ΑρχικήinetFacebook και Instagram μειώνουν την ποιότητα των βίντεο στην Ευρώπη

Facebook και Instagram μειώνουν την ποιότητα των βίντεο στην Ευρώπη

Οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram ακολουθούν το παράδειγμα των streaming υπηρεσιών (π.χ. Netflix) και προχωρούν σε μείωση της ποιότητας των βίντεο για να βοηθήσουν το ευρωπαϊκό δίκτυο να μην καταρρεύσει. Οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν πλέον στο σπίτι τους, για να μειωθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Λόγω της μαζικής τηλεργασίας αλλά και της χρήσης του διαδικτύου για ψυχαγωγία, το δίκτυο στην Ευρώπη έχει υπερφορτωθεί.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ευρώπη ζήτησε από τις streaming υπηρεσίες να σταματήσουν την προβολή HD videos (όταν δεν είναι απαραίτητη) για να μπορεί το διαδίκτυο να λειτουργεί ομαλά. Ένας εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι τόσο το ίδιο όσο και το Instagram θα “μειώσουν προσωρινά” τα bit rate στην Ευρώπη. Αυτό θα επιτρέψει στους ανθρώπους να εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, να επικοινωνούν με άλλους, να εργάζονται κλπ.

Η απόφαση δεν αποτελεί έκπληξη. Φυσικά, οι κατεξοχήν βίντεο υπηρεσίες, όπως το Netflix, το Prime Video και το YouTube είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για τη φόρτωση του δικτύου και γι’ αυτό το λόγο τους ζητήθηκε να λάβουν μέτρα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά βίντεο και στο Facebook και το Instagram, τα οποία τώρα χρησιμοποιούνται περισσότερο από το συνηθισμένο. Επιπλέον, πολλοί χρήστες στρέφονται στις βίντεο κλήσεις για να διατηρούν επαφή με αγαπημένα πρόσωπα, που δεν μπορούν να συναντήσουν λόγω των συνθηκών.

Η ανακοίνωση του Facebook:

“Για να βοηθήσουμε στην «ανακούφιση» μιας πιθανής συμφόρησης του δικτύου, θα μειώσουμε προσωρινά το bit rate για βίντεο στο Facebook και το Instagram στην Ευρώπη. Είμαστε δεσμευμένοι να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας για να διαχειριστούμε τους περιορισμούς του bandwidth σε αυτή την περίοδο υψηλής ζήτησης, εξασφαλίζοντας ότι οι χρήστες θα παραμείνουν συνδεδεμένοι και θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές και υπηρεσίες του Facebook κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19″.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS