ΑρχικήsecurityΠώς το free VPN "κλέβει" λεφτά από εσάς;

Πώς το free VPN “κλέβει” λεφτά από εσάς;

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι τα free VPN βγάζουν χρήματα από εσάς; Εδώ θα δούμε τους τρόπους με τους οποίους αυτό συμβαίνει χωρίς να το καταλάβετε.

VPN

Τα Cookies είναι δεδομένα που μπορούν να καταγράψουν ολόκληρο το ιστορικό σας.

Τα Pixels είναι γραφικά που βλέπετε κάθε φορά που μπαίνετε σε ένα website.

Και τα δύο στην πράξη καταγράφουν τις online δραστηριότητες σας.

  • Ads

Αυτό σίγουρα δε μας εκπλήσσει γιατί το ζούμε όλοι σε καθημερινή βάση. Οι δωρεάν υπηρεσίες βγάζουν λεφτά μέσω των διαφημίσεων. Ο τρόπος είναι πολύ γνωστός. Επιτρέπουν στον εκάστοτε χορηγό να προβάλλει τη διαφήμιση του προϊόντος του στην υπηρεσία. Αυτό πολλές φορές γίνεται εις βάρος της ευχαρίστησης του χρήστη, αφού η συχνότητα και η ποσότητα των διαφημίσεων που προβάλλονται σε μια υπηρεσία είναι πολύ μεγάλη.

  • Emails

Αν χρησιμοποιείται free VPN, είναι καλό να γνωρίζετε ότι το email σας δίνεται σε τρίτους. Φυσικά αυτό είναι κακό, αφού μπορεί να χρησιμοποιείται για οτιδήποτε χωρίς την άδεια σας. Για αυτό χρειάζεται να το σκεφτείτε πολύ καλά πριν δώσετε το email σας σε υπηρεσίες, αφού ο κίνδυνος για spam, spyware και ransomware καραδοκεί.

  • Οι πληροφορίες σας πωλούνται σε τρίτους.

Κάποιες φορές τα free VPN, επιτρέπουν να καταγράφεστε από τρίτους. Αν δεν το επιτρέπουν, τότε μάλλον σας καταγράφουν οι ίδιοι και οι πληροφορίες σας πωλούνται σε εταιρείες. Κάποιες εταιρείες το παραδέχονται, αλλά καλύπτονται στο ότι έχει συμπεριληφθεί στις πολιτικές απορρήτου τις οποίες κανείς ποτέ δεν διαβάζει.

VPN

  • Τα όρια είναι σκόπιμα.

Σε κάποιες περιπτώσεις ένα δωρεάν VPN, είναι δωρεάν δοκιμαστικά. Στην ουσία δηλαδή, σας παρέχεται σε trial μορφή με σκοπό όταν λήξει να πάρετε την πληρωμένη συνδρομή. Πολλά VPNs θα προσπαθήσουν να σας αναγκάσουν να πληρώσετε τη συνδρομή μειώνοντας τις δυνατότητές σας.

  • Τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για marketing.

Πολλά δίκτυα VPN υποτίθεται ότι χρησιμοποιούν τις πληροφορίες σας για σκοπούς marketing. Έτσι καταγράφεται κάθε δραστηριότητά σας όταν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία και θα το χρησιμοποιηθεί για να σας προωθήσουν στοχευμένες διαφημίσεις. Το ζήτημα είναι ότι κάποιες χώρες παραχωρούν προσωπικά δεδομένα σε κυβερνητικές αρχές.

 

Τελικά, το αν πρέπει να χρησιμοποιείτε δωρεάν VPN δεν είναι απλό ζήτημα. Αυτό που πρέπει να κάνετε πριν αποφασίσετε είναι να συγκρίνετε αυτά που σας προσφέρει, με αυτά που είναι πιθανό να χάσετε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS