ΑρχικήinetOculus Rift S: Ανακοινώθηκε το νέο αναβαθμισμένο VR headset

Oculus Rift S: Ανακοινώθηκε το νέο αναβαθμισμένο VR headset

Rift H Oculus κυκλοφορεί ένα καινούργιο VR headset βασισμένο σε PC, που ονομάζεται Rift S.

Νέος συνεργάτης 

Τα Oculus headsets ξεχωρίζουν χάρη  στο μοναδικό σχεδιασμό τους. Τα Oculus Rift, Go, και Quest μοιάζουν πολύ μεταξύ τους. Υπάρχει καθαρότητα στο σχεδιασμό, η οποία προσφέρει μια μοναδική εμφάνιση στο headset.

Ωστόσο, το νέο Oculus Rift S διαφέρει από τα υπόλοιπα Oculus headsets. Μάλλον μοιάζει περισσότερο με Windows Mixed Reality headset. Αυτή η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι έχει κατασκευαστεί από τη Lenovo. Ο ιμάντας κεφαλής μοιάζει αρκετά με αυτόν που βλέπουμε στα Lenovo headsets. Υπάρχει ακόμη και το λογότυπο Lenovo στο πλάι, αλλά πρόκειται απλά για μια συνεργασία με την Oculus. Δεν είναι η Lenovo το «βασικό όνομα».

Φυσικά υπάρχουν πολλά στοιχεία των κλασικών Oculus headsets, όπως τα ενσωματωμένα ηχεία στα πλαϊνά του ιμάντα κεφαλής (που υπάρχουν στο Oculus Go και Quest). Αυτά τα ηχεία προσφέρουν τέλειο ήχο και απομακρύνουν κάθε θόρυβο. Όταν παίζετε, δεν ακούτε τίποτα από όσα γίνονται στον πραγματικό κόσμο.

Το Rift S είναι καλυμμένο με 5 κάμερες, οι οποίες δουλεύουν μαζί και δημιουργούν ένα σύστημα παρακολούθησης. Επίσης, διαθέτει μια λειτουργία, η οποία θα σας επιτρέπει να βλέπετε, μέσω κάμερας, τι γίνεται γύρω σας επιτρέποντάς σας να περιφέρεστε σε διάφορους χώρους με το headset χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όσον αφορά στο controller του Rift S, ο σχεδιασμός είναι διαφορετικός από το κλασικό Oculus Touch. Ουσιαστικά είναι το ίδιο με το controller του Oculus Quest. Αυτά τα controllers είναι λίγο πιο μικρά από τα κλασικά Touch controllers αλλά είναι εύκολα στα χρήση.

Η εμπειρία του Oculus Rift S μοιάζει πολύ με την υπάρχουσα εμπειρία Rift. Ίδιο UI, ίδια παιχνίδια.

Βέβαια, το νέο Oculus διαθέτει καλύτερους fresnel φακούς και καλύτερη ανάλυση, ωστόσο μοιάζει αρκετά με το Rift.

Το καλύτερο πράγμα, ωστόσο, με το νέο Oculus Rift S είναι ότι δεν χρειάζεται να είστε καθηλωμένοι μπροστά στον υπολογιστή αφού δεν χρειάζεται να συνδέσετε κάμερες. Το μόνο καλώδιο, που προέρχεται από το headset  βρίσκεται πίσω σας, το οποίο είναι πολύ βολικό την ώρα του παιχνιδιού, αφού μπορείτε να κινείστε χωρίς να σας εμποδίζει.

Δεν πρόκειται για κάποια μεγάλη καινοτομία αλλά για μια αρκετά καλή αναβάθμιση των προηγούμενων headsets. Επίσης, η τιμή του Rift S θα είναι 399 $, που θεωρείται μια πολύ καλή τιμή σε σχέση με άλλα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS