ΑρχικήsecurityAdobe Flash: καταργείται οριστικά στη νέα ενημέρωση των Windows 10

Adobe Flash: καταργείται οριστικά στη νέα ενημέρωση των Windows 10

Η νέα ενημέρωση των Windows 10 που κυκλοφόρησε η Microsoft, καταργεί το Adobe Flash Player, πριν ακόμα φτάσει στο τέλος της υποστήριξής του στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Adobe

Η νέα ενημέρωση KB4577586, είναι μέρος της προσπάθειας της Microsoft να βαδίσει σύμφωνα με το πλάνο που ανακοίνωσε μαζί με την Adobe, την Apple, το Facebook, τη Google και τη Mozilla πίσω στο 2017, προκειμένου να τερματιστεί το Flash έως τον Δεκέμβριο του 2020.

Η ενημέρωση είναι διαθέσιμη για όλες τις υποστηριζόμενες εκδόσεις των Windows 10 και Windows Server, καθώς και για τα Windows 8.1.

Η Microsoft επιβεβαίωσε το Σεπτέμβριο, ότι θα τερματίσει την υποστήριξη του Adobe Flash Player στα προγράμματα περιήγησης Edge που βασίζονται στο Chromium, καθώς και στον Internet Explorer 11 μέχρι τα τέλη του 2020. Ωστόσο, η εταιρεία παρουσίασε λεπτομερείς επιλογές μελλοντικής υποστήριξης για πελάτες που χρειάζονται το Flash για εφαρμογές line-of-business.

Στο παρελθόν, η Microsoft συνεργάστηκε με την Adobe για την παροχή ενημερώσεων Flash, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι τελικοί χρήστες προστατεύονται από παραβιάσεις και κακόβουλα προγράμματα που στοχεύουν σε ελαττώματα ασφαλείας του Flash Player.

Αυτή η νέα ενημέρωση καταργεί το Flash Player από συσκευές Windows και δεν μπορεί να απεγκατασταθεί, δήλωσε η Microsoft.

flash

Προς το παρόν, η ενημέρωση μπορεί να ληφθεί και να εγκατασταθεί μόνο από τον κατάλογο του Microsoft Update. Θα είναι διαθέσιμη στο WSUS από τις αρχές του 2021, αλλά οι διαχειριστές μπορούν να το εισάγουν στο WSUS με μη αυτόματο τρόπο και τώρα.

Ο λόγος πίσω από αυτή την κίνηση είναι οι εταιρικοί πελάτες να μπορέσουν να δοκιμάσουν τον αντίκτυπο που θα έχει η κατάργηση του Flash στις επιχειρηματικές εφαρμογές. Ωστόσο, η εταιρεία λέει ότι θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας για το Flash έως ότου λήξει η υποστήριξη.

Οι χρήστες μπορούν να επαναφέρουν μια συσκευή σε ένα παλαιότερο σημείο επαναφοράς συστήματος για να κρατήσουν το Flash. Ωστόσο θα πρέπει να ενεργοποιήσουν ρητά αυτήν τη δυνατότητα και πρέπει να έχει δημιουργηθεί ένα σημείο επαναφοράς συστήματος στη συσκευή Windows πριν από την εφαρμογή της ενημέρωσης. Η άλλη επιλογή είναι η επανεγκατάσταση των Windows χωρίς εφαρμογή της ενημέρωσης.

Πηγή: ZDNet

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS