ΑρχικήinetΈνα Apple Watch Series 4 σώζει γυναίκα από καρδιακή προσβολή!

Ένα Apple Watch Series 4 σώζει γυναίκα από καρδιακή προσβολή!

Το Apple Watch Series 4 δημιουργήθηκε για να σώσει ζωές, τουλάχιστον αυτό υποστήριζε η εταιρεία. Είναι επίσης το πρώτο smartwatch που έχει ενσωματωμένα χαρακτηριστικά όπως το ECG και την ανίχνευση πτώσης. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες Apple Watch, το ρολόι τήρησε την υπόσχεση του και είναι σε θέση να σώσει με επιτυχία πολλές ζωές.

Apple Watch καρδιακή προσβολή

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο, ένα ρολόι της Apple έσωσε τη ζωή ενός ανθρώπου ανιχνεύοντας τους ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς του ενώ πρόσφατα έσωσε άλλη μια ζωή.

Μια γυναίκα που ονομάζεται Anne Rowe από την Αλαμπάμα σώθηκε από πιθανή καρδιακή προσβολή, χάρη στο ρολόι.

Σε μια δήλωσή της, η Anne Rowe είπε ότι πριν από πολλά χρόνια διαγνώστηκε με άσθμα, αλλά πρόσφατα η κατάσταση της έγινε χειρότερη. «Είχε φτάσει σε σημείο που δεν μπορούσα να περπατήσω μέσα στο σπίτι χωρίς να λαχανιάζω».

Ωστόσο, ανακάλυψε την πραγματική κατάσταση όταν ο σύζυγος της, Rowe, της δώρισε ένα Apple Watch Series 4 για τα Χριστούγεννα και αποφάσισε να δοκιμάσει το χαρακτηριστικό ECG. Μετά τη συχνή δοκιμή του χαρακτηριστικού, το ρολόι της αποκάλυψε ότι πάσχει από κολπική μαρμαρυγή.

Η κολπική μαρμαρυγή είναι μια κατάσταση όπου διαφορετικά ηλεκτρικά ερεθίσματα πυροδοτούν ταυτόχρονα στην καρδιά, προκαλώντας αποκλίσεις του ρυθμού. Αυτό είναι ένα σοβαρό ζήτημα, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση καρδιακών παλμών, δυσκολία στην αναπνοή και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή.

Αφού επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο και έκανε μια πλήρης ECG εξέταση (Ηλεκτροκαρδιογράφημα), επιβεβαιώθηκε ότι είχε πράγματι κολπική μαρμαρυγή. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ανοικτής καρδιάς για να αντικαταστήσει την μιτροειδής βαλβίδα της, η οποία επέλυσε τον ακανόνιστο καρδιακό παλμό της και μείωσε τις πιθανότητες ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.

Το συμπέρασμα της Anne Rowe: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το ρολόι μου έσωσε τη ζωή».

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS