ΑρχικήbusinessΧάνονται 200,000 θέσεις εργασίες σε τράπεζες εξαιτίας του AI

Χάνονται 200,000 θέσεις εργασίες σε τράπεζες εξαιτίας του AI

θέσεις

Καθώς όλο και περισσότερες νέες τεχνολογίες κυκλοφορούν στην εποχή μας, αντικαθιστώντας όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του ανθρώπινου εργατικού δυναμικού, μία έκθεση των αναλυτών της Wells Fargo, υποδηλώνει ότι μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, οι τράπεζες των ΗΠΑ θα μειώσουν κατά 200.000 τις θέσεις εργασίας. Ο αναλυτής της Βρετανικής Wall Street, Mike Mayo, σημείωσε ότι οι περικοπές αυτού του μεγέθους θα αποτελέσουν πάνω από το 10% των συνολικών τραπεζικών θέσεων εργασίας και θα ανοίξουν το δρόμο για μια “χρυσή εποχή τραπεζικής αποδοτικότητας”, ανέφεραν οι Financial Times.

Η ομάδα αναλυτών της Wells Fargo για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την τεχνολογία, εξέτασε τον αντίκτυπο της τεχνολογίας σε όλο τον τραπεζικό κλάδο στις Η.Π.Α. Η έκθεση 225 σελίδων προτείνει πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να μειώσει το κόστος επεξεργασίας των υποθηκών κατά 10% με 20%. Το Cloud computing, από την άλλη πλευρά, θα μπορούσε να αποφέρει σημαντικές εξοικονομήσεις, ενώ το Big Data θα επέτρεπε “περισσότερο surgical marketing”.

Οι τράπεζες έχουν προβλέψει ότι τα μηχανήματα θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup, Mike Corbat, δήλωσε ότι “δεκάδες χιλιάδες” εργαζόμενοι τηλεφωνικών κέντρων, θα μπορούσαν να αντικατασταθούν. Ο John Cryan, πρώην αφεντικό της Deutsche Bank, προειδοποίησε το 2017 ότι μέχρι και το ήμισυ του εργατικού δυναμικού των τραπεζών θα μπορούσε να χαθεί. Ωστόσο, τα στοιχεία της FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στη βιομηχανία έχει μειωθεί μόλις 16 φορές από το 1935.

Οι τράπεζες των Η.Π.Α. είδαν ένα θετικό γεγονός το περασμένο έτος: Καμία τράπεζα δεν είχε καθοδική πορεία. Σύμφωνα με μια αναφορά τον Ιανουάριο, το περασμένο έτος ήταν η πρώτη φορά από το 2006 που ούτε μία τράπεζα των ΗΠΑ δεν παρουσίασε ύφεση κατά τη διάρκεια του έτους και η τρίτη φορά από την ίδρυση του FDIC το 1933.

Οι λόγοι, σύμφωνα με την έκθεση ήταν: η οικονομική επέκταση, οι κανονισμοί που θεσπίστηκαν μετά την ύφεση, που βελτιώνουν τον κίνδυνο για τις τράπεζες και οι αλλαγές εταιρικού φόρου του Προέδρου Donald Trump.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS