ΑρχικήsecurityΠώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

διαδίκτυοΤον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την εξουσία να πωλούν το ιστορικό περιήγησής σας σε διαφημιζόμενους. Αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε την ιδιωτική σας ζωή σας στο διαδίκτυο;

Απλά χρειάζεστε ένα VPN (αν και όπως θα δούμε παρακάτω, το Tor μπορεί επίσης να λειτουργήσει καλά σε ορισμένες περιπτώσεις). Τα τελευταία χρόνια τα VPN χρησιμοποιούνται όλο και πιο συχνά.

Για παράδειγμα, το NordVPN (λήψη για iOS ή Android), το IVPN (λήψη για iOS ή Android), το ProtonVPN (λήψη για iOS ή Android) και το Private Internet Access (λήψη για iOS ή Android) είναι όλα καλές επιλογές.

(Σημειώστε ότι αν η ανωνυμία είναι πραγματικά σημαντική για σας, τότε το VPN από μόνο του πιθανότατα δεν θα είναι αρκετό. Γι’ αυτό θα πρέπει να εξετάσετε πιθανώς την εγκατάσταση του TAILS στη συσκευή σας).

Πώς να εγκαταστήσετε ένα VPN, όπως το NordVPN

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες προσωπικές υπηρεσίες VPN, το πρώτο βήμα είναι να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα του VPN. Δίνετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να συσχετιστεί με το λογαριασμό και στη συνέχεια επιλέγετε τον τρόπο πληρωμής. Στην περίπτωση του NordVPN, μπορείτε να πληρώσετε και με cryptocurrency, καθώς και με πιστωτικές κάρτες, όπως Visa ή Mastercard. Το Bitcoin είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος, αλλά μερικά VPNs μπορεί να σας επιτρέψουν να πληρώσετε με Etherium ή Monero.

Το NordVPN παρέχει εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός 30 ημερών, έτσι ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να αποφασίσετε αν θέλετε τελικά την υπηρεσία. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε απλώς την εφαρμογή και να αποκτήσετε μια δωρεάν δοκιμή, διάρκειας 7 ημερών.

Μόλις αποκτήσετε την εφαρμογή και την εγκαταστήσετε στη συσκευή σας, απλά ανοίξτε την και κάντε κλικ ή πατήστε το πράσινο κουμπί με την ένδειξη “Εγγραφείτε ως νέος χρήστης” για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού. Από εκεί, θα μπορείτε να συνδεθείτε σε ό, τι παρέχει το NordVPN.

Επιλογή του σωστού VPN server

Εάν ζείτε στις ΗΠΑ, τότε το NordVPN θα σας προσφέρει μια σύνδεση VPN, που βρίσκεται στις ΗΠΑ από προεπιλογή. Ωστόσο, μπορείτε να συνδεθείτε σε οποιοδήποτε VPN παρέχει η εφαρμογή σε παγκόσμιο επίπεδο. Νότια Αφρική, Νέα Ζηλανδία, Βραζιλία, Ισλανδία, Ινδία, Ταϊλάνδη – εκπροσωπούνται όλες οι ήπειροι, αν και η πλειονότητα των επιλογών του NordVPN συγκεντρώνονται στην Ευρώπη και στη νοτιοανατολική Ασία.

Με την ενεργοποίηση της σύνδεσης VPN, οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο (ISP) δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να βλέπουν ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεστε. Θα μπορούν μόνο να δουν ότι συνδέεστε με έναν VPN server. Επιπλέον, το website δεν θα βλέπει την προσωπική σας διεύθυνση IP. Αντίθετα, θα βλέπει μόνο τη διεύθυνση του VPN server, στον οποίο έχετε συνδεθεί.

Πέρα από την προστασία της ιδωτικής ζωής, το NordVPN έχει και κάποιες άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές. Με ένα “διπλό VPN”, για παράδειγμα, ο VPN server συνδέεται με έναν δεύτερο VPN server προτού σας στείλει στον προορισμό σας, γεγονός που καθιστά πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστεί η η συσκευή και η τοποθεσία σας.

Εν τω μεταξύ, η επιλογή “P2P” έχει βελτιστοποιηθεί για κοινή χρήση αρχείων, την οποία ορισμένα VPN απαγορεύουν. Και το «Onion over VPN” δημιουργεί ένα network tunnel Tor εντός της σύνδεσης VPN σας, σε περίπτωση που ο κόμβος Tor έχει παραβιαστεί.

Χρησιμοποιώντας το Tor network αντί του VPN

Το Tor λειτουργεί παρόμοια με ένα VPN, με κύριες διαφορές το κόστος, την ταχύτητα σύνδεσης και το επίπεδο ανωνυμίας σας. Το δίκτυο Tor είναι δωρεάν και επειδή δεν υπάρχουν οικονομικές συναλλαγές και στοιχεία είναι πιο δύσκολο να κατασκοπεύσει κανείς την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα. Το Tor μπορεί να προσφέρει περισσότερη ανωνυμία σε σχέση με ένα VPN.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί το Tor να μην κοστίζει τίποτα και να σας παρέχει περισσότερη ανωνυμία, ωστόσο δεν είναι τόσο αποτελεσματικό ως προς την ταχύτητα. Επομένως, μην στηρίζεστε σε αυτό για την αναπαραγωγή βίντεο ή ήχου HD. Είναι πιο κατάλληλο για κείμενο και εικόνες.

Επίσης, ο εγκεκριμένος τρόπος πρόσβασης στο δίκτυο Tor είναι μέσω ενός από τους επίσημους web browsers του, που προέρχονται από το Mozilla Firefox (λήψη για iOS ή Android).

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS