ΑρχικήinetΟ Trump επιτίθεται σε Twitter και Snapchat αλλά όχι στο Facebook

Ο Trump επιτίθεται σε Twitter και Snapchat αλλά όχι στο Facebook

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump έχει κηρύξει «πόλεμο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επειδή δεν επιτρέπουν τα ακραία posts του στις πλατφόρμες τους. Και τώρα φαίνεται πως χρησιμοποιεί το διαφημιστικό αρχείο του Facebook για να εντείνει αυτή τη διαμάχη.

Trump

Το διαφημιστικό αρχείο του Facebook είναι ένας κατάλογος πολιτικών και θεματικών διαφημίσεων και σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχει, ο Trump προβάλλει οκτώ νέες διαφημίσεις εναντίον του Twitter και του Snapchat.

Οι διαφημίσεις δημοσιεύθηκαν στις 17 Ιουνίου και απενεργοποιήθηκαν την ίδια ημέρα. Ωστόσο ήταν φανερό ότι το Facebook δεν ανήκε στα social media που κατηγορήθηκαν.

Ο Trump και πολλοί από τους Ρεπουμπλικανικούς συμμάχους του διαμαρτύρονται εδώ και καιρό ότι τα social media προσπαθούν να αποσιωπήσουν τις φωνές των συντηρητικών. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δρουν εναντίον των συντηρητικών. Στην πραγματικότητα, το περιεχόμενο που δημοσιεύεται συνήθως στο Facebook προέρχεται συχνά από συντηρητικούς λογαριασμούς όπως οι Breitbart και Fox News.

Η διαμάχη μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Silicon Valley εντάθηκε ωστόσο ακόμα περισσότερο, όταν ορισμένες πλατφόρμες αφαίρεσαν post του Trump τα οποία θεωρήθηκαν ότι προάγουν τη βία εναντίον των διαδηλωτών και είναι ρατσιστικά.

Κι ενώ Twitter και Snapchat επεσήμαναν το περιεχόμενο του Προέδρου, το Facebook δεν προχώρησε σε αντίστοιχη κίνηση. Ο Mark Zuckerberg υπερασπίστηκε την απόφαση αυτή, λέγοντας ότι οι χρήστες πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ακούνε τι λένε όλοι οι πολιτικοί στο Facebook, ακόμα κι αν αυτό που λένε είναι προσβλητικό ή ψευδές.

Στη συνέχεια, η κυβέρνηση Trump επιτέθηκε τόσο στο Twitter όσο και στο Snapchat με μία σειρά από tweet εναντίον του Twitter, ενώ ένας εκπρόσωπος της εκστρατείας του, ο Brad Smith, κατηγόρησε το Snapchat ότι προσπάθησε να παρέμβει στις εκλογές του 2020.

Επιπλέον ο Πρόεδρος υπέγραψε εκτελεστική εντολή προτρέποντας το Κογκρέσο να επανεξετάσει την Ενότητα 230 του νόμου Communications Decency, ο οποίος γενικά προστατεύει τις εταιρείες Διαδικτύου από μήνυση για αυτό που δημοσιεύουν οι χρήστες τους και για τον τρόπο με τον οποίο μετριάζουν αυτό το περιεχόμενο. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έκανε μια παρόμοια σύσταση την Τετάρτη, την ίδια ημέρα που η καμπάνια Trump ξεκίνησε μια νέα σειρά διαφημίσεων στο Facebook.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα πώς θα εξελιχθεί η εν λόγω διαμάχη, όμως είναι σίγουρο ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS