ΑρχικήinetTo Facebook μηνύει ινδική εταιρεία για παροχή ψεύτικων Domain

To Facebook μηνύει ινδική εταιρεία για παροχή ψεύτικων Domain

Αρκετές εταιρείες ή υπηρεσίες, δημιουργούν ψεύτικα Domain των εφαρμογών του Facebook, με σκοπό να παρασύρουν τους χρήστες να κάνουν κλικ σε κακόβουλους συνδέσμους.

Domain

Το Facebook, έχει κινηθεί πολλές φορές νομικά εναντίον τέτοιων εταιρειών.

Στην πιο πρόσφατη περίπτωση, το Facebook στόχευσε έναν ινδικό πάροχο Dοmain, την Compsys Domain Solutions Private Ltd και υπέβαλε αγωγή στη Βιρτζίνια εναντίον 12 Domain της.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, τα Domain «σχεδιάστηκαν για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους, πλαστογραφώντας την οικογένεια των εφαρμογών μας». Μερικά από τα Dοmain χρησιμοποιούν ονόματα όπως facebook-verify-inc.com, instagramhjack.com και videocall-whatsapp.com, τα οποία παραπέμπουν σε γνωστές εφαρμογές της εταιρείας.

Όπως δήλωσε η Christen Dubois, IP Litigation Director στο Facebook, η εταιρεία προχώρησε σε αυτή την ενέργεια «προκειμένου να αποτρέψει την απάτη και να σταματήσει την κακόβουλη χρήση των εταιρειών και των προϊόντων μας».

Η Dubois ανέφερε επίσης ότι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την ινδική εταιρεία, ώστε να συζητήσουν την αλλαγή των Domain, αλλά δεν έλαβαν καμία απάντηση από μέρους της οπότε και προχώρησαν σε αγωγή εναντίον της.

Επιπλέον όπως είπε η Dubois, η αγωγές εναντίον τέτοιων εταιρειών είναι μία κίνηση που βοηθά την αποστολή του Facebook να προστατέψει τους χρήστες του από «ηλεκτρονικό ψάρεμα, κλοπή διαπιστευτηρίων και άλλες μεθόδους διαδικτυακής απάτης».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Facebook έχει καταθέσει αγωγή εναντίον μιας υπηρεσίας proxy ή ενός παρόχου Domain. Τον Μάρτιο, μήνυσε τον δημοφιλή παροχέα Dοmain Namecheap καθώς όπως δήλωσε ορισμένα από τα Domain που παρείχε στους χρήστες είχαν σκοπό να «εξαπατήσουν τους ανθρώπους προσποιούμενα ότι συνδέονται με εφαρμογές του Facebook». Μία παρόμοια αγωγή υπέβαλε και εναντίον του OnlineNIC τον Οκτώβριο του 2019.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, συνέβη σε μία ιδιαίτερα ταραγμένη στιγμή για το Facebook, το οποίο έχει δεχτεί κριτική τον τελευταίο καιρό, ακόμα και από τους υπαλλήλους του, σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις αναρτήσεις του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS