ΑρχικήsecurityGoogle Chrome 77: Προκαλεί προβλήματα σύνδεσης σε Netgear συσκευές

Google Chrome 77: Προκαλεί προβλήματα σύνδεσης σε Netgear συσκευές

Netgear Από χθες έχει γίνει μια σειρά καταγγελιών, καθώς η κυκλοφορία του Google Chrome 77 προκάλεσε προβλήματα στις σελίδες σύνδεσης σε συσκευές Netgear.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι συσκευές που έχουν επηρεαστεί είναι τα Nighthawk routers, τα Orbi WiFi meshes/routers, τα N600 modems, και τα ReadyNAS network-attached storage (NAS) συστήματα.

Οι χρήστες που έκαναν τις καταγγελίες, ανέφεραν ότι δεν είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στη σελίδα διαχείρισης των συσκευών τους. Κάποιοι από αυτούς δήλωσαν ότι ανακατευθύνθηκαν στη σελίδα κωδικών πρόσβασης, ενώ άλλοι είπαν ότι τους εμφανιζόταν ένα μήνυμα σφάλματος, το οποίο δεν τους επέτρεπε την πρόσβαση στη σελίδα διαχείρισης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να μπαίνουν στις σελίδες διαχείρισης των routers και των modems τους καθημερινά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι καλά. Αντίθετα, οι κάτοχοι Netgear NAS εξοπλισμού αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα.

Οι κάτοχοι NAS εξοπλισμού ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να συνδεθούν στις συσκευές τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν είχαν τη δυνατότητα να ανακτήσουν, να ανεβάσουν ή να μοιραστούν αρχεία που βρίσκονται στη συσκευή τους. Με λίγα λόγια η τελευταία έκδοση του Chrome καθιστά τη συσκευή άχρηστη. Οι χρήστες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Netgear

 

Το ανησυχητικό είναι ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το ακριβές τεχνικό ζήτημα, που προκαλεί το πρόβλημα σύνδεσης στις Netgear συσκευές. Η Netgear έχει ήδη ξεκινήσει να εργάζεται για την κυκλοφορία ενημερώσεων στο firmware, ώστε να διορθώσει τα προβλήματα σύνδεσης.

Εκπρόσωπος της Netgear δήλωσε ότι τόσο η εταιρεία όσο και όλα τα άλλα ενδιαφερόμενα μέλη είναι ενήμεροι για το ζήτημα και δεσμεύονται να διορθώσουν το πρόβλημα πολύ γρήγορα.

Η συμβουλή που έδωσε η εταιρεία στους χρήστες, μέχρι να αντιμετωπιστεί το ζήτημα, είναι να διαχειρίζονται το router τους χρησιμοποιώντας διαφορετικό browser. Απ’ ότι φαίνεται το πρόβλημα δεν επηρεάζει τον Firefox ή το Edge.

Παρόλο που οι περισσότερες συσκευές, που έχουν επηρεαστεί, υποστηρίζουν αυτόματες ενημερώσεις στο firmware, oι κάτοχοι Netgear εξοπλισμού πρέπει να χρησιμοποιήσουν έναν άλλο browser και να εγκαταστήσουν όλες τις ενημερώσεις firmware, που θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες ημέρες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS