ΑρχικήsecurityΗ Opera προσφέρει δωρεάν υπηρεσία VPN για το Android

Η Opera προσφέρει δωρεάν υπηρεσία VPN για το Android

android

Η Opera κυκλοφόρησε την πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση του mobile προγράμματος περιήγησης για το Android, με διάφορες ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής μιας ενσωματωμένης υπηρεσίας VPN. Η εταιρεία παράσχει λειτουργικότητα VPN στο πρόγραμμα περιήγησης υπολογιστών της για χρόνια και την δοκιμάζει σε έκδοση beta για χρήστες κινητών τηλεφώνων από τον Φεβρουάριο.

Η χρήση του VPN έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, καθώς υπάρχει μεγάλη ανησυχία σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Ειδικά όταν πρόκειται για τη σύνδεση μιας συσκευής σε κάποιο δημόσιο Wi-Fi, ή για τη στοχευμένη διαφήμιση, ο προβληματισμός των χρηστών μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.

Για όσους δεν γνωρίζουν, τα δίκτυα VPN (virtual private networks), λειτουργούν δημιουργώντας μια κρυπτογραφημένη σύνδεση από τη συσκευή σας σε έναν απομακρυσμένο server, από τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους ιστότοπους,  χωρίς να χρειάζεται να γίνει απευθείας σύνδεση από την δική σας διεύθυνση IP.

Η Opera, προσέφερε παλιότερα τη δική της υπηρεσία VPN στους χρήστες της, με το όνομα “Opera VPN”, όμως σταμάτησε να την παρέχει το 2018.

Για να ενεργοποιήσετε το VPN στο Opera 51, πατήστε πρώτα το λογότυπο της Opera και στη συνέχεια, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε την εναλλαγή για να ενεργοποιήσετε το VPN. Θα πρέπει να υπάρχει ένα εικονίδιο VPN δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων για γρήγορη πρόσβαση που υποδεικνύει επίσης εάν είστε συνδεδεμένοι. Η λειτουργία VPN είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στα private tabs.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα ενημέρωση της υπηρεσίας VPN της, διατίθεται εντελώς δωρεάν, προσφέρει απεριόριστο εύρος ζώνης, ενώ παράλληλα προσφέρει ασφαλή σύνδεση.

Η ενημέρωση φέρνει ωστόσο και μερικές ακόμα αλλαγές, όπως την υποστήριξη για “crypto-pairing” μεταξύ του Opera στο desktop και το smartphone σας, με σκοπό την ασφαλή πρόσβαση σε crypto wallets. Προσφέρει επίσης ταχύτερους χρόνους εκκίνησης, υποστήριξη για speech-to-text APIs και βελτιώσεις στις δυνατότητες “fast scroller” του προγράμματος περιήγησης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS