ΑρχικήinetΕφαρμογή θα σε ειδοποιεί αν ο διπλανός σου έχει κορονοϊό

Εφαρμογή θα σε ειδοποιεί αν ο διπλανός σου έχει κορονοϊό

Εφαρμογή θα σε ειδοποιεί αν ο διπλανός σου έχει κορονοϊό. Πως θα το πετυχαίνει; Η πρώτη έκδοση της εφαρμογής που σε ειδοποιεί όταν βρίσκεσαι κοντά σε άτομα τα οποία ίσως έχουν εκτεθεί στον κορονοϊό, μόλις κυκλοφόρησε σε περιορισμένο κοινό, από την Apple και την Google. Φυσικά, πρόκειται για ένα πειραματικό στάδιο που απευθύνεται κυρίως στους προγραμματιστές, ενώ ήδη προσπαθούν να καλύψουν τυχόν κενά, ώστε η επόμενη έκδοση να είναι πιο αποδοτική.

Εφαρμογή θα σε ειδοποιεί αν ο διπλανός σου έχει κορονοϊό

Οι εταιρείες θα βγάλουν, σύντομα, επίσημη ανακοίνωση με τις απαραίτητες λεπτομέρειες σχετικά με την κυκλοφορία της ολοκληρωμένης έκδοσης, η οποία εκτιμάται στα μέσα Μαϊου. Εκτός από περιγραφές των προδιαγραφών που έχουν ήδη δημοσιεύσει, σε αυτή την παρουσίαση θα διαθέσουν δείγμα του κώδικα ώστε να δείξουν πως λειτουργεί και θα δώσουν πρόσβαση σε νέους προγραμματιστές κατά τη διάρκεια δοκιμών. Στόχος της δοκιμαστικής έκδοσης είναι να αποσπάσει τα κατάλληλα σχόλια και παρατηρήσεις για την εξέλιξή της. 

Η προσπάθεια βελτίωσης της εφαρμογής οδήγησε στην πρώτη ενημέρωση, με αλλαγές στη λειτουργία, στην προστασία απορρήτου χρηστών και στη διευκόλυνση ανάπτυξης από τους προγραμματιστές.

Στις υγειονομικές αρχές δίνεται η δυνατότητα προσδιορισμού του επιπέδου πιθανής έκθεσης στον ιο, με βάση τα δικά τους κριτήρια. Αυτό θα καθορίζεται τόσο από την απόσταση ενός ατόμου από κάποιον που έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι κρούσμα, αλλά και από τη διάρκεια της συνεύρεσης. Οι χρήστες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να απενεργοποιούν και να ενεργοποιούν τις ειδοποιήσεις στις ρυθμίσεις τους.

Οι περισσότεροι θα σκέφτεστε ότι μια τέτοια εφαρμογή με πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα θα είναι επικίνδυνη, αλλά η τεχνολογία έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προστατεύει το απόρρητο και να διαφυλάσσει την ιδιωτικότητα.

Αναμένουμε, λοιπόν, την επίσημη ανακοίνωση από Apple και Google για την εφαρμογή που θα μας ειδοποιεί αν ο διπλανός μας έχει κορονοϊό. Προς το παρόν, όλα αποτελούν φήμες.

Λέτε να πετύχει;

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS