ΑρχικήTop PicksΟι 6 καλύτερες εφαρμογές text to speech για Android το 2020

Οι 6 καλύτερες εφαρμογές text to speech για Android το 2020

Οι εφαρμογές text to speech (που μετατρέπουν το κείμενο σε ομιλία) χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν από άτομα με προβλήματα όρασης. Ωστόσο, τώρα, οι χρήστες χρησιμοποιούν αυτές τις εφαρμογές για την διευκόλυνση τους. Συνήθως, οι χρήστες χρησιμοποιούν εφαρμογές text to speech ενώ ταξιδεύουν για να ακούσουν τις ειδήσεις ή για να ελέγξουν αμέσως ένα νέο μήνυμα κειμένου.

Φανταστείτε ότι επιστρέψατε στο σπίτι μετά από να περάσετε ώρες στον υπολογιστή και τώρα θέλετε να διαβάσετε το αγαπημένο σας ebook ή οποιοδήποτε άρθρο χωρίς να κουράσετε τα μάτια σας. Είναι δυνατό με τη βοήθεια μιας εφαρμογής κειμένου σε ομιλία. Τα περισσότερα από αυτά βασίζονται στην εφαρμογή Google Text To Speech που είναι προεγκατεστημένη στο smartphone σας.

Η εύρεση της καλύτερης εφαρμογής κειμένου σε ομιλία δεν είναι τόσο εύκολη, καθώς πολλές επιλογές είναι διαθέσιμες στο Google Play Store. Λοιπόν, έχουμε επιλέξει τις καλύτερες εφαρμογές δωρεάν κειμένου σε ομιλία για εσάς, ώστε να μπορείτε να τις αξιοποιήσετε στο έπακρο.

text to speech

1. Narrator’s Voice

Είναι μια από τις καλύτερες εφαρμογές κειμένου σε ομιλία που είναι διαθέσιμες στο Google Play Store. Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να μετατρέπει κείμενο σε μορφή MP3 ή MP4. Τα αρχεία μετατροπής μπορούν να κοινοποιηθούν σε διάφορα social media.

Η εφαρμογή επιτρέπει στο τηλέφωνό σας να διαβάσει αυτό που πληκτρολογείτε. Στην εφαρμογή Narrator’s Voice, λαμβάνετε πολλές επιλογές γλώσσας για τη μετατροπή του κειμένου σε ομιλία. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε διάφορες φωνές κειμένου σε ομιλία για να κάνετε την έξοδο αστεία.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει μερικές διάσημες φωνές όπως της φωνητικής βοηθού Cortana. Οι YouTubers χρησιμοποιούν την εφαρμογή ευρέως για τη δημιουργία βίντεο με διαμορφωμένες φωνές.

Τιμή: Η έκδοση Premium διατίθεται στην τιμή των 15 $.

2. Talk Free

text to speech

Ψάχνετε για μια εφαρμογή κειμένου σε ομιλία που έχει μια απλή και φιλική προς το χρήστη διεπαφή; Το Talk Free είναι το καλύτερο για εσάς τότε. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάγνωση κειμένου δυνατά από εφαρμογές τρίτων και επίσης σας επιτρέπει να εισάγετε κείμενο από τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιείτε.

Μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος της γραμματοσειράς στην εφαρμογή πατώντας το κουμπί “Aa” στο επάνω μέρος της αρχικής οθόνης. Η εφαρμογή σας παρέχει επίσης ένα interface για να πληκτρολογήσετε τα πράγματα που θέλετε να διαβάσει δυνατά. Το κείμενο που εισάγεται μία φορά στο Talk Free αποθηκεύεται επίσης και θα εμφανίζεται κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή.

Ωστόσο, τη στιγμή της δοκιμής, όταν έγινε κοινή χρήση της ιστοσελίδας στην εφαρμογή, αντί για το άρθρο, η εφαρμογή άρχισε να διαβάζει άλλα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα και το ίδιο συνέβη όταν η εφαρμογή επέτρεπε την άμεση ανάγνωση της ιστοσελίδας.

Η εφαρμογή ήρθε στα κύρια νέα αφού διάβασε όλα τα άλλα διαθέσιμα πράγματα. Συνιστάται σε όλους τους χρήστες ότι εάν θέλετε αυτή η εφαρμογή να διαβάσει μια ιστοσελίδα, απλώς αντιγράψτε και επικολλήστε το κείμενο στην εφαρμογή αμέσως.

Τιμή: Η έκδοση Premium διατίθεται στην τιμή των 2,00 $

3. Voice Aloud Reader

text to speech

Με περισσότερες από 5 εκατομμύρια λήψεις στο Google Play Store, το Voice Aloud Reader μπορεί να θεωρηθεί ως η πιο βολική εφαρμογή κειμένου σε ομιλία. Η εφαρμογή υποστηρίζει διάφορες μορφές κειμένου όπως PDF, DOCX, TXT, PDF EPUB, AZW, DOC, FB2 ebooks, PRC, OpenOffice Documents και AZW.

Μπορείτε επίσης να αυξήσετε ή να μειώσετε την αφήγηση ή την ταχύτητα αναπαραγωγής στην εφαρμογή. Το πιο ενδιαφέρον πράγμα για την εφαρμογή είναι ότι έρχεται με νυχτερινή λειτουργία και χρονοδιακόπτη ύπνου.

Η νυχτερινή λειτουργία συμβάλλει στη μείωση της αντανάκλασης της οθόνης και ο χρονοδιακόπτης ύπνου μπορεί να σας βοηθήσει να ορίσετε ένα χρονικό διάστημα, μετά το οποίο η εφαρμογή θα σταματήσει αυτόματα.

Τιμή: Δωρεάν

4. Pocket

text to speech

Εάν έχετε τη συνήθεια να αποθηκεύετε άρθρα για να τα διαβάσετε αργότερα, η εφαρμογή Pocket θα πρέπει να είναι η εφαρμογή που πρέπει να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε απλώς να μοιραστείτε τα άρθρα με την εφαρμογή για να τα αποθηκεύσετε. Η εφαρμογή Pocket θα διαβάσει επίσης τα άρθρα για εσάς όποτε θέλετε να το κάνετε.

Απλώς πρέπει να πατήσετε το εικονίδιο ακουστικών στο επάνω μέρος της αρχικής οθόνης και η εφαρμογή θα αρχίσει να διαβάζει το άρθρο για εσάς. Το μοναδικό πράγμα στην εφαρμογή είναι ότι δείχνει πολλά άρθρα από διάφορους εκδότες ανάλογα με το ενδιαφέρον του χρήστη.

Τα πιο πολλά άρθρα στο Pocket ανήκαν στο National Geographic, στο The Verge, στο Harward Business Review και σε πολλές άλλες επιλογές.

Τιμή: Η έκδοση Premium διατίθεται για 5 $ ανά μήνα και 45 $ ανά έτος

5. T2S

Αν ψάχνετε για ένα πιο ελκυστικό και μοντέρνο interface, το T2S μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς. Η εφαρμογή T2S έρχεται με ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα web browser, το οποίο το κάνει να ξεχωρίζει από το πλήθος. Επιτρέπει στον χρήστη να έχει πρόσβαση σε ιστοσελίδες χωρίς καμία ταλαιπωρία για αντιγραφή, επικόλληση ή κοινή χρήση του link.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι η αντιγραφή προς εκφώνηση. Κάτω από αυτήν τη λειτουργία, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο κουμπί στην οθόνη. Κάθε φορά που αντιγράφετε κείμενο από οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή και πατάτε το κουμπί ομιλίας, θα αρχίσει αμέσως να διαβάζει το κείμενο. Το T2S σας επιτρέπει επίσης να μοιράζεστε τον αποθηκευμένο ήχο με άλλα άτομα.

Η εφαρμογή έρχεται επίσης με μια λειτουργία συμβατότητας που μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις εάν η εφαρμογή δεν εμφανίζει τις απαραίτητες ειδοποιήσεις. Το μόνο μειονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να ανοίξετε ένα εξωτερικό αρχείο PDF ή οποιοδήποτε εξωτερικό αρχείο.

Τιμή: Η έκδοση Premium διατίθεται στην τιμή των 2,00 $

6. TTS Reader

text to speech

Η εφαρμογή TTS Reader της Librera μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση για όλες τις απαιτήσεις μετατροπής text to speech. Η εφαρμογή είναι συμβατή με τα ακουστικά BlueTooth και μπορείτε να συγχρονίσετε τον Google Drive σας με την εφαρμογή για να την επιτρέψετε να αποκτήσει πρόσβαση σε σημαντικά αρχεία και να διαβάσει δυνατά κείμενο για εσάς.

Η εφαρμογή TTS Reader διαθέτει επίσης τη νυχτερινή λειτουργία και κατηγοριοποιεί το διαθέσιμο περιεχόμενο σε διαφορετικές καρτέλες, όπως Βιβλιοθήκη, Φάκελος, Αγαπημένα, Δίκτυο, Προτιμήσεις και Σελιδοδείκτες.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε τον ήχο σε μορφή αρχείου WAV και να μοιραστείτε τις ιστοσελίδες για να αφήσετε την εφαρμογή να διαβάζει δυνατά για εσάς. Το TTS Reader είναι ένα από τα πιο προσαρμόσιμα προγράμματα text to speech που διατίθενται στη λίστα.

Τιμή: Η premium έκδοση του TTS Reader Pro είναι διαθέσιμη στο Google Play Store στην τιμή των 3,49 $

Καλύτερες Text To Speech εφαρμογές για εσάς

Οι προαναφερθείσες εφαρμογές κειμένου σε ομιλία μπορούν να διαβάσουν δυνατά κείμενο από τα σχετικά έγγραφα, τα τρέχοντα νέα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και μπορούν επίσης να διαβάσουν το αγαπημένο σας ebook για εσάς.

Όλες οι εφαρμογές που αναφέρονται στη λίστα διαθέτουν ένα απλό αλλά ελκυστικό user interface. Είναι πλήρως δοκιμασμένες, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε την πιο κατάλληλη εφαρμογή text to speech σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS