ΑρχικήinetΥπάλληλοι του Facebook διαφωνούν με τη στάση του απέναντι στον Trump

Υπάλληλοι του Facebook διαφωνούν με τη στάση του απέναντι στον Trump

Φαίνεται ότι οι υπάλληλοι του Facebook δεν είναι ικανοποιημένοι από την αδράνεια του Mark Zuckerberg σε ότι αφορά τα προκλητικά post του Donald Trump στην πλατφόρμα και αντιδρούν.

Υπάλληλοι

Τη Δευτέρα, μια ομάδα υπαλλήλων του Facebook οργάνωσε και ζήτησε επίσημα άδεια ως μια μορφή διαμαρτυρίας. Σύμφωνα με την New York Times, οι υπάλληλοι δημιούργησαν ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να ξεκαθαρίσουν ότι δεν συμφωνούν με τη στάση του Facebook απέναντι στις αναρτήσεις του Προέδρου των ΗΠΑ.

Οι υπάλληλοι δεν δίστασαν μάλιστα να κρίνουν την πλατφόρμα και μέσα από τους προσωπικούς λογαριασμούς τους στα social media.

Τις τελευταίες μέρες, πολλές διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες έχουν ξεσπάσει στη χώρα, εξαιτίας της δολοφονίας του George Floyd από την αστυνομία της Μινεάπολης. Την Παρασκευή, ο Trump έκανε αναρτήσεις στα social media, απειλώντας τους διαδηλωτές.  

Οι Times σημειώνουν ότι κι άλλοι υπάλληλοι προχώρησαν σε αντίστοιχες κινήσεις για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους. Ωστόσο, σε αυτό που φαίνεται να συμφωνούν όλοι είναι ότι η συγκεκριμένη στάση της εταιρείας είναι «η σοβαρότερη πρόκληση για την ηγεσία του κ. Zuckerberg» στην ιστορία του Facebook.

Ο Mark Zuckerberg από την πλευρά του, έκανε μία ανάρτηση στο Facebook την περασμένη εβδομάδα εξηγώντας ότι δεν προχώρησαν σε καμία δράση εναντίον του Donald Trump, καθώς η πολιτική της εταιρείας είναι να επιτρέπει όσο το δυνατόν περισσότερη ελευθερία έκφρασης.

Το Twitter επεσήμανε την ανάρτηση του Trump ως αντίθετη με τις πολιτικές της πλατφόρμας, αφού υποστηρίζει την βία.

Ο Trump απάντησε άμεσα στο Twitter, απειλώντας μάλιστα ότι θα «κλείσει» τα social media.

«Σε αντίθεση με το Twitter, δεν είναι στην πολιτική μας να τοποθετούμε προειδοποιήσεις μπροστά σε δημοσιεύσεις που μπορεί να υποκινήσουν βία, επειδή πιστεύουμε ότι αν μια ανάρτηση υποκινεί βία, θα πρέπει να αφαιρεθεί ανεξάρτητα από το αν είναι αξιοσημείωτη, ακόμα κι αν προέρχεται από πολιτικό», έγραψε ο Zuckerberg.

Είναι σαφές ότι η απάντηση του Facebook δεν ικανοποίησε πολλούς υπαλλήλους του.

Τα προβλήματα της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό. Το Facebook κυκλοφόρησε νέους κανόνες πέρυσι, οι οποίοι ουσιαστικά επιτρέπουν στους πολιτικούς να μιλούν ανενόχλητοι για πολλά ζητήματα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι ελέγχονται. Οι εργαζόμενοι ήταν και τότε αντίθετοι με την απόφαση της εταιρείας.

Με την τεταμένη κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα, οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και σίγουρα το Facebook πρέπει να είναι προσεκτικό στις κινήσεις του, αφού ήδη έχει δεχτεί αρκετή κριτική από το κοινό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS