ΑρχικήTop PicksΜένουμε Σπίτι: Οι 10 καλύτερες σειρές που μπορείτε να δείτε στο Netflix

Μένουμε Σπίτι: Οι 10 καλύτερες σειρές που μπορείτε να δείτε στο Netflix

Μπορεί να #μένουμε_σπίτι όμως ξέρουμε να περνάμε καλά με ωραίες σειρές από το Netflix. Εμείς βρήκαμε τις καλύτερες και σας τις προτείνουμε παρακάτω:

Stranger Things

Netflix σειρές

Ενα throwback των Duffer Brothers στις ταινίες του Steven Spielberg και του John Carpenter. To Stranger Things μοιάζει τόσο οικείο όσο και μοντέρνο. Η πρώτη σεζόν αφορά ένα αγόρι που ονομάζεται Will (σκεφτείτε τον Elliot του Ε.Τ.) ο οποίος έχει αιχμαλωτιστεί από ένα περίεργο πλάσμα. Η μητέρα του (Winona Ryder) προσλαμβάνει τον τοπικό σερίφη για να ερευνήσει την εξαφάνιση του Will. Εν τω μεταξύ, οι καλύτεροι φίλοι του Will παίρνουν στα ποδήλατα τους για να κάνουν την δική τους έρευνα και τελικά να βρούν ένα κορίτσι με τηλεπαθητικές δυνάμεις. Η έρευνα για την εξαφάνιση του Will και την άφιξη του τηλεπαθητικού κοριτσιού οδηγεί πίσω σε μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που διαχειρίζεται ένας χαρακτήρας που παίζει ο Matthew Modine. Είναι μια εξαιρετική ταινία τρόμου / sci-fi, όπως και τα blockbusters της δεκαετίας του ’80, αλλά για εκείνους που δεν μεγάλωσαν σε εκείνη την εποχή η σειρά μπορεί να μην έχει τόσο μεγάλη απήχηση.

Orange is the New Black

Netflix σειρές

Η ικανότητα της Jenji Kohan να σατιρίζει τα κοινωνικά φαινόμενα είναι τέλεια για μια ιστορία φυλακών. Το Orange is the New Black είναι τόσο αστείο όσο και τo Weeds στα πρώτα του χρόνια, αλλά η Kohan βρήκε έναν τρόπο να εμπνεύσει την ευαισθητοποίηση στο συνολικό vibe των ιστοριών της. Το διαφορετικό, συναρπαστικό cast είναι γεμάτο από αγαπημένες ηθοποιούς και το Orange is the New Black προκαλεί  και περιπλέκει τα στερεότυπα. Το σκηνικό είναι υπέροχο, το γράψιμο είναι λαμπρό και οι ιστορίες είναι εθιστικές. Το πιο σημαντικό είναι ότι μας ωθεί να υποστηρίξουμε ανθρώπους που παίρνουν κακές αποφάσεις, καταλήγοντας στο γεγονός ότι όλοι κάνουμε λάθος επιλογές επειδή είναι στην ανθρώπινη φύση μας. Η σειρά θα κάνει τους τηλεθεατές να γελάσουν, αλλά και να σκέφτουν και συχνά θα ραγίσει τις καρδιές τους.

Mindhunter

Netflix σειρές

Στο Mindhunter, ο Jonathan Groff παίζει τον Holden Ford, έναν χαρακτήρα βασισμένο στην πραγματική ζωή του John E. Douglas. Η ίδια η σειρά βασίζεται στην προέλευση μιας μονάδας επιστημόνων συμπεριφορισμού στο FBI που χρησιμοποιείται για τη μελέτη δολοφόνων στη δεκαετία του 1970 και του ’80. Ο Ford είναι ένας νέος πράκτορας του FBI ο οποίος ενδιαφέρεται έντονα για την ψυχολογία, και στη συνέχεια αναπτύσσει ενδιαφέρον για την ψυχολογία των serial killers. Είναι μια συναρπαστική εξερεύνηση στις ρίζες της εγκληματολογίας, μια επιστήμη που έχει εμπνεύσει δεκάδες αστυνομικούς. Αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον εδώ είναι ότι ενώ ο Ford μελετά δολοφόνους (όλοι βασίζονται σε πραγματικούς δολοφόνους από εκείνη την εποχή), αναπτύσσει τη δική του εμμονή με τους δολοφόνους, κάτι που αντανακλά την ίδια εμμονή που έχουν οι δολοφόνοι με τα θύματά τους. Η σειρά προέρχεται από τον Joe Penhall και τον εκτελεστικό παραγωγό David Fincher, ενώ οι οπαδοί του Zodiac του Fincher θα εκτιμήσουν το Mindhunter για την ίδια προσοχή στη λεπτομέρεια και την ίδια αφοσίωση στον χαρακτήρα, καθώς και την έρευνα πάνω από τις εκπληκτικές ανατροπές και αποκαλύψεις.

Marvel’s Daredevil

Netflix σειρές μένουμε_σπίτι

Εξαιρετικά σκηνοθετημένη, εξαιρετικά χορογραφημένη και εξαιρετικά καλογραμμένη, η σειρά Daredevil βρίσκεται τόσο μακριά από το Marvel Cinematic Universe ώστε να είναι κάτι το απόλυτα ξεχωριστό. Είναι πιο βάναυση και πιο σκληρή από το franchise της ταινίας, αν και υπάρχει χιούμορ στην σειρά για να κάνει τους χαρακτήρες της συμπαθητικούς. Η σειρά δίνει το vibe του κόμικ, οι χαρακτήρες είναι περίπλοκοι και αποδίδουν πραγματικά τη γκρίζα περιοχή ανάμεσα στον ήρωα και τον κακοποιό, καθώς και την λεπτή γραμμή μεταξύ των δύο, όπου αφορά τη βία. Οι σκηνές είναι βάναυσες και δεν μπορεί κανείς να ζητήσει έναν καλύτερο Matt Murdock από αυτόν που απεικονίζεται από τον Charlie Cox. Οι κακοποιοί δεν είναι καρικατούρες. Οι ιστορίες τους εξελίσσονται και μερικές φορές ειναι και αρκετά συμπαθείς στο κοινό. Το Daredevil είναι ένας ισχυρός συνδυασμός γραφής, δράσης και σκηνοθεσίας που το κάνει μία από τις καλύτερες σειρές του Netflix και την καλύτερη σειρά superhero στην τηλεόραση.

Dark

Netflix σειρές

Αν προσπαθείτε να εξηγήσετε το επόμενο μεγάλο θρίλερ μυστηριώδους εγκλήματος του Netflix, ο καλύτερος τρόπος να το περιγράψετε είναι ως μια γερμανική έκδοση του Stranger Things χωρίς το demogorgon. Η σειρά επικεντρώνεται σε τέσσερις οικογένειες των οποίων η ζωή και οι σκοτεινές πράξεις έρχονται στο φως μετά την εξαφάνιση δύο παιδιών στο δάσος. Το Dark προσφέρει άφθονο οικογενειακό δράμα και πολλά υπερφυσικά γεγονότα για να κρατήσουν τα πράγματα ενδιαφέροντα.

Peaky Blinders

Netflix σειρές μένουμε σπίτι

Το Peaky Blinders είναι περίπου το βρετανικό ισοδύναμο του Boardwalk Empire του HBO, που πραγματοποιείται την ίδια χρονική περίοδο και καλύπτει παρόμοιο έδαφος. Έχει βρετανούς γκάνγκστερς και ενώ οι εχθροπραξίες και τα τυχερά παιχνίδια που εμπλέκονται στην σειρά, όπως και ο IRA, το Peaky Blinders έχει κάτι που το Boardwalk Empire δεν έχει και αυτό είναι ο θεαματικός Cillian Murphy, ο οποίος μας παρασύρει με την ερμηνεία του. Η σειρά παρουσιάζει επίσης τον Tom Hardy σε έναν αμφιλεγόμενο χαρακτήρα (μαζί με τον Noah Taylor). Το Peaky Blinders είναι, τουλάχιστον, εθιστικό.

House of Cards

Netflix σειρές μένουμε_σπίτι

Η εξαιρετικά έξυπνη πολιτική σειρά είναι ο παππούς του αρχικού προγραμματισμού της Netflix, και τώρα με πέντε σεζόν κάτω από τη ζώνη της, έχει πολλά να προσφέρει στους θεατές της. Η πρώτη σεζόν είναι άψογη, καθώς βλέπουμε την αρχή της ανάδυσης του Frank Underwood στην εξουσία. Η σειρά, ωστόσο, χτυπά μερικά εμπόδια, ειδικά στην τρίτη σεζόν όταν ο Underwood και η σύζυγός του Clare (Robin Wright) στρέφονται ό ένας εναντίον του άλλου. Η σειρά είναι σίγουρα καλύτερη όταν οι δύο τους δουλεύουν μαζί, και όπως το House of Cards κινείται στην πέμπτη του σεζόν το 2017, αρχίζει να εξαντλεί το πολιτικό περιθώριο ελιγμών. Ωστόσο, η σειρά δεν είναι ποτέ φειδωλή σε ανατροπές και τεράστιες εκπλήξεις και είναι πάντα ευχάριστο να βλέπεις τον Spacey – υποψήφιο για τρία Emmys για την δουλειά του στη σειρά – να δίνει μαθήματα υποκριτικής. Το υποστηρικτικό cast – που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους Molly Parker, Michael Kelly, Reg E. Cathey, Constance Zimmer και Corey Stoll, είναι πάντα εξαιρετικό, ακόμη και αν οι ιστορίες τους συχνά έρχονται σε αδιέξοδο.

Narcos

Narcos μένουμε σπίτι

Με το Narcos, το Netflix παρουσιάζει την άνοδο και την πτώση του κολομβιανού βασιλιά Pablo Escobar και του καρτέλ των ναρκωτικών Medellín. Συνδυάζοντας δραματικές σκηνές και ρεπορτάζ, ο Βραζιλιάνος σκηνοθέτης José Padilha (Elite Squad) συνδυάζει το Scarface και το Goodfellas για να παρακολουθήσει τη ζωή του Escobar. Ωστόσο, η πραγματική ιστορία εδώ δεν είναι οι χαρακτήρες, αλλά το εμπόριο ναρκωτικών στην Κολομβία και η εξάπλωση κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του 1980. Ο Escobar χρησιμοποιείται ως μέσο για την απεικόνιση της ματαιότητας του αμερικανικού πολέμου κατά των ναρκωτικών που έπληξαν τόσο τους εγκληματίες στην Κολομβία όσο και τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

The Punisher

The punisher

Η έκτη σειρά της Marvel που παρουσιάζει το Netflix πέφτει θύμα των ίδιων προβλημάτων που υπήρχαν στις προηγούμενες σειρές της Marvel, δηλαδή παίρνει έναν ισχυρό χαρακτήρα και δεν παρουσιάζει την ιστορία του όπως θα έπρεπε. Ο Frank Castle (Jon Bernthal) είναι, εκτός από την Jessica Jones, αναμφισβήτητα ο πιο συναρπαστικός χαρακτήρας στο σύμπαν της Marvel για το Netflix. Είναι ένας κακοποιός κατά την εποχή του Daredevil, αλλά ένας σκοτεινός αντι-ήρωας εδώ. Ένας άνθρωπος που έχει μηδενικό σεβασμό για τις ζωές των κακών ανθρώπων, ο οποίος τους βασανίζει μέχρι θανάτου. Ο Frank είναι ένας ζοφερός χαρακτήρας, αλλά – χάρη στον συνεργάτη του David Lieberman (Ebon Moss-Bachrach) – υπάρχουν στιγμές με δόσεις χιούμορ. Το πρόβλημα με το The Punisher είναι ότι είναι μια σειρά έξι επεισοδίων που αποδόθηκε σε 13 επεισόδια και τα πρώτα εξ’ αυτών θα δοκιμάσουν την υπομονή ακόμα και του πιο αφοσιωμένου φίλου του The Punisher.

The Crown

μένουμε σπίτι

Oικεία και σαρωτική, το The Crown παρουσιάζει την ιστορία της ανάληψης του στέμματος από την Βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘, την Claire Foy, και τα πρώτα χρόνια της βασιλείας της. Ο John Lithgow χαρακτηρίζεται ως ένας αμείλικτος Winston Churchill. Η υποστήριξη και η καθοδήγηση του Churchill από την Ελισάβετ, παρά τους περιορισμούς της, δημιουργεί ένα σημαντικό συναισθηματικό επίκεντρο γύρω από το οποίο περιστρέφονται διάφορα ιστορικά γεγονότα. Η σχέση της Ελισάβετ με τον σύζυγό της, τον Πρίγκιπα Φίλιπ (Matt Smith) απεικονίζεται επίσης θαυμάσια. Η παραγωγή δεν δημιούργησε τίποτα χωρίς να αναδιαμορφώσει με προσοχή τα φυσικά περιβάλλοντα και τα άκαμπτα πρωτόκολλα που περιόρισαν και καθόρισαν την βασιλική οικογένεια. Οι προκλήσεις της νεωτερικότητας και της μεταποικιακής περιόδου φιλτράρονται μέσα από την πολιτική δομή του Παλατιού, όπου παρά τον ρόλο της, οι προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες της Ελισάβετ υπάγονται συνεχώς σε πρωτόκολλα και εμφάνιση. Αυτή η σειρά απευθύνεται σε όποιον απολαμβάνει τα κομψά και πολυτελή σκηνικά, αλλά είναι επίσης μια συναρπαστική εξερεύνηση της περιόδου μετά το Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο και της ανάπτυξης ενός μονάρχη που κατάφερε να διατηρήσει και να επεκτείνει τη δημοτικότητα και τη σταθερότητα της Βρετανικής Μοναρχίας ενάντια σε σημαντικά εμπόδια.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS