ΑρχικήinetΗ TripAdvisor απολύει το 25% των υπαλλήλων της λόγω COVID-19

Η TripAdvisor απολύει το 25% των υπαλλήλων της λόγω COVID-19

TripAdvisor

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της TripAdvisor, Stephen Kaufer, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της λόγω του COVID-19, ο οποίος έχει προκαλέσει «μεγάλο χάος» στην βιομηχανία των ταξιδιών.

Σύμφωνα με το blog post του Kaufer, θα απολυθούν 900 υπάλληλοι, δηλαδή το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της. Περίπου 600 από αυτούς προέρχονται από τις ομάδες της TripAdvisor στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Στην επιστολή που μοιράστηκε ο Kaufer, σημειώνει ότι οι απολύσεις είναι μια προσπάθεια να μειωθεί το κόστος, ώστε να μπορέσει να αντέξει η εταιρεία κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19.

«… Μερικές φορές, η πιο γενναία προσπάθεια δεν αρκεί για την αντιμετώπιση εξωτερικών συνθηκών και, ως δημόσια εταιρεία, είναι δική μας ευθύνη να προσαρμοζόμαστε και να εξελισσόμαστε με βάση τις συνθήκες που μας περιβάλλουν», έγραψε ο Kaufer.

COVID-19

Σύμφωνα με το blog post, η TripAdvisor θα προχωρήσει, επίσης, και σε κάποιες περικοπές στους μισθούς των υπαλλήλων που θα συνεχίσουν να έχουν τη θέση τους στην εταιρεία. Αυτό το μέτρο θα είναι προσωρινό. Επιπλέον, οι υπάλληλοι θα έχουν «μειωμένο πρόγραμμα για τους καλοκαιρινούς μήνες».

Με την επιδείνωση της κρίσης, η εταιρεία έλαβε και κάποια άλλα μέτρα εξοικονόμησης κόστους. Προχώρησε σε μείωση διάφορων δαπανών, περικοπές «μη απαραίτητων» σχέσεων με τους πωλητές και πάγωμα προσλήψεων. Δυστυχώς, αυτά τα μέτρα δεν ήταν αρκετά, ώστε να αποφευχθούν πιο δραστικά βήματα, όπως οι απολύσεις υπαλλήλων. Ο Kaufer τόνισε ότι οι σημερινές απολύσεις και περικοπές της TripAdvisor αποφασίστηκαν δύσκολα, μετά από πολλή σκέψη, για να επιβιώσει η εταιρεία και να αποφύγει έναν δεύτερο γύρο απολύσεων.

«Ως Διευθύνων Σύμβουλος, σχεδιάζεις και τα καλά και τα κακά πράγματα που μπορούν να επηρεάσουν την επιχείρηση», έγραψε ο Kaufer, ενώ τόνισε ότι αυτή η κατάσταση δεν αφήνει πολλά περιθώρια.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS