ΑρχικήinetΗΠΑ: Οι έφηβοι χαμηλού εισοδήματος προτιμούν smartphone ή PC;

ΗΠΑ: Οι έφηβοι χαμηλού εισοδήματος προτιμούν smartphone ή PC;

smartphone Στις ΗΠΑ, όσο χαμηλότερο είναι το εισόδημα των νοικοκυριών, τόσο λιγότερο πιθανό είναι ένας έφηβος σε αυτό το σπίτι να κατέχει ή να έχει πρόσβαση σε ένα φορητό ή ένα επιτραπέζιο υπολογιστή. Μπορεί να νομίζουμε ότι στην Αμερική όλοι έχουν έναν υπολογιστή, ακόμα και οι έφηβοι – όμως τίποτα δεν ξεπερνά τα smartphone. Το τι διαθέτουν οι έφηβοι εξαρτάται από την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση, σύμφωνα με την μελέτη Teens, Social Media και Technology 2018, που διεξήχθη το Μάρτιο / Απρίλιο του 2018 από το Pew Research Center.

Αυτό που βρήκε η έρευνα, ήταν ότι σε νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 30.000 δολάρια, ένας έφηβος είναι πολύ λιγότερο πιθανό να κατέχει ή να έχει εύκολη πρόσβαση σε φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή (μόλις 75%). Αυτός ο ίδιος έφηβος είναι πολύ πιο πιθανό να έχει ένα smartphone (93%). Ακόμη και μια κονσόλα παιχνιδιών ήταν πιο πιθανό να υπάρχει σε αυτό το σπίτι (85%).

Όταν το εισόδημα είναι μεταξύ 30.000 δολαρίων και 74.999 δολαρίων το ποσοστό κατοχής smartphone παραμένει το ίδιο, αλλά η κατοχή / πρόσβαση σε PC φτάνει το 89%. Σε νοικοκυριά με εισόδημα άνω των 75.000 δολαρίων το χρόνο, το 97% των εφήβων διαθέτει smartphone και το 96% έχει φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή.

Όσον αφορά στα δημογραφικά στοιχεία,  η έρευνα έδειξε ότι είναι πιθανότερο για ένα έφηβο κορίτσι να έχει ένα smartphone (97 %) σε σχέση με ένα έφηβο αγόρι (93 %). Ωστόσο το ποσοστό των αγοριών που έχουν υπολογιστές είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από αυτό των κοριτσιών (89% έναντι 88% των κοριτσιών).

Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ηλικιακή ομάδα 13 έως 14 ετών (94 % smartphones, 88 % υπολογιστές) ή στην ομάδα 15 έως 17 ετών (95 % smartphones, 88 % υπολογιστές).

Η έρευνα μελέτησε επίσης τις περιπτώσεις εφήβων που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα, τα οποία όμως δεν είναι smartphones. Τα ποσοστά χρήσης είναι πολύ μικρότερα, αλλά και πάλι, οι οικογένειες που έχουν εισόδημα λιγότερο από 30.000 δολάρια τα προτιμούν για τα έφηβα παιδιά τους (38%). Το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 24% για τα νοικοκυριά που έχουν ετήσιο εισόδημα 75.000 δολάρια και πάνω. Και αυτά τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνται περισσότερο από τα κορίτσια (31%) σε σχέση με τα αγόρια (27%).

Αναρωτιέστε ποιες ήταν οι αγαπημένες online πλατφόρμες των εφήβων για το 2018; Μια γρήγορη ανασκόπηση έδειξε ότι σε όλα τα νοικοκυριά κυριαρχεί το YouTube (85%), ακολουθούμενο από το Instagram (72%), το Snapchat (69%), το Facebook (51%) και το Twitter (32%).

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS