ΑρχικήinetΤα ηχητικά tweets του Twitter δεν είναι προσβάσιμα σε όλους

Τα ηχητικά tweets του Twitter δεν είναι προσβάσιμα σε όλους

Την προηγούμενη εβδομάδα μία νέα λειτουργία που κυκλοφόρησε από το Twitter, επιτρέπει σε χρήστες iOS να δημιουργούν ηχητικά tweets.

tweets

Κι ενώ πολλοί χρήστες έχουν ήδη δοκιμάσει το χαρακτηριστικό στις συσκευές τους, υπάρχουν ορισμένοι που δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη διασκέδαση, λόγω ενός σημαντικού στοιχείου το οποίο η εταιρεία φαίνεται πως έχει παραβλέψει: την προσβασιμότητα.

Πολλοί κατέκριναν την πλατφόρμα, ότι δεν σκέφτηκε τους χρήστες με προβλήματα ακοής όταν δημιούργησε τη συγκεκριμένη λειτουργία. Πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως το YouTube ή το Facebook, παρέχουν λεζάντες για να διασφαλίσουν ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες μπορούν ακόμη να έχουν πρόσβαση στο ηχητικό περιεχόμενο που δημοσιεύεται στον ιστότοπο.

Το Twitter, δήλωσε ότι πρόκειται για μία πρώιμη έκδοση των ηχητικών tweets.

Ωστόσο, αυτό το tweet ξεκίνησε ένα thread που αποκάλυψε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα της εταιρείας, καθώς το Twitter δεν διαθέτει μια «επίσημη ομάδα» που να ασχολείται με το ζήτημα της προσβασιμότητας στην πλατφόρμα.

Απαντώντας, ο μηχανικός λογισμικού του Twitter Andrew Hayward, αποκάλυψε ότι όσοι εργάζονται για την προσβασιμότητα στην εταιρεία είναι «εθελοντές». Αργότερα διευκρίνισε ότι οι εθελοντές είναι στην πραγματικότητα αμειβόμενοι υπάλληλοι της εταιρείας, που όμως η προσβασιμότητα δεν ήταν επίσημα μέρος των απαιτήσεων εργασίας αυτής της άτυπης ομάδας.

Από τη στιγμή που η προσβασιμότητα δεν είναι ενσωματωμένη στους κανόνες που λαμβάνονται υπόψη κατά το σχεδιασμό και την δημιουργία ενός νέου χαρακτηριστικού, είναι φυσικό να λείπει από τη νέα λειτουργία ηχητικών tweets.

Ένας εκπρόσωπος του Twitter, δήλωσε στο The Verge ότι η εταιρεία σκοπεύει να αφιερώσει πόρους για να επικεντρωθεί στην προσβασιμότητα για τα προϊόντα της.

“Εξετάζουμε πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πιο αφοσιωμένη ομάδα για να επικεντρωθούμε στα εργαλεία προσβασιμότητας και την υποστήριξή τους σε όλα τα προϊόντα”, ανέφερε το Twitter σε δήλωσή του. “Κάναμε λάθος στα ηχητικά Tweets και δεσμευόμαστε να τα κάνουμε καλύτερα – καθιστώντας αυτήν τη δυνατότητα πιο προσβάσιμη όπως και όλες τις δυνατότητες στο μέλλον. Εξετάζουμε συνεχώς τόσο τη λειτουργικότητα των προϊόντων μας όσο και τις εσωτερικές διαδικασίες που τα ενημερώνουν. Θα παρουσιάσουμε πρόοδο σε αυτόν τον τομέα.”

Με το περιεχόμενο στο διαδίκτυο να εστιάζει όλο και περισσότερο στον ήχο χάρη στο podcasting, σίγουρα θα εμφανιστούν κι άλλα προβλήματα προσβασιμότητας. Ωστόσο, μια εταιρεία τόσο μεγάλη και εδραιωμένη όσο το Twitter δεν θα πρέπει να έχει πρόβλημα να αφιερώσει χρόνο και πόρους για να βεβαιωθεί ότι η πλατφόρμα της είναι προσβάσιμη σε όλους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS