Αρχικήinet"Contagion": Οι πρωταγωνιστές της ταινίας μιλούν για τον COVID-19!

“Contagion”: Οι πρωταγωνιστές της ταινίας μιλούν για τον COVID-19!

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας “Contagion” συνεργάστηκαν με επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Columbia συμμετέχοντας στις ανακοινώσεις των υγειονομικών υπηρεσιών σχετικά με τον τρόπο περιορισμού του COVID-19, μέσω των οποίων προτρέπουν τους θαυμαστές τους να ακούν τους ειδικούς, να πλένουν συχνά τα χέρια τους και να τηρούν τους κανόνες της “κοινωνικής αποστασιοποίησης”. Μεταξύ των πρωταγωνιστών, η Kate Winslet, ο Matt Damon, ο Laurence Fishburne και η Jennifer Ehle κοινοποίησαν βίντεο στο Διαδίκτυο στα οποία δίνουν συμβουλές προστασίας από τον COVID-19.

“Πλύνετε τα χέρια σας γιατί η ζωή σας εξαρτάται από αυτό”, λέει η Winslet. “Επειδή ειδικά τώρα πρέπει να το κάνετε. Για τη ζωή κάποιου που αγαπάτε. Ή ακόμα και για τη ζωή κάποιου που ίσως δεν γνωρίζετε, αλλά αξίζει να είστε πολύ προσεκτικοί”.

Με το ξέσπασμα του Κοροναϊού, το “Contagion” βρέθηκε πάλι στην επικαιρότητα. Συγκεκριμένα, τα download του “Contagion” έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ η ταινία βρέθηκε στην 10η θέση στον κατάλογο ταινιών iTunes στις ΗΠΑ. Η ταινία αναφέρεται σε έναν θανατηφόρο ιό που εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας μαζικό πανικό και κοινωνική διαταραχή. Ο Damon επεσήμανε ότι οι αυξανόμενοι αριθμοί download συνδέονται με το γεγονός ότι η ταινία αναφέρεται σε κάτι που ζούμε όλοι τώρα. Το cast της ταινίας του Steven Soderbergh εκπαιδεύτηκε από εμπειρογνώμονες πανδημίας και αξιωματούχους υγείας για το θρίλερ που γυρίστηκε το 2011.

Η εκστρατεία των social media ξεκίνησε αφότου η Σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Columbia ήρθε σε επαφή με τους πρωταγωνιστές του “Contagion” και τους ρώτησε αν ήταν πρόθυμοι να κάνουν μια “επανένωση” συμμετέχοντας στις ανακοινώσεις των υγειονομικών υπηρεσιών. Κάθε πρωταγωνιστής του “Contagion” μιλά για ένα συγκεκριμένο θέμα στο βίντεό του που κάνει το γύρω του Διαδικτύου.

Ο Damon, ο οποίος υποδύεται στην ταινία έναν ήρωα ο οποίος είχε ανοσία σε έναν φονικό ιό που προκάλεσε την πανδημία, μιλά για “κοινωνική αποστασιοποίηση” στο βίντεό του. Τονίζει ότι άτομα με ήπια ή μη συμπτώματα εξακολουθούν να είναι ικανά να μεταδώσουν τον ιό. “Ακόμα κι αν νομίζετε ότι οι άλλοι είναι υγιείς ή ότι εσείς είστε υγιείς, μην το ρισκάρετε, δεν αξίζει τον κόπο. Κάθε φορά που μεταδίδετε αυτόν τον ιό σε κάποιον άλλο, εκείνος με την σειρά του τον μεταδίδει σε άλλους, με αποτέλεσμα σε μικρό χρονικό διάστημα οι λίγοι ασθενείς να εξελιχθούν σε εκατοντάδες ή και χιλιάδες, καταλήγοντας έτσι στην κατάσταση που βιώνουμε σήμερα”.

Ο Fishburne, ο οποίος υποδύεται έναν γιατρό στο “Contagion”, επεσήμανε ότι ο COVID-19 αναγκάζει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, όπως συνέβη και με την ευλογιά και την πολιομυελίτιδα. “Πολύ απλά, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφύγετε να προσβληθείτε από τον COVID-19, είναι να συμπεριφέρεστε σαν να τον έχετε ήδη”, λέει στο σχετικό βίντεο.

Τέλος, η Ehle, η οποία στην ταινία υποδύεται μια επιστήμονα που βοηθά στην ανακάλυψη του εμβολίου κατά του θανατηφόρου ιού, προτρέπει τον κόσμο να ακολουθεί πιστά τις συμβουλές των επιστημόνων και των επαγγελματιών υγείας “και αυτό σημαίνει να μην δίνει σημασία στις φωνές (εκείνων που θέλουν να προωθήσουν) κάποια άλλη ατζέντα, ασχέτως πόσο ισχυρές μπορεί να είναι”.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS