ΑρχικήinetΝέο απαγορευτικό στη Huawei: Τέλος η χρήση καρτών microSD και SD

Νέο απαγορευτικό στη Huawei: Τέλος η χρήση καρτών microSD και SD

HuaweiΜετά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να αποκλείσει τη Huawei, πολλές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα πάψουν να συνεργάζονται με την κινεζική εταιρεία. Πρώτη η Google, απαγόρευσε στην εταιρεία να λάβει τις μελλοντικές αναβαθμίσεις του Android. Αλλά και άλλες σημαντικές εταιρείες, όπως η Intel, η ARM και η Panasonic, αποφάσισαν να σταματήσουν να προμηθεύουν τη Huawei με εξοπλισμό.

Τώρα, έχουμε και μια νέα προσθήκη στη λίστα με τις εταιρείες, που έχουν αποκλείσει τη Huawei. Η SD Association, η οποία αποφασίζει σχετικά με τις κάρτες microSD και SD, αποφάσισε να διακόψει τις σχέσεις με την κινεζική εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι η Huawei δεν θα μπορεί να έχει κάρτες microSD στις μελλοντικές συσκευές της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η SD Association αφαίρεσε τη Huawei από τη λίστα με τις εταιρείες, που μπορούν να χρησιμοποιούν κάρτες microSD και SD, μετά από εντολή του Προέδρου Trump.

Φυσικά, αυτή απόφαση αφορά τις μελλοντικές συσκευές. Οι πελάτες, που έχουν ήδη κάποια συσκευή Huawei δεν θα επηρεαστούν από αυτή την απόφαση. Οι κάρτες θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά στις υπάρχουσες συσκευές. Ωστόσο, οι μελλοντικές συσκευές δεν θα μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν.

Πέρα από την SD Association και τις υπόλοιπες εταιρείες, φαίνεται ότι και η Wi-Fi Alliance έχει θέσει κάποιους περιορισμούς στη Huawei. H Wi-Fi Alliance καθορίζει τα πρότυπα για τις συσκευές Wi-Fi, σε ολόκληρο τον κλάδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία “έχει αφαιρέσει προσωρινά” την Huawei από τον κατάλογο με τις υποστηριζόμενες εταιρείες. Αυτή η απόφαση πάρθηκε, για άλλη μια φορά,  ως αποτέλεσμα των εντολών του προέδρου Trump.

Έχουμε ήδη αναφέρει ότι η Huawei, έχει σχεδιάσει ένα δικό της λειτουργικό σύστημα, το οποίο μπορεί να αντικαταστήσει το Android στις συσκευές της. Ο αποκλεισμός της από τις κάρτες microSD και SD θα μπορούσε να είναι μεγάλο πλήγμα. Όμως, η κινεζική εταιρεία φαίνεται πως έχει προετοιμαστεί και γι’ αυτό. Έχει τις δικές της κάρτες μνήμης Nano, που μπορεί να χρησιμοποιήσει στις νέες της συσκευές. Αυτές οι κάρτες μνήμης είναι φυσικά μικρότερες από τις κάρτες microSD.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS