ΑρχικήsecurityΟι hackers στοχεύουν το γερμανικό σύστημα αγοράς ιατρικών εργαλείων

Οι hackers στοχεύουν το γερμανικό σύστημα αγοράς ιατρικών εργαλείων

Εντοπίστηκαν hackers που έστειλαν phishing email σε περισσότερους από 100 υπαλλήλους μιας γερμανικής εταιρείας και στους Ευρωπαίους προμηθευτές της, ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια εταιρεία ασφαλείας.

hackers

Η απόπειρα hacking ήταν μέρος μιας φαινομενικά συντονισμένης προσπάθειας για κλοπή δεδομένων για άτομα που εμπλέκονται στις προσπάθειες της γερμανικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει μάσκες προσώπου και άλλα απαραίτητα υλικά προστασίας από διεθνείς πηγές, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από το X-Force Incident της IBM.

Η ύποπτη δραστηριότητα ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου, από μια διεύθυνση IP με έδρα τη Ρωσία και φαίνεται να συνεχίζεται, σύμφωνα με την έκθεση. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού “ψαρέματος” κατευθύνουν τους στόχους σε πλαστές σελίδες σύνδεσης της Microsoft Corp.

Η γερμανική εταιρεία και οι προμηθευτές της δεν κατονομάστηκαν και δεν ήταν σαφές εάν κάποιο από τα δόλια e-mail ήταν αποτελεσματικά. Ωστόσο, η έκθεση της IBM δείχνει τους αυξημένους κινδύνους εισβολής για οργανισμούς που εμπλέκονται σε εργασίες που σχετίζονται με πανδημία, από την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού έως την ανάπτυξη εμβολίων.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών δήλωσαν τον Μάιο ότι οι hackers που εργάζονται για την κινεζική κυβέρνηση προσπαθούν να κλέψουν ερευνητικά δεδομένα σχετικά με πιθανά εμβόλια για τον Covid-19 από αμερικανικές εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποκάλυψε τον Απρίλιο ότι είχε εντοπίσει αυξανόμενες επιθέσεις που στοχεύουν στους λογαριασμούς των ανώτερων υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Διευθυντή του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus και του Bruce Aylward, ανώτερου απεσταλμένου του ΠΟΥ που ηγήθηκε μιας ομάδας ανταπόκρισης του Covid-19 στην Κίνα.

Η αναφορά της IBM δεν απέδωσε τις απόπειρες επιθέσεων που ανακάλυψε σε συγκεκριμένη χώρα ή ομάδα. Τα πιθανά κίνητρα του hacking ατόμων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της πανδημίας ποικίλλουν, από τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την πρόοδο άλλων χωρών έως τους εγκληματικούς στόχους για την εξεύρεση τρόπων να επωφεληθούν από την αύξηση της ζήτησης ιατρικού εξοπλισμού και προμηθειών.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS