Κυριακή, 29 Μαρτίου, 15:36
Αρχική inet Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Αναβάλλονται λόγω Κοροναϊού!

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020: Αναβάλλονται λόγω Κοροναϊού!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες για το 2020 που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο Τόκιο της Ιαπωνίας βρίσκονται κοντά στο να αναβληθούν για το 2021 λόγω Κοροναϊού. Ο Dick Pound, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), δήλωσε στις ΗΠΑ σήμερα ότι οι Αγώνες δεν θα ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες επί του θέματος.


Επιπλέον, σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο Pound μιλούσε επισήμως εκ μέρους της ΔΟΕ, η οργάνωση απάντησε ότι κάθε μέλος της έχει το δικαίωμα να ερμηνεύει την απόφαση που έλαβε η οργάνωση όπως εκτιμά. Η ΔΟΕ ανέφερε ότι η επιτροπή θα εξετάσει διάφορα σενάρια σχετικά με το μέλλον των Αγώνων του 2020. Η δήλωση αυτή ουσιαστικά αποδεικνύει ότι η ομάδα θα ολοκληρώσει τις συζητήσεις εντός τεσσάρων εβδομάδων, και ότι η ακύρωση δεν περιλαμβάνεται “στην ημερήσια διάταξη”.
Παρόλο που οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν ακυρωθεί στο παρελθόν, λόγω του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν έχουν αναβληθεί ποτέ έκτοτε λόγω άλλων συνθηκών.

Επίσης, τη Δευτέρα, το Reuters ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας, Yasuhiro Yamashita, δήλωσε ότι αναμένει αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, επιβεβαιώνοντας έτσι τα πιο πρόσφατα σχόλια του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Shinzo Abe. Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει όποια απόφαση λάβει ο Abe.
Ακόμα κι αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες έπρεπε να πραγματοποιηθούν όπως είχαν προγραμματιστεί, πολλές ομάδες δήλωσαν ότι δεν είναι πρόθυμες να αγωνιστούν ενόψει της πανδημίας του Κοροναϊού. Επιπλέον, η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ κάλεσε τη ΔΟΕ να αναβάλλει τους Αγώνες του Τόκιο, αναφέροντας τα αποτελέσματα μιας έρευνας που στάλθηκε σε 4.000 Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες.
Η πρόεδρος της USOPC, Susanne Lyons, και η διευθύνουσα σύμβουλος της USOPC, Sarah Hirshland, δήλωσαν την λύπη τους που δεν υπάρχει καμία λύση για τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ακόμη και αν αλλάξουν οι παγκόσμιες συνθήκες υγείας στα τέλη του καλοκαιριού, η ομάδα δήλωσε ότι οι τεράστιες διαταραχές στο εκπαιδευτικό και προπονητικό περιβάλλον, οι έλεγχοι ντόπινγκ και η διαδικασία προσόντων δεν μπορούν να ξεπεραστούν σε ικανοποιητικό βαθμό. Επομένως η αναβολή είναι η καλύτερη και πιο ελπιδοφόρα λύση, δεδομένης της υπάρχουσας κατάστασης που έχει δημιουργήσει παγκοσμίως η πανδημία του Κοροναϊού.
Στις 22 Μαρτίου, η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσαν ότι οι ομάδες τους δεν θα παρευρεθούν στο Τόκιο και ζήτησαν να αναβληθούν οι Αγώνες για ένα χρόνο. Το εκτελεστικό συμβούλιο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Αυστραλίας επίσης αποφάσισε να μην στείλει καμία ομάδα, ενθαρρύνοντας τους αθλητές να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς αγώνες που θα λάβουν χώρα το καλοκαίρι του 2021.

Ολυμπιακοί-Αγώνες-2020

Και στις 20 Μαρτίου, η Αμερικανική Ένωση Κολυμβητών, το εθνικό όργανο διοίκησης για την ανταγωνιστική κολύμβηση, έστειλε επιστολή στην Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ ζητώντας από την ομάδα να αναβάλει τους Θερινούς Αγώνες μέχρι το 2021.

Η πανδημία του Κοροναϊού έκανε αισθητή την παρουσία της στους Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 στις 19 Μαρτίου, όταν ανακοινώθηκε ότι ο αρχηγός των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, Yoshiro Mori, ηλικίας 82 ετών, συναντήθηκε με τον Kozo Tashima, τον αναπληρωτή επικεφαλής της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος αργότερα εξετάστηκε και διαγνώστηκε ότι ήταν θετικός στον Κοροναϊό.
Ο Mori ωστόσο δεν έχει συμπτώματα Κοροναϊού και δεν έχει υποβληθεί σε σχετικές εξετάσεις. Οι άνδρες όταν συναντήθηκαν είχαν απόσταση περίπου 10 μέτρων μεταξύ τους.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι βαρύνουσας σημασίας όχι μόνο λόγω της μακράς ιστορίας τους αλλά και λόγω του αριθμού των συμμετεχόντων και των δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν δαπανηθεί για την διεξαγωγή τους. Περισσότεροι από 11.000 αθλητές από 206 έθνη ελπίζουν να αγωνιστούν σε 339 αγώνες. Παράλληλα, χιλιάδες άνθρωποι επρόκειτο να εργαστούν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται προμηθευτές τροφίμων και σουβενίρ υπάλληλοι ξενοδοχείων καθώς και εκπαιδευτές και προπονητές.
Το NBC επρόκειτο να μεταδώσει τους Αγώνες στις ΗΠΑ, προσφέροντας ακόμη και ένα πακέτο ειδικών streaming για τους Ολυμπιακούς Αγώνες προκείμενου το κοινό να μπορεί να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα όσο το δυνατόν περισσότερο, χωρίς διαφημίσεις.
Ακόμη, όπως αποδεικνύεται από τον αριθμό των εισιτηρίων που πωλήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, χιλιάδες άνθρωποι σχεδίαζαν να παρακολουθήσουν τους Αγώνες, ταξιδεύοντας από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020


Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θερινοί αγώνες του 1916 ακυρώθηκαν λόγω του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ τόσο οι χειμερινοί όσο και οι θερινοί αγώνες του 1940 και του 1944 ακυρώθηκαν λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με την Ιαπωνία να είναι τότε η πληγείσα χώρα – οι Αγώνες του 1940 είχαν οριστεί για το Τόκιο και το Σαπόρο). Άλλοι Αγώνες έχουν επηρεαστεί από μποϊκοτάζ. Αντίθετα, το 2016, οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας πραγματοποιήθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί παρά τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για τον ιό Zika. Οι επόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες μετά το Τόκιο είναι οι χειμερινοί αγώνες του Πεκίνου το 2022, ακολουθούμενοι από τους Θερινούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 και από τους Χειμερινούς Αγώνες του 2026 στο Μιλάνο και την Cortina της Ιταλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πώς η τηλεργασία κάνει τους χρήστες πιο ευάλωτους στους χάκερς;

Ο Κοροναϊός έχει μολύνει περισσότερους από 450.000 ανθρώπους παγκοσμίως και τώρα οι ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας προειδοποιούν ότι η πανδημία θα...

Ποιες είναι οι πιο συχνές απειλές για τις επιχειρήσεις;

Κατά τη διάρκεια του 2019, οι μισές περίπου επιχειρήσεις έπεσαν θύμα μιας κυβερνοεπίθεσης ή παραβίασης δεδομένων. Σχεδόν...

Τρεις ακόμα συμμορίες ransomware εκθέτουν δεδομένα θυμάτων σε sites

Τρεις ακόμη συμμορίες ransomware ανακοίνωσαν τη δημιουργία sites, που χρησιμοποιούνται για τη διαρροή κλεμμένων δεδομένων, που ανήκουν...

Zoom: Ποια χαρακτηριστικά του το καθιστούν πιο δημοφιλές από το Skype;

Κάποτε το Skype ήταν η δημοφιλέστερη εφαρμογή βιντεοκλήσεων καθώς την επέλεγε ένα τεράστιο ποσοστό ανθρώπων όταν επρόκειτο να επικοινωνήσουν εξ αποστάσεως. Το...

Το «Control» και άλλα παιχνίδια διαθέσιμα πλέον στο GeForce Now

Η NVIDIA έχει εμπλουτίσει τον κατάλογο των παιχνιδιών που υποστηρίζονται στο GeForce Now, με ένα πλήθος νέων...

Ευπάθεια παράκαμψης VPN ανακαλύφθηκε στο Apple iOS

Μία νέα ευπάθεια «VPN Bypass», η οποία ανακαλύφθηκε πρόσφατα στο Apple iOS, μπλοκάρει την κρυπτογράφηση που πραγματοποιούν...

Εργοδότες παρακολουθούν με λογισμικά επιτήρησης τους υπαλλήλους που δουλεύουν από το σπίτι

Ο κορωνοϊός έχει φέρει νέες συνθήκες στον τομέα της εργασίας. Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι δουλεύουν πλέον από το σπίτι και όλο και...

Microsoft: Κυκλοφόρησε το πρώτο preview του Powershell 7.1 για Windows, Linux και macOS

Η Microsoft κυκλοφόρησε το πρώτο preview του PowerShell 7.1, του εργαλείου αυτοματοποίησης και γραφής γλώσσας για τα Windows, Linux και macOS. Το...

Η Google ανακοίνωσε ζητήματα σχετικά με τις ενημερώσεις του Chrome

Η Google έχει ήδη ανακοινώσει ορισμένες περικοπές στην ανάπτυξη του προγράμματος περιήγησης Chrome και τώρα φαίνεται ότι...

7 τρόποι για να αυξήσετε την ταχύτητα και την αξιοπιστία του Wi-Fi σας!

Τώρα που πολλοί από εμάς είμαστε στο σπίτι συνέχεια ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19, υπερφορτώνουμε το οικιακό μας δίκτυο. Παρακάτω θα...