ΑρχικήHow To“Αδυναμία σύνδεσης στο δίκτυο”: Συχνό πρόβλημα! Υπάρχει λύση;

“Αδυναμία σύνδεσης στο δίκτυο”: Συχνό πρόβλημα! Υπάρχει λύση;

“Αδυναμία σύνδεσης στο δίκτυο”. Αυτή η πρόταση σίγουρα κάτι σας θυμίζει. Είναι το πιο συχνό πρόβλημα που παρατηρείται, όταν προσπαθεί κάποιος να τοποθετήσει κάρτα SIM σε συσκευή Android. Στην πράξη, αυτό συμβαίνει όταν ο χρήστης επιχειρεί κλήση και η συσκευή δεν αναγνωρίζει την κάρτα SIM και τον πάροχο υπηρεσιών.

Πολλοί, λανθασμένα πιστεύουν ότι οφείλεται σε πρόβλημα firmware του εκάστοτε Android. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Google το σφάλμα συνήθως ξεκινάει από μη ενημερωμένο firmware. Στη συνέχεια θα δούμε τρόπους με τους οποίους μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα.

δίκτυο

  • Κάντε επανεκκίνηση στη συσκευή σας.

Για οποιοδήποτε βασικό σφάλμα, μια απλή επανεκκίνηση μπορεί και να λύσει το ζήτημα. Η RAM των smartphones είναι περιορισμένη, έτσι όταν υπερφορτώνεται κολλάει και κάποιες φορές παγώνει τελείως.

  •  Δοκιμάστε να βάλετε τη συσκευή σας σε Safe Mode.

Συνήθως, όταν ενεργοποιείτε ένα Android, ξεκινά η φόρτωση όλων των apps κάνοντας το loading αργό. Κατά τη διάρκεια της ασφαλούς λειτουργίας, η συσκευή ξεκινά μόνο με προεπιλεγμένες εφαρμογές. Βέβαια για να μπει σε αυτή τη λειτουργία το Android σας, πρέπει να προηγηθεί επανεκκίνηση. Κατά την επανεκκίνηση, κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας μέχρι να εμφανιστεί η επιλογή Safe Mode.

  • Δοκιμάστε τη λειτουργία πτήσης.

Η λειτουργία του αεροπλάνου είναι μια βασική ρύθμιση διαθέσιμη σε smartphones Android και iOS.  Με αυτή τη ρύθμιση θα κλείσει τελείως το Wi-Fi και το Bluetooth. Αυτή η επιλογή των Android βρίσκεται στο πάνω μέρος της αρχικής οθόνης. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το αεροπλάνο και περιμένετε για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια πατήστε το ίδιο εικονίδιο για να ενεργοποιηθούν  οι συνδέσεις δικτύου. 

  • Χειροκίνητη Εισαγωγή στις ρυθμίσεις APN δικτύου.

 Για να εισάγετε στοιχεία APN πρέπει πρώτα να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών του παρόχου και να σημειώσετε τις ρυθμίσεις APN. Στη συνέχεια κάντε τα παρακάτω.

Ρυθμίσεις-> Δίκτυο & Διαδίκτυο-> Δίκτυο κινητής τηλεφωνίας-> Για προχωρημένους-> Ονόματα σημείων πρόσβασης.

Εδώ κάντε κλικ στο εικονίδιο + για να προσθέσετε τις ρυθμίσεις APN που παρέχονται. Στη συνέχεια αποθηκεύστε τις επιλογές και επανεκκινήστε τη συσκευή σας. 

  • Καθαρίστε την υποδοχή της  SIM.

Πολλές φορές λίγη σκόνη είναι ένας από τους λόγους που δεν καταφέρνει να συνδεθεί η SIM. Καθαρίστε την υποδοχή αλλά και την ίδια την sim καλά. 

δίκτυο

  • Δοκιμάστε να βάλετε πάλι την κάρτα sim.

Κάποιες φορές είναι δυνατόν η κάρτα SIM να μην έχει τοποθετηθεί σωστά. Εάν δεν έχει αγγίξει τη βάση με τον τρόπο που πρέπει θα εμφανίσει μήνυμα για σφάλμα δικτύου.

  • Επιλέξτε τον πάροχο χειροκίνητα.

Για να επιλέξετε χειροκίνητα τον πάροχο υπηρεσιών Πηγαίνετε στο “Ρυθμίσεις-> Ασύρματο-> Δίκτυα. Κάνετε κλικ στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και στη συνέχεια μεταβείτε στους φορείς δικτύου.  Τότε είναι και η στιγμή που το Android σας θα αναζητήσει διαθέσιμες υπηρεσίες δικτύου. Από όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες επιλέξτε τον πάροχο της κάρτας sim και κάνετε επανεκκίνηση τη συσκευή. Εάν το πρόβλημα παραμένει δοκιμάστε ξανά τα παραπάνω.

  • Κάντε software update.

Είναι ίσως μία από τις καλύτερες λύσεις για επιδιόρθωση σφαλμάτων σε συσκευές που βασίζονται στο software. Οι κατασκευαστές των smartphones κάνουν συχνά επιδιορθώσεις για σφάλματα. Αν ενημερώσετε το  Android σας με την τελευταία διαθέσιμη έκδοση, ίσως επιδιορθωθεί και το πρόβλημα της αδυναμίας σύνδεσης στο δίκτυο.

  • Επικοινωνήστε με τον πάροχο.

Αν έχετε κάνει όλα τα παραπάνω βήματα και το πρόβλημα παραμένει, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τον πάροχο. Με αυτόν τον τρόπο τουλάχιστον θα γνωρίζετε εάν το πρόβλημα είναι γενικό ή ειδικό για τη δική σας SIM. Υπάρχει η πιθανότητα να χρειαστεί αντικατάσταση της κάρτας.

  • Κάντε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

 Σίγουρα είναι η τελευταία επιλογή σας. Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα διαγράψει όλα τα δεδομένα του Android και τις ρυθμίσεις της συσκευής σας. Εάν το ζήτημα προκαλείται λόγω σφάλματος του software τότε θα επιλυθεί με αυτή τη διαδικασία.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS