Τρίτη, 26 Μαΐου, 03:03
Αρχική inet Ευρώπη κορωνοϊός: Τελικά δεν προέκυψαν μεγάλα προβλήματα συμφόρησης στο διαδίκτυο

Ευρώπη κορωνοϊός: Τελικά δεν προέκυψαν μεγάλα προβλήματα συμφόρησης στο διαδίκτυο

Ευρώπη κορωνοϊός

Ο BEREC, ο οργανισμός ρύθμισης των τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ότι από τη στιγμή που ξέσπασε ο κορωνοϊός και πάρθηκαν μέτρα για καραντίνα, δεν έχουν προκύψει σημαντικά προβλήματα συμφόρησης στο διαδίκτυο.

Ο οργανισμός δήλωσε ότι η συνολική κίνηση στα δίκτυα έχει αυξηθεί σημαντικά, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά τα δίκτυα έρχονται αντιμέτωπα με μαζική τηλεργασία, τηλεκπαίδευση και χρήση για ψυχαγωγία. Ωστόσο, δεν σημειώθηκαν σημαντικά προβλήματα συμφόρησης (π.χ. διακοπές).

Στην αρχή αυτής της παγκόσμιας κρίσης, πολλοί ειδικοί σε θέματα διαδικτύου, είχαν πει ότι οι υποδομές του Ίντερνετ στην Ευρώπη ενδέχεται να μην είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στην αύξηση της κίνησης, που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Ωστόσο, “Οι πάροχοι δικτύων κατάφεραν να αντιμετωπίσουν καλά αυτή την πρόσθετη κίνηση”, δήλωσε σήμερα ο Οργανισμός ελέγχου των Ευρωπαϊκών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC).

Ο οργανισμός δήλωσε ότι υπήρχαν ορισμένα προβλήματα με την πρόσβαση στο διαδίκτυο, αλλά θεωρήθηκαν «τοπικά και προσωρινά» και δεν δημιουργήθηκαν περαιτέρω θέματα.

Ο οργανισμός επιβράβευσε, επίσης, τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που έκαναν κάποιες καλές προσφορές για τους χρήστες, όπως αύξηση των mobile data.

στο διαδίκτυο

Οι υπηρεσίες παροχής Ίντερνετ ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα του BEREC

Επιπλέον, ο BEREC δήλωσε ότι όχι μόνο δεν υπήρχαν ζητήματα συμφόρησης στο διαδίκτυο, αλλά υπήρχε και “μείωση της κυκλοφορίας” σε ορισμένα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Ο BEREC θεώρησε ότι αυτή η μείωση οφείλεται στα “μέτρα μείωσης της κυκλοφορίας” που πήραν κάποιες εταιρείες.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο οργανισμός ζήτησε επισήμως από τις streaming υπηρεσίες να μειώσουν την ποιότητα των βίντεο στην Ευρώπη, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερφόρτωση του δικτύου.

Το Netflix και το YouTube ήταν οι πρώτες υπηρεσίες που προχώρησαν στην εφαρμογή αυτού του μέτρου. Το YouTube, μάλιστα, έλαβε τελικά αυτό το μέτρο για όλους τους χρήστες και όχι μόνο για τους χρήστες στην Ευρώπη.

Τα Amazon Prime Video, Disney + και Facebook μείωσαν, επίσης, την ποιότητα των βίντεο για τους χρήστες στην Ευρώπη.

Οι Akamai, Microsoft και Sony, δεν προσεγγίστηκαν από τους ειδικούς του BEREC, ωστόσο αποφάσισαν να μειώσουν και αυτές τα video game downloads κατά τις ώρες αιχμής, προκειμένου να μην υπάρξουν θέματα συμφόρησης στο δίκτυο.

Από την άλλη μεριά, πολλοί πάροχοι τηλεπικοινωνιών είχαν υποστηρίξει από την αρχή ότι οι υποδομές είναι σχεδιασμένες για τέτοιες στιγμές και ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....