ΑρχικήsecurityΑυστραλία: Κυβέρνηση και επιχειρήσεις δέχονται μαζική κυβερνοεπίθεση

Αυστραλία: Κυβέρνηση και επιχειρήσεις δέχονται μαζική κυβερνοεπίθεση

Η Αυστραλία αντιμετωπίζει μια πολύ μεγάλου βεληνεκούς κυβερνοεπίθεση από μια ξένη κυβέρνηση, αποκαλύπτει ο πρωθυπουργός Scott Morrison.

Αυστραλία κυβερνοεπίθεση

Σε μια επείγουσα συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Καμπέρα, ο κ. Morrison είπε ότι το συνεχιζόμενο, «μεγάλης κλίμακας» hack εκτελείται από έναν «εξελιγμένο hacker που συνδέεται με κάποιο κράτος».
“Ο στόχος είναι αυστραλιανοί οργανισμοί σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης, της βιομηχανίας, πολιτικών οργανώσεων, της εκπαίδευσης, της υγείας και άλλων κρίσιμων υποδομών”, δήλωσε ο κ. Morrison στους δημοσιογράφους.

«Γνωρίζουμε ότι είναι ένας εξελιγμένος hacker που συσχετίζεται με κάποιο κράτος λόγω της κλίμακας και της φύσης της στόχευσης και των τεχνικών που χρησιμοποιεί. Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, απλά η συχνότητα έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό.»

Ο κ. Morrison δήλωσε ότι το Κέντρο Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της Αυστραλίας «συνεργάζεται ενεργά με στοχευμένους οργανισμούς για να διασφαλίσει ότι διαθέτει τον κατάλληλο μηχανισμό άμυνας για να αντιμετωπίσει την κατάσταση κατάλληλα».  

Φυσικά ο πρωθυπουργός ερωτήθηκε ποιο κράτος πιστεύει ότι βρίσκεται πίσω από όλη αυτή την κυβερνοεπίθεση, απαντώντας ότι η Αυστραλία «δεν θα μιλήσει δημόσια σχετικά με το ποιος ευθύνεται γιατί αυτό θα έχει τεράστιο τεχνολογικό κόστος». «Αν επιλέξουμε να το κάνουμε θα γίνει στα πλαίσια των εθνικών στρατηγικών μας συμφερόντων» συνέχισε.

«Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός κρατικών φορέων που μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτόν τον τύπο δραστηριότητας και είναι σαφές, με βάση τις συμβουλές που έχουμε λάβει, ότι αυτό έχει γίνει από κάποιον, με εξαιρετικές δυνατότητες.»

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με το αν βρίσκεται η Κίνα πίσω από αυτή την κυβερνοεπίθεση, απάντησε «Δεν μπορώ να πω τίποτα επιπλέον από αυτά που είπα». Συνεχίσει λέγοντας «Σας παρουσιάζω τα γεγονότα που γνωρίζω μέχρι στιγμής».

Το γεγονός συμπίπτει με μια περίοδο αυξημένων εντάσεων μεταξύ της Καμπέρα και του Πεκίνου σχετικά με τον χειρισμό της επιδημίας του COVID-19 από την Κίνα.

Ο κ. Morrison είπε ότι η αντιπολίτευση ειδοποιήθηκε χθες το βράδυ, όπως και οι υπουργοί πολιτείας και επικράτειας.

Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση ανακοινώνει το ζήτημα σήμερα «όχι για να εγείρει ανησυχίες στο κοινό αλλά προς ευαισθητοποίηση». Είπε ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν «παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων μεγάλης κλίμακας» ως αποτέλεσμα των επιθέσεων.

Ερωτηθείς εάν το μέγεθος της επίθεσης στην Αυστραλία ήταν «άνευ προηγουμένου», ο πρωθυπουργός είπε, «Δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιούσα αυτή τη λέξη».

Επανέλαβε ότι οι επιθέσεις δεν ήταν «καινούργιες» αλλά η «συχνότητα αυξάνεται εδώ και πολλούς μήνες». «Δεν ξεκίνησε τώρα», είπε.

Η υπουργός Άμυνας Linda Reynolds δήλωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κακόβουλη δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο αυξάνεται σε συχνότητα, κλίμακα και επιπτώσεις».

«Αυτή η δραστηριότητα βλάπτει την εθνική ασφάλεια της Αυστραλίας και επίσης τα οικονομικά μας συμφέροντα», είπε. “Είναι ζωτικής σημασίας όλοι οι αυστραλιανοί οργανισμοί να είναι σε εγρήγορση για αυτήν την απειλή και να λάβουν μέτρα για την προστασία των δικών τους δικτύων.”

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS