ΑρχικήbusinessΗ τεχνολογία και η πολύωρη εργασία οδηγεί σε burnout τους Millennials!

Η τεχνολογία και η πολύωρη εργασία οδηγεί σε burnout τους Millennials!

Ως ιατρικά αποδεκτός αναγνωρίζεται πλέον ο όρος Burnout, σύμφωνα με τη Διεθνή Ταξινόμηση Νοσημάτων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τα θύματα του; Συνήθως οι Millennials, λόγω υπερφόρτισης από την τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Millennials ή  Generation Y, είναι η δημογραφική ομάδα που ακολουθεί την Generation X. Αυτή η γενιά σύμφωνα με ερευνητές, είναι οι γεννημένοι από το 1980 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Οι millennials αναφέρονται ως τα παιδιά των baby boomers.

burnout

Το θέμα είναι, πώς μπορούν να περιορίσουν οι millennials το στρες που τους καταβάλλει.

2.010 millennials πήραν μέρος στην έρευνα της εταιρείας Lhasa OMS, τον περασμένο Ιούνιο, που αφορούσε τα επίπεδα άγχους τους. Ο στόχος της έρευνας ήταν η κατανόηση του αντίκτυπου του άγχους στη ζωή του καθενός, αλλά και οι μέθοδοι αντιμετώπισής του.

Η έρευνα απέδειξε ότι οι Αμερικάνοι εργάζονται περισσότερες ώρες από άλλες χώρες και κατ’ επέκταση ζουν με περισσότερο άγχος από τις υπόλοιπες. Το 78% των ερωτηθέντων δήλωσαν, ότι η ζωή τους είναι πιο αγχωτική απ’ ότι ήταν για τις προηγούμενες γενιές. Αυτό συμβαίνει μεταξύ άλλων, λόγω της ανταγωνιστικής αγοράς εργασίας, αλλά και της υπέρογκα ακριβής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός, ότι οι άνθρωποι που εργάζονται κατά μέσο όρο 42 ώρες την εβδομάδα, παρουσιάζουν συμπτώματα burnout.

Το 91% των millennials που ερωτήθηκαν, δήλωσαν ότι αν είχαν υψηλότερες απολαβές θα ταλαιπωρούνταν από λιγότερο άγχος, ενώ δεν προτίθενται να παραμείνουν σε μια δουλειά που δεν είναι στο γνωστικό τους αντικείμενο και δεν προσφέρει οικονομική ασφάλεια.

burnout

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι millennials που έχουν βιώσει το burnout, εργάζονται για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα, περισσότερο από τους Baby Boomers, τους γεννημένους δηλαδή μεταξύ 1946-1964.

Δυστυχώς, υπάρχει σημαντική σύνδεση μεταξύ της τεχνολογίας και της επιτυχίας στη δουλειά, καθώς για να είμαστε ειλικρινής στις περισσότερες περιπτώσεις το ένα εξαρτάται από το άλλο. Το θέμα είναι, με ποιόν τρόπο αποφορτιζόμαστε, όταν δε μας μένει στην ουσία χρόνος. Το αξιοσημείωτο είναι, ότι ελάχιστοι αφιερώνουν χρόνο εκτόνωσης του προσωπικού στρες και από αυτούς το 57% διακατέχεται από τύψεις όταν το κάνει. Επίσης, μόνο το 9% των ερωτηθέντων προσπαθούν να βρουν χρόνο να απομακρυνθούν από την τεχνολογία.

Επειδή τα πολύ υψηλά επίπεδα άγχους και πίεσης έχουν καταστροφικές συνέπειες, που πολλές φορές οδηγούν στην καταπόνηση των προσωπικών σχέσεων, είναι απαραίτητη η εύρεση προσωπικού χρόνου τόσο για αποφόρτιση όσο και για «αποτοξίνωση» από την αδιάκοπη τεχνολογία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS