ΑρχικήinetCOVID-19 νέα έρευνα: Αυξάνεται ο κίνδυνος για όσους δε φοράνε μάσκα!

COVID-19 νέα έρευνα: Αυξάνεται ο κίνδυνος για όσους δε φοράνε μάσκα!

COVID-19_ Αυξάνεται ο κίνδυνος για όσους δε φοράνε μάσκα: Νέα έρευνα του Α&Μ University του Τέξας, αποκάλυψε ότι ο κίνδυνος μόλυνσης από τον COVID-19, αυξάνεται δραματικά για τα άτομα που δεν φοράνε μάσκα. Εξίσου σοβαρό είναι ότι ενισχύει και τις πιθανότητες μετάδοσης σε άλλους.

COVID
COVID-19: Αυξάνεται ο κίνδυνος για όσους δε φοράνε μάσκα!

Σε μερικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής, το να φοράς μάσκα όταν βρίσκεσαι σε δημόσιους χώρους είναι αμφιλεγόμενο. Ένας συνδυασμός παραπληροφόρησης και μιας γενικότερης ξεροκεφαλιάς, οδήγησαν στην αμφισβήτηση των συστάσεων για τη μάσκα ως προστασία από τον COVID-19.

Σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήχθη από το «Α&Μ», η χρήση μάσκας προσώπου στη Νέα Υόρκη, την Ιταλία και την Κίνα, απέτρεψε χιλιάδες περιπτώσεις COVID-19, μέσα σε λίγες εβδομάδες. Τα σωματίδια της αναπνευστικής οδού είναι ο «κυρίαρχος» τρόπος μετάδοσης του ιού, γι’ αυτό και οι μάσκες φάνηκαν αποτελεσματικές για τις πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνίες.

Φυσικά, και τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας που έχουν ορίσει οι κυβερνήσεις για τον COVID-19, δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μην τα λαμβάνουμε υπόψιν. Η χρήση μάσκας, η κοινωνική αποστασιοποίηση, η συχνή απολύμανση των χεριών, η αποφυγή αγγίγματος του προσώπου, και γενικότερα η περαιτέρω προσοχή όταν βρισκόμαστε σε δημόσιους χώρους, θα πρέπει να γίνει η καθημερινότητα μας για όσο καιρό θα βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση. Τελικά, η χρήση μάσκας βλέπουμε ότι περιγράφεται ως «φτηνός και αποτελεσματικός τρόπος» για την προστασία από τον COVID-19, σε ατομικό επίπεδο.

COVID-19 μάσκα!
COVID-19: Αυξάνεται ο κίνδυνος για όσους δε φοράνε μάσκα!

«Η έρευνά μας αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η χρήση μάσκας προσώπου από μολυσμένα άτομα εμποδίζει τα σταγονίδια του βήχα ή σωματίδια που εξαπλώνονται κατά την ομιλία, να φτάσουν τα υγιή άτομα. Από την άλλη πλευρά, η χρήση μάσκας από υγιή άτομα, θα αποτρέψει την εισπνοή σωματιδίων που φέρουν τον COVID-19, τα οποία παραμένουν στην ατμόσφαιρα 10 λεπτά και μπορούν να ταξιδέψουν δεκάδες πόδια,» δήλωσε ένα από τους συγγραφείς της έρευνας, ο καθηγητής Mario Molina, του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

Αν είστε από αυτούς που μέχρι τώρα το απέφευγαν, ήρθε η στιγμή να αρχίσετε να φοράτε. Μπορεί η μάσκα προσώπου από μόνη της να μην είναι το πιο κατάλληλο μέτρο πρόληψης για τον COVID-19, αλλά σίγουρα παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS