ΑρχικήsecurityMicrosoft: 100.000$ σε όποιον καταφέρει να χακάρει το Azure Sphere OS

Microsoft: 100.000$ σε όποιον καταφέρει να χακάρει το Azure Sphere OS

Azure Sphere OS:100 000$ ανταμοιβή για επιτυχης hacking επίθεση
Azure Sphere OS:100 000$ ανταμοιβή για επιτυχης hacking επίθεση

Η Microsoft προσφέρει ανταμοιβή από 100 000$ σε οποιονδήποτε καταφέρει να κάνει hack το Azure Sphere OS. Για όσους δεν ξέρουν τι είναι, το Azure Sphere OS είναι ένα λειτουργικό σύστημα της Microsoft, το οποίο βασίζετε στο Linux.

Η εταιρία ανέπτυξε το λειτουργικό σύστημα πέρυσι, με σκοπό να υποστηρίζει την πλατφόρμα “Internet of Things”. Το πρόγραμμα ανταμοιβής, το οποίο ονομάστηκε “Azure Sphere Security Research Challenge”, θα κρατήσει για τρεις μήνες. Ωστόσο, όλοι που θέλουν να συμμετέχουν, θα πρέπει να γραφτούν στο πρόγραμμα μέχρι τις 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με την Microsoft, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταφέρουν να τρέξουν κάποιον κώδικα πάνω στο Pluton Security Sybsystem ή και στο Secure World Sandbox, ώστε να πάρουν αυτά τα χρήματα. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία ανάφερε ότι οι συμμετέχοντες θα ανταμειφθούν, εφόσον:

  • Καταφέρουν να τρέχουν κώδικα πάνω στο Pluton, το οποίο είναι το πρόγραμμα ασφάλειας της Microsoft για τις IoT συσκευές.
  • Καταφέρουν να τρέξουν κώδικα πάνω στο Secure World, το οποίο είναι κομμάτι από το ARM Cortrx-A sybsystem.

H εταιρία ανακοίνωσε επίσης, ότι ο σκοπός του προγράμματος είναι να φανεί κατά πόσο ασφαλές είναι το Azure Sphere OS.  Εκτός από αυτό, η εταιρία δήλωσε ότι θα προσφέρει στους συμμετέχοντες, όλα τα παρακάτω:

  • Azure Sphere development kit (DevKit)
  • Πρόσβαση στα προϊόντα της εταιρίας για ερευνητικούς σκοπούς.
  • Azure Sphere documentation
  • Κανάλια επικοινωνίας με το Microsoft Team.

Σε περίπτωση που θέλετε να συμμετέχετε στο Microsoft Azure Sphere Security Research Challenge, μπορείτε να κάνετε εγγραφή εδώ, μέχρι τις 15 Μαΐου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε στο επήσιμο blog της Microsoft.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS