ΑρχικήUpdatesΈρχεται το τέλος του Adobe Flash, τον Δεκέμβριο του 2020!

Έρχεται το τέλος του Adobe Flash, τον Δεκέμβριο του 2020!

Η Adobe ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει οριστικά την υποστήριξη του Adobe Flash, και θα αποκλείσει το περιεχόμενό του στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

adobe flash
Έρχεται το τέλος του Adobe Flash, τον Δεκέμβριο του 2020!

Υπήρχε μια εποχή, που το Αdobe Flash μετέτρεπε  το διαδίκτυο σε έναν πιο ζωντανό και διασκεδαστικό χώρο, με εύκολη πρόσβαση σε παιχνίδια και βίντεο. Υπήρχε επίσης και μια μικρή περίοδος που όλοι χρειαζόντουσαν την υποστήριξή του στα Android smartphones.

Ωστόσο, ήταν πάντα ένας “εφιάλτης ασφαλείαςκαι στράγγιζε τους πόρους του εκάστοτε συστήματος. Πλέον οι νέες και πιο εξελιγμένες τεχνολογίες δικτύων έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνατότητές του. Αυτός είναι και ο λόγος που η εταιρεία αποφάσισε το 2017 να τερματίσει τη λειτουργία του, και πλέον ξέρουμε ότι το Adobe Flash θα εξαφανιστεί οριστικά στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Η εναλλαγή στο περιεχόμενο των κινητών και η ανάπτυξη κάποιων βασικών προτύπων όπως το HTML 5, έκαναν το Flash σχετικά σπάνιο στο διαδίκτυο, αλλά η Adobe εξακολουθεί να κυκλοφορεί διορθώσεις ασφαλείας. Θα σταματήσει όμως να το κάνει στο τέλος της χρονιάς, και πλέον δε θα μπορείτε να εγκαταστήσετε το web plugin από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.

Για όσους το έχουν ήδη εγκατεστημένο, η Adobe σκοπεύει να τους παροτρύνει να το απενεργοποιήσουν αργότερα αυτόν το χρόνο.

Έρχεται το τέλος του Adobe Flash τον Δεκέμβριο του 2020!

Πλέον το μεγαλύτερο μέρος του διαδικτύου έχει αφήσει πίσω το Flash και τις λειτουργίες του, καθώς έχει εξελιχθεί αρκετά. Ενδέχεται βέβαια, να συναντήσετε κάποιο μεμονωμένο widget ή βίντεο που θα απαιτεί την υποστήριξη του plugin.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εταιρείας, το σχέδιο είναι να αποκλείσει όλο το περιεχόμενο του Flash Player μετά τις 31 Δεκεμβρίου. Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η αλλαγή αυτή θα περάσει απαρατήρητη για τους περισσότερους, αν όχι όλους, χρήστες του internet.

Ο θάνατος του συγκεκριμένου web plugin θα κάνει ο διαδίκτυο καλύτερο, αλλά μπορούμε πάντα να θυμόμαστε τη χρυσή εποχή του Adobe Flash.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS