ΑρχικήinetΗ Ευρώπη ζητά από το Netflix να κόψει τα HD videos γιατί...

Η Ευρώπη ζητά από το Netflix να κόψει τα HD videos γιατί καταρρέει το δίκτυο

Η Ευρώπη παροτρύνει το Netflix και άλλες streaming πλατφόρμες να σταματήσουν να προβάλλουν βίντεο υψηλής ευκρίνειας (HD videos) για να μην «πέσει» το διαδίκτυο. Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδο. Ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει πολλές νέες ανάγκες και μια από αυτές είναι και η αυξημένη χρήση διαδικτύου.

Οι περισσότερες χώρες λαμβάνουν καθημερινά μέτρα για να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του ιού. Ένα από αυτά είναι η εργασία από το σπίτι. Αυτή τη στιγμή, ο κορωνοϊός έχει αναγκάσει εκατομμύρια εργαζομένους σε όλο τον κόσμο να εργάζονται από το σπίτι τους. Ταυτόχρονα, τα παιδιά και οι φοιτητές δεν πηγαίνουν στο σχολείο και το πανεπιστήμιο αντίστοιχα. Οι κυβερνήσεις συμβουλεύουν όλους τους χρήστες να μείνουν στο σπίτι. Γι’ αυτό το λόγο, η Ευρώπη ανησυχεί για την τεράστια πίεση στο internet bandwidth και προτρέπει Netflix, streaming υπηρεσίες και εταιρείες κινητής να λάβουν μέτρα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Thierry Breton, υπεύθυνος για την εσωτερική αγορά της Ε.Ε. που καλύπτει περισσότερους από 450 εκατομμύρια ανθρώπους, δημοσίευσε ένα tweet το βράδυ της Τετάρτης. Σε αυτό έλεγε ότι μίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Netflix, Reed Hastings, σχετικά με τη διακοπή προβολής HD videos. Ο Breton ζήτησε από τους ανθρώπους και τις εταιρείες να κάνουν “#SwitchtoStandard όταν το HD δεν είναι απαραίτητο”. Αυτό το μέτρο είναι απαραίτητο για να μπορούν να έχουν όλοι πρόσβαση στο διαδίκτυο και να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Ένας εκπρόσωπος του Netflix είπε στο CNN Business ότι ο Hastings και ο Breton θα μιλήσουν ξανά σήμερα σχετικά με τα HD videos.

“Ο Επίτροπος Breton έχει δίκιο που τονίζει τη σημασία του να λειτουργεί το διαδίκτυο ομαλά σε αυτή την κρίσιμη εποχή”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Netflix.

Το Netflix δήλωσε ότι προσαρμόζει ήδη την ποιότητα του streaming και σκέφτεται σοβαρά την διακοπή των HD videos.

Το Facebook, επίσης, αναγνωρίζει τις επιπτώσεις της πανδημίας στην πλατφόρμα του.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους, ο Διευθύνων Σύμβουλος Mark Zuckerberg δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του Facebook χρησιμοποιούνται πολύ περισσότερο, καθώς ο κορωνοϊός αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπους να μένουν στο σπίτι τους.

Είπε συγκεκριμένα ότι η χρήση του, αυτή την περίοδο, σχεδόν ξεπερνά τη χρήση του κατά την Πρωτοχρονιά. Ειδικά, οι φωνητικές και οι βίντεο κλήσεις στο WhatsApp και στο Facebook Messenger έχουν διπλασιαστεί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS