ΑρχικήsecurityΟι προγραμματιστές δεν έχουν ως προτεραιότητα το Password Encryption

Οι προγραμματιστές δεν έχουν ως προτεραιότητα το Password Encryption

προγραμματιστές

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο της Βόννης, έχει διαπιστώσει ότι οι φοιτητές  πληροφορικής, πρέπει να προτρέπονται επανειλημμένα , να χρησιμοποιούν σημαντικά μέτρα ασφάλειας για τους κωδικούς πρόσβασης. Αυτή η έρευνα που διεξήγαγαν οι γερμανοί ακαδημαϊκοί, διαπίστωσε ότι χωρίς προτροπή, οι προγραμματιστές δεν ένιωθαν την ανάγκη να αποθηκεύσουν με ασφαλή τρόπο τους κωδικούς πρόσβασής τους.

Οι προγραμματιστές που συμμετείχαν στην έρευνα προσλήφθηκαν από το Freelancer.com. Οι ερευνητές ζήτησαν από 260 προγραμματιστές που χρησιμοποιούν τη Java, να δημιουργήσουν ένα σύστημα εγγραφής χρήστη για ένα ψεύτικο κοινωνικό δίκτυο. Από τους 260, μόνο 43 αποδέχτηκαν την εργασία.

Για τη μελέτη, οι προγραμματιστές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: οι μισοί πληρώθηκαν 100 ευρώ. Οι άλλοι μισοί 200 ευρώ. Αυτό έγινε για να διαπιστωθεί αν η υψηλότερη αμοιβή έκανε οποιαδήποτε διαφορά στην εφαρμογή ασφάλειας κωδικού πρόσβασης.

Αυτές οι ομάδες χωρίστηκαν περαιτέρω σε δύο μέρη και η μία ομάδα δεν έλαβε καμία οδηγία σχετικά με την αποθήκευση των κωδικών πρόσβασης.

Παραδόξως, από τους  43, οι 18 προγραμματιστές αποθήκευσαν τους κωδικούς πρόσβασης σε απλό κείμενο και τους ζητήθηκε να υποβάλουν εκ νέου τον κώδικά τους. Από τους 18, 15 ήταν από την ομάδα στην οποία δεν δόθηκαν οδηγίες σχετικά με τους κωδικούς πρόσβασης.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι προγραμματιστές χρησιμοποίησαν σε αρκετές περιπτώσεις κρυπτογράφηση και hashing ως συνώνυμα και αντέγραψαν τον κώδικα από το διαδίκτυο, για να αναπτύξουν ένα ασφαλές σύστημα από την αρχή.

Αυτό το αποτέλεσμα δείχνει ότι η ασφάλεια των κωδικών πρόσβασης δεν αποτελεί πρωταρχικό μέλημα των προγραμματιστών όταν εργάζονται σε ένα project. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η μελέτη αποτελεί συνέχεια μερικών προηγούμενων μελετών που πραγματοποιήθηκαν σε μαθητές και φαίνεται ότι οι επαγγελματίες δεν διαφέρουν πολύ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS