είχε θέσει περιορισμούς στους ξένους επενδυτές, που ενδιαφέρονταν να κάνουν αγορές σε τομείς, όπως αεροσκάφη, πυρηνικό εξοπλισμό και όπλα.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμα γνωστό, αν οι περιορισμοί θα επηρεάσουν επενδυτές από συγκεκριμένες χώρες και αν θα απαιτείται άδεια για συγκεκριμένες εταιρείες, που ανήκουν στη βιομηχανίες τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών.

Πριν κάποιες μέρες, η αμερικανική κυβέρνηση έθεσε κάποιους εμπορικούς περιορισμούς στις αμερικανικές εταιρείες. Τους απαγόρευσε να αγοράζουν, να εγκαθιστούν ή να χρησιμοποιούν εξοπλισμό από άλλες χώρες. Επίσης, έχει βάλει τη Huawei στην Entity List και απαιτεί από τις εταιρείες να ζητούν άδεια για να συνεργαστούν με την κινεζική εταιρεία.

Η Huawei φυσικά αντέδρασε και δήλωσε ότι αυτή η κίνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις διεθνείς αγορές, θα διακόψει τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και θα διαταράξει τον θεμιτό ανταγωνισμό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS