ΑρχικήinetΤο Twitter διαγράφει βίντεο αφιέρωμα του Trump στον George Floyd

Το Twitter διαγράφει βίντεο αφιέρωμα του Trump στον George Floyd

Twitter

Όπως συμβαίνει και σε άλλες πλατφόρμες, όπως το Facebook και το Instagram, το Twitter προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες του να αποκτήσουν έναν επαληθευμένο λογαριασμό, προσθέτοντας ένα μπλε κύκλο με τικ στο όνομα του λογαριασμού.

Ωστόσο ο τρόπος για να αποκτήσει κάποιος αυτή την επαλήθευση είναι αρκετά περίπλοκος και συνήθως δίνεται σε δημόσια πρόσωπα.

Σύντομα όμως αυτό πρόκειται να αλλάξει, καθώς το Twitter σκοπεύει να ανανεώσει το σύστημα επαλήθευσης και να το ανοίξει για όλους τους χρήστες.

Η Jane Manchun Wong, μια λάτρης της αντίστροφης μηχανικής, ανακάλυψε ένα χαρακτηριστικό υπό ανάπτυξη, που ονομάζεται “Request Verification” και υπάρχει στις Ρυθμίσεις του Twitter.

Το σύστημα επαλήθευσης του Twitter ήταν πάντοτε μία περίπλοκη διαδικασία, καθώς δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος τρόπος να λάβει κανείς το σήμα της επαλήθευσης. Το να είναι κανείς δημόσιο πρόσωπο δεν αρκεί από μόνο του, καθώς πολλοί τέτοιοι χρήστες δεν το διαθέτουν ακόμα.

Έχουν περάσει χρόνια από τότε που το Twitter κατάργησε ουσιαστικά το σύστημα επαλήθευσής του σε μια προσπάθεια εξορθολογισμού των πραγμάτων. Καταργήθηκε επίσης μια ηλεκτρονική φόρμα που επέτρεπε στους απλούς χρήστες να υποβάλουν αίτηση για επαλήθευση. Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι η εταιρεία θα επαναφέρει το χαρακτηριστικό με καλύτερη προετοιμασία αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με την TechCrunch, το Twitter επιβεβαίωσε τα ευρήματα της Wong και είπε ότι θα δημοσιεύσει επίσης οδηγίες για το σύστημα ελέγχου. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το ποιες θα είναι οι οδηγίες και πότε θα ξεκινήσει το νέο σύστημα επαλήθευσης.

Το Twitter διαγράφει το βίντεο αφιέρωμα του Trump στον George Floyd

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, διαθέτει και ο ίδιος έναν επαληθευμένο λογαριασμό στο Twitter. Ωστόσο μερικές από τις δημοσιεύσεις του σχετικά με τις διαδηλώσεις στη χώρα τον τελευταίο καιρό έχουν επισημανθεί από το κοινωνικό δίκτυο, αφού παραβίαζαν ορισμένες πολιτικές του.

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη την περασμένη εβδομάδα, τόσο το Twitter όσο και το Facebook διέγραψαν ένα βίντεο αφιέρωμα στον George Floyd, το οποίο δημοσιεύτηκε στους λογαριασμούς του Trump στις αντίστοιχες πλατφόρμες. Απαντώντας, ο Trump χαρακτήρισε αυτή την κίνηση ως «παράνομη».

Το βίντεο καταργήθηκε μετά τη λήψη καταγγελίας για πνευματικά δικαιώματα. Ωστόσο, δεν είναι γνωστό ακριβώς ποια εικόνα ή βίντεο κλιπ προστατεύεται από τα πνευματικά δικαιώματα.

Το βίντεο αφιέρωμα δημοσιεύτηκε επίσης στο YouTube. Η πλατφόρμα δήλωσε στην Politico ότι πρόκειται για μια διαφορετική έκδοση του βίντεο. Η εταιρεία επέλεξε να μην το καταργήσει αφού εξέτασε το βίντεο και διαπίστωσε ότι δεν “περιείχε το φερόμενο ως παραβατικό περιεχόμενο”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS