ΑρχικήUpdatesΤο Messenger Kids κυκλοφορεί σε 70 ακόμη χώρες

Το Messenger Kids κυκλοφορεί σε 70 ακόμη χώρες

Messenger Kids

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το Facebook δημιούργησε το Messenger Kids, μία έκδοση της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων για παιδιά κάτω των 13 ετών.

Μέχρι τώρα η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο τώρα η εταιρεία επεκτείνει την παρουσία της εφαρμογής σε περισσότερες από 70 νέες χώρες. Δείτε εδώ την πλήρη λίστα.

Όταν ξεκίνησε, το Messenger Kids ήταν μια αρκετά λιτή έκδοση του Messenger, με επιπλέον γονικούς ελέγχους. Άλλες διαφορές περιλάμβαναν την απουσία διαφημίσεων και την υπόσχεση του Facebook να μην κοινοποιεί τα δεδομένα του Messenger Kids στους διαφημιζόμενους. Ωστόσο, το ίδιο το Facebook παραδέχεται ότι οι αυστηροί έλεγχοι καθιστούσαν αρκετά δύσκολο για τα παιδιά να συνδεθούν με φίλους τους μέσω της εφαρμογής.

Με την τελευταία επέκταση ωστόσο, το Facebook προσθέτει μερικές νέες δυνατότητες στην εφαρμογή. Η μία, που ονομάζεται Supervised Friending, δίνει στους γονείς την επιλογή να επιτρέπουν στα παιδιά τους να δέχονται, να απορρίπτουν, να προσθέτουν ή να αφαιρούν επαφές. Εάν το πράξουν, οι γονείς μπορούν ακόμα να παρακάμψουν νέες εγκρίσεις επαφών από τον Πίνακα ελέγχου γονέα. Αυτή η λειτουργία κυκλοφορεί στις Η.Π.Α. και θα κυκλοφορήσει σταδιακά στον υπόλοιπο κόσμο.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα των γονέων να εγκρίνουν άλλους ενήλικες – όπως εκπαιδευτικούς – ώστε να μπορούν να φέρνουν το παιδί τους σε επαφή με άλλα παιδιά μέσω μιας ομάδας στο Messenger Kids.

Τέλος, το Facebook διευκολύνει τους γονείς να βοηθήσουν το παιδί τους να συνδεθεί με άλλα παιδιά, κάνοντας το όνομα και τη φωτογραφία προφίλ τους ορατά σε σχετικές επαφές, όπως φίλοι των επαφών του παιδιού τους και τους γονείς τους. Αυτή η λειτουργία είναι πλέον διαθέσιμη στις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Λατινική Αμερική και θα κυκλοφορήσει στον υπόλοιπο κόσμο “τις επόμενες εβδομάδες”.

Το Facebook επισημαίνει ότι ακόμη και με αυτές τις νέες δυνατότητες, οι γονείς εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο και μπορούν να διαχειρίζονται και να παρακολουθούν τη δραστηριότητα του παιδιού τους μέσω του πίνακα γονικού ελέγχου. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές iPhone, iPad, iPod Touch και συσκευές Android.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS