ΑρχικήUpdatesiOS 13.5 Apple: Το Face ID σε αναγνωρίζει παρόλο που φοράς μάσκα;

iOS 13.5 Apple: Το Face ID σε αναγνωρίζει παρόλο που φοράς μάσκα;

Το Face ID της Apple πλέον διευκολύνει τη ζωή με μάσκα: Η Apple κυκλοφόρησε τις αναβαθμισμένες εκδόσεις των iOS 13.5 και iPadOS 13.5. Οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις για τη διευκόλυνση των χρηστών, με λειτουργίες που αφορούν τον κοροναϊό, όπως το Face ID και το Exposure Notification API.

Face ID
Το Face ID της Apple πλέον διευκολύνει τη ζωή με μάσκα

Οι αλλαγές του Face ID στοχεύουν στη βελτίωση της αναγνώρισης προσώπου κατά την χρήση μάσκας και σε ένα πιο γρήγορο ξεκλείδωμα όταν δεν γίνεται ταυτοποίηση. Πρόκειται σίγουρα για μία λειτουργία που θα κάνει την καθημερινότητα των χρηστών πιο εύκολη, αφού η χρήση μάσκας είναι πλέον αναγκαία.

Με το νέο λογισμικό, όταν το Face ID αποτυγχάνει να πραγματοποιήσει την αναγνώριση, θα σας ζητάει αμέσως τον κωδικό πρόσβασης, σε αντίθεση με την προηγούμενη έκδοση, που έκανε αρκετές προσπάθειες μέχρι να προχωρήσει στην εισαγωγή κωδικού.

Η δεύτερη λειτουργία αφορά τις πολυσυζητημένες ειδοποιήσεις έκθεσης στον κοροναϊό (Exposure Notification API). Η Apple είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτό το χρόνο τη συνεργασία της με τη Google για την ανάπτυξη αυτής της δυνατότητας, παρακολουθώντας τις επαφές των χρηστών για να βοηθήσουν τους ειδικούς του τομέα της υγείας να κατασκευάσουν εφαρμογές που θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του COVID–19.

iOS 13.5 Apple: Το Face ID σε αναγνωρίζει παρόλο που φοράς μάσκα;
Το Face ID της Apple πλέον διευκολύνει τη ζωή με μάσκα

Όταν οι ειδοποιήσεις έκθεσης είναι ενεργοποιημένες, σας επιτρέπουν να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν έρχεστε σε επαφή με άτομα που έχουν διαγνωστεί με τον κοροναϊό. Σε περίπτωση που εσείς οι ίδιοι έχετε κάνει την εξέταση και έχει βγει θετική, παρέχει στους άλλους, ανώνυμα, αυτή την πληροφορία, ώστε να ειδοποιούνται και να προφυλάσσονται. Η ενεργοποίηση γίνεται μέσω των Ρυθμίσεων, επιλέγετε Απόρρητο > Υγεία > COVID–19 Καταγραφή Έκθεσης. Ωστόσο εάν δεν εγκαταστήσετε μία εξουσιοδοτημένη εφαρμογή δημόσιας υγειονομικής αρχής, η λειτουργία των ειδοποιήσεων θα παραμείνει απενεργοποιημένη. Τη δεδομένη στιγμή, δεν γνωρίζουμε άλλες API εφαρμογές, όμως μετά την κυκλοφορία αυτής της αναβάθμισης, εφαρμογές κυβερνήσεων σε περισσότερες από 22 χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής.

Οι ενημερώσεις που περιλαμβάνουν την αναβάθμιση του Face ID και των ειδοποιήσεων έκθεσης είναι ήδη διαθέσιμες, και μπορείτε να τις εγκαταστήσετε ανοίγοντας τις Ρυθμίσεις. Βρίσκετε την ενότητα Γενικά και επιλέγετε Ενημέρωση Λογισμικού.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS