ΑρχικήsecurityΗ Microsoft λανσάρει το OneDrive Personal Vault και προστατεύει τα κρίσιμα αρχεία...

Η Microsoft λανσάρει το OneDrive Personal Vault και προστατεύει τα κρίσιμα αρχεία σας

Η Microsoft δήλωσε την Τρίτη ότι οι συνδρομητές OneDrive θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την νέα επιλογή OneDrive Personal Vault, η οποία προσθέτει αυξημένη ασφάλεια στα ηλεκτρονικά αρχεία τους, καθώς και πρόσθετες βαθμίδες αποθήκευσης για υπάρχοντες συνδρομητές.

Το Personal Vault έχει σχεδιαστεί για αρχεία που πραγματικά είναι σημαντικά: φορολογικά στοιχεία, σάρωση του διαβατηρίου σας, τέτοια πράγματα. Το OneDrive Personal Vault θα κάνει το ντεμπούτο του στο εξωτερικό, για την ακρίβεια στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά και θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως μέχρι το τέλος του έτους. Το OneDrive Personal Vault θα προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες για τους συνδρομητές του Free-tier και του Office 365, εκτός από μια: Οι χρήστες του Office 365 μπορούν να έχουν στην διάθεση τους όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο στο Personal Vault, ενώ όσοι χρησιμοποιούν το δωρεάν ή το μπόνους πακέτο των 100GB του OneDrive μπορούν να προσθέσουν έναν “περιορισμένο αριθμό αρχείων” στο Personal Vault.

Onedrive

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης κάποιες βασικές αναβαθμίσεις στην υπηρεσία OneDrive. Για όσους βρίσκονται ήδη στο πακέτο αποθήκευσης 50GB / μήνα της OneDrive, η Microsoft θα αναβαθμίσει αυτό το σχέδιο σε 100GB αποθήκευσης σε cloud δωρεάν. Επιπλέον, η Microsoft σας δίνει την δυνατότητα να αναβαθμίσετε το πακέτο του OneDrive από 1TB στα 2TB – αν και θα πληρώνετε το ποσό των $ 9.99 μηνιαίως για την επιπλέον χωρητικότητα.

Με την πρώτη ματιά, το νέο OneDrive Personal Vault δεν φαίνεται να κάνει πολλά περισσότερα από τον έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων στον λογαριασμό σας στο OneDrive – μια επιλογή ασφαλείας που μπορεί ήδη να εφαρμοστεί στον Microsoft λογαριασμό σας. Αλλά η Microsoft λέει ότι το Personal Vault εφαρμόζει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, κυρίως μειώνοντας την περίοδο λήξης.

Η διαφορά φαίνεται να είναι ότι ο συμβατικός έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων μπορεί στην πραγματικότητα να απενεργοποιηθεί εάν χρησιμοποιείτε μια αποκαλούμενη ως αξιόπιστη συσκευή, δηλαδή μια συσκευή που έχετε ορίσει εσείς οι ίδιοι ως αξιόπιστη. Μια αξιόπιστη συσκευή μπορεί ακόμα να σας ζητάει να επαναλάβετε την ταυτοποίησή σας κάθε τόσο, ειδικά αν αυτή διέπεται από διαχειριστή.

Με το Personal Vault, η περίοδος κατά την οποία η συσκευή είναι αξιόπιστη μειώνεται σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι συχνά θα χρειαστεί να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, χρησιμοποιώντας ένα δακτυλικό αποτύπωμα, το πρόσωπό σας ή έναν κωδικό που παραδίδεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή SMS. (Η Microsoft δήλωσε ότι η χρονική περίοδος επανεγγραφής θα διαφέρει ανάλογα με τη συσκευή και μπορεί να ρυθμιστεί κάπως από το χρήστη. Το σημαντικό εδώ είναι ότι αν η συσκευή σας κλαπεί ή απομακρυνθεί απροσδόκητα, το Personal Vault θα συνεχίζει να προστατεύει τα αρχεία σας.

Το Personal Vault θα συγχρονίσει τα αρχεία σας σε μια κρυπτογραφημένη από BitLocker περιοχή του σκληρού σας δίσκου, εάν χρησιμοποιείτε Windows 10 Pro (τα Windows 10 Home δεν το υποστηρίζουν.) Το OneDrive Personal Vault περιλαμβάνει επίσης και τους άλλους προστατευτικούς τρόπους που είχε ενσωματώσει στο παρελθόν στο OneDrive: προστασία από ransomware , “at-rest encryption“, διαγραφή και ανάκτηση αρχείων mass και σάρωση ιών κατά το download.

Η αύξηση της χωρητικότητας του Microsoft OneDrive είναι πολύ πιο συμβατική. Τίποτα δεν άλλαξε για όσους δεν πληρώνουν για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο OneDrive. Εάν πληρώνετε 1,99 δολάρια το μήνα για 50GB του OneDrive, ο αποθηκευτικός σας χώρος θα αυξηθεί στα 100GB. Και αν θέλετε περισσότερο από ένα terabyte, μπορείτε να το έχετε – και να φτάσετε και μέχρι και τα 2TB, όπως αναφέραμε αναλυτικά παραπάνω.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS