ΑρχικήinetFitbit: Virtual έρευνα για τη διάγνωση της καρδιακής αρρυθμίας

Fitbit: Virtual έρευνα για τη διάγνωση της καρδιακής αρρυθμίας

Την πρώτη εκτενή ιατρική έρευνα ετοιμάζεται να διεξάγει η Fitbit. Η μελέτη της Fitbit θα παρακολουθεί τους καρδιακούς παλμούς χιλιάδων χρηστών, προσπαθώντας να εντοπίσει την κολπική μαρμαρυγή, γνωστή ως καρδιακή αρρυθμία.

Fitbit: Virtual Έρευνα για τη διάγνωση της καρδιακής αρρυθμίας

Περίπου 33.5 εκατομμύρια άνθρωποι επηρεάζονται από την κολπική μαρμαρυγή, και οι ασθενείς έχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτό που κάνει δύσκολό τον εντοπισμό της ασθένειας είναι ότι πολλοί εμφανίζουν σποραδικά συμπτώματα ή μπορεί να μην εμφανίσουν και καθόλου. Η εταιρεία, με τα δεδομένα που θα συλλέξει, θέλει να κατασκευάσει έναν αλγόριθμο ο οποίος θα μπορεί να προσδιορίσει καλύτερα τη συγκεκριμένη πάθηση, ή ακόμα και να προβλέψει την κατάσταση των ασθενών που δεν γνωρίζουν ότι την έχουν.

Η Fitbit λέει ότι λόγω του εξοπλισμού της έχει ένα πλεονέκτημα σε αυτή την έρευνα, γιατί της επιτρέπει να παρακολουθεί τους καρδιακούς παλμούς για αρκετές ημέρες. Μπορούν επίσης να εξετάζουν τους ασθενείς όταν κοιμούνται, που θεωρείται ο καλύτερος χρόνος για να παρακολουθήσεις τους καρδιακούς παλμούς.

Η έρευνα θα είναι ανοιχτή για όλους τους χρήστες των συσκευών της Fitbit στις ΗΠΑ, οι οποίοι είναι άνω των 22, και θα συλλέγει δεδομένα μέσω της φωτοπληθυσμογραφίας (PPG) κάθε συσκευής. Το PPG μετράει τον ρυθμό ροής του αίματος απευθείας από τον καρπό του χρήστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσει έναν καρδιακό ρυθμό. Ο αλγόριθμος της Fitbit, στη συνέχεια, θα αναλύει αυτό τον ρυθμό για να εντοπίσει τυχόν ανωμαλίες. Οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν ειδοποίηση αν παρουσιάσουν καρδιακές αρρυθμίες και θα συνδέονται δωρεάν με έναν εικονικό γιατρό.

«Ευελπιστώ η εξελιγμένη έρευνα με τις καινοτόμες και προσβάσιμες συσκευές της Fitbit, να οδηγήσει σε περισσότερα εργαλεία που θα βοηθήσουν στη βελτίωση των αποτελεσμάτων και τη μείωση των επιπτώσεων της κολπικής μαρμαρυγής σε μεγάλη κλίμακα», δήλωσε ο  γιατρός Steven Lubitz, επικεφαλής της μελέτης. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι αυτή η έρευνα σηματοδοτεί έναν νέο τρόπο διάγνωσης και διαχείρισης πολλών ιατρικών καταστάσεων.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS