ΑρχικήsecurityFirefox Private Network: Το νέο "VPN" της Mozilla για περισσότερη ασφάλεια

Firefox Private Network: Το νέο “VPN” της Mozilla για περισσότερη ασφάλεια

Firefox Private Network: Ο Firefox βελτιώνει τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του με ένα νέο beta extension που διασφαλίζει τα προσωπικά σας δεδομένα και αποκρύπτει τη διεύθυνση IP σας, προστατεύοντάς σας από trackers τρίτων.

Firefox Private Network

Μέχρι τώρα, εάν θέλατε να δοκιμάσετε νέες λειτουργίες του Firefox χωρίς να εγκαταστήσετε μια δυνητικά ασταθή έκδοση beta του προγράμματος περιήγησης, ο Firefox Test Pilot σας επιτρέπει να παίξετε με πειραματικά extensions προτού κυκλοφορήσουν επίσημα. Το πρόγραμμα Pilot Test έκλεισε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, αλλά επέστρεψε με μια νέα επέκταση του προγράμματος περιήγησης.

Το Firefox Private Network διασφαλίζει τις συσκευές σας όταν χρησιμοποιείτε δημόσιο WiFi, ενώ κρύβει τη διεύθυνση IP ώστε να είναι πιο δύσκολη η παρακολούθησή σας. Ουσιαστικά μοιάζει με VPN και η Mozilla λέει ότι “παρέχει μια ασφαλής, κρυπτογραφημένη διαδρομή στον ιστό” για να εμποδίσει την κλοπή των προσωπικών σας πληροφοριών από άλλους χρήστες στο WiFi δίκτυό σας. Ωστόσο, η Mozilla δεν θέλει να αποκαλέσει το νέο extension ένα VPN, το οποίο άλλα προγράμματα περιήγησης όπως η Opera προσφέρουν από προεπιλογή, ακόμα και στην έκδοση για κινητά.

Το browser extension έχει μια εναλλαγή, ώστε να μπορείτε εύκολα να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε να το δοκιμάσετε δωρεάν κατά τη δοκιμαστική περίοδο beta, εφόσον βρίσκεστε στις ΗΠΑ. Για να μάθετε περισσότερα ή να κάνετε λήψη της επέκτασης, κατευθυνθείτε στον ιστότοπο του Firefox.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS