ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Θα διαθέσει τα Windows 10X πρώτα σε συσκευές με μία οθόνη!

Microsoft: Θα διαθέσει τα Windows 10X πρώτα σε συσκευές με μία οθόνη!

Η Microsoft ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει τα Windows 10X πρώτα σε συσκευές με μία οθόνη, παρόλο που η συγκεκριμένη έκδοση των Windows προοριζόταν για συσκευές με δύο οθόνες. Ο Panos Panay, επικεφαλής των Windows και των συσκευών της Microsoft, δήλωσε πως η εταιρεία σχεδίασε τα Windows 10X με κύριο γνώμονα την ευελιξία. Αυτή ακριβώς η ευελιξία είναι που έκανε την ομάδα της εταιρείας να αλλάξει τον στόχο της και να φέρουν τα Windows 10X σε συσκευές με μία οθόνη, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο στους πελάτες της Microsoft έναν νέο και διαφορετικό τρόπο εργασίας, μάθησης και ψυχαγωγίας.

Η Microsoft δεν αναφέρει πότε ακριβώς συσκευές με μία οθόνη, όπως τα laptops, θα υποστηρίζουν τα Windows 10X, ούτε πότε θα κυκλοφορήσουν οι συσκευές με δύο οθόνες έχοντας αυτό το λειτουργικό σύστημα. Ωστόσο, επεσήμανε πως τα Windows 10X θα κυκλοφορήσουν πρώτα σε συσκευές με μία οθόνη. Ο Panay τόνισε πως η εταιρεία εξακολουθεί να δουλεύει με τους OEM συνεργάτες της για να διαθέσει και συσκευές με δύο οθόνες στην αγορά. Η εταιρεία έχει σημειώσει αύξηση κατά 75% σε ετήσια βάση, όσον αφορά τον χρόνο που αφιερώνεται στα Windows 10.

Κατά την διάρκεια του lockdown, οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν laptops ή υπολογιστές αντί για smartphones ή tablets για εργασία ή μελέτη. Προοριζόμενα αρχικά για συσκευές με δύο οθόνες, όπως το Surface Neo, τα Windows 10X περιλαμβάνουν μια πιο απλοποιημένη και μοντέρνα διεπαφή Windows. Η Microsoft εργάζεται για τον εκσυγχρονισμό των Windows 10X με κάποιες αλλαγές στα UI και UX που βελτιώνουν τα βασικά, όπως το multitasking, χρησιμοποιώντας το Μενού Έναρξης, και για γρήγορη πρόσβαση στις ρυθμίσεις. Επομένως, στα Windows 10 δεν υπάρχει το Μενού Έναρξης στην μορφή που το γνωρίζαμε. Ακόμη, ενώ το κοινό ανέμενε τις πρώτες συσκευές με δύο οθόνες από την Microsoft, αυτά τα σχέδια θα καθυστερήσουν καθώς οι παρουσιάσεις μεταφέρθηκαν για το επόμενο έτος. Τέλος, δεν είναι ακόμη γνωστό αν η νέα έκδοση των Windows θα είναι διαθέσιμη και για τις υπάρχουσες συσκευές με Windows 10 ή με ποιον τρόπο θα γίνει η μετάβαση από την μία έκδοση στην άλλη, ωστόσο το πιο πιθανό είναι να αναφερθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτά στο Build 2020 conference, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί φέτος διαδικτυακά στις 19-20 Μαΐου.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS